Var hälsad!

Idag rök metallstygnen!! :D..moahha..det gjorde ont. Vissa hade typ växt fast i huden så dom var lite kluriga att få ut men nu är dom äntligen borta. Halleluja!

Dagarna flytar på som vanligt annars. Igår tog jag en tripp tillbaka i tiden och såg på en VHS...Borta från vinden hette den! Ni känner säkert till den, det gjorde jag med men jag har aldrig sett den. 4 timmar långt elände vare..på spanska (såklart). Inte undra på att det blev världskrig om alla satt och såg den här filmen (gjord 1939)..men men..jag förstod iallfall nästan allt så det var ju änna bra!

Mamman har hjälpt mig att kolla upp restauranger och grejer (igen) tills nu när mamma och pappa kommer. Här är nämligen väldigt mycket stängt över påsk, fick jag reda på idag. Men affärerna i centrum och de flesta museum och restauranger verkar öppna. Mamman hade en del invändningar mot några matställen jag valt. Näää det där är turist trams! utropar hon och så fick det strykas från listan. Och vi måste gå till 3 ställen som hon valt ut. För att försäkra sig om att vi gör det, vill hon ha visit kort från alla dessa 3! :p.. haha

Jag har just ätit middag ( till mammans stora förtret, MIDDAG!? NU!?..18.30!?) bestående av mannagrynsgröt och 2 smörgåsar, mums. Nu tänkte jag slänga på en film till! :-)

Puss & kram - ses på stan!


Det ser tydligen "bra" ut..hmm..


..och så här såg jag ut när dom tog bort stygnen! XD

Chillidill!

Hallå i stugan!

Idag har varit en riktigt chill dag. Började med att jag sov till elva..höhö..men jag skyller på att vi faktiskt ställde om klockan igår så det betyder att egentligen sovjag bara till tio! ;)..Åt frukost och städade lite på mitt rum och ba chillade. Mamman & jag åt en smarrig lunch med pasta och anjovis vid 2 och efter det gick vi igenom de restauranger hon tycker vi borde gå till när mamma & pappa kommer, vart dom ligger osv.

Vid 4 åkte hon till doktorn och DÅ hade jag för första gången på en månad, egen tid!! Det var alltså första gången på en månad som jag var ensam hemma. Vad gör man då med sina helt egna två timmar? JO, man slänger igång karaoke versioner av massa fabulouse låtar  på youtube och så GORMAR MAN SÅ HÖGT MAN KAN!! :D Stackars grannar säger jag!! ;P men det var fab!

På eftermiddagen så tog jag en promenad bort till vårdcentralen. Jag ska ju ta bort stygnen på onsdag och då ska jag gå dit så jag ville se att jag hittade. Det tar cirka 15-20 minuter så det är ungefär samma avstånd som till metron, so chill chill. (Jag känner att chill är nyckelordet idag ;D). När jag kom hem började jag & mamman kolla på Erin Brockowit...hur fan stavas det? Aja, ni vet, med Julia Roberts! Den är jäkligt bra! Dock var vi tvugna att avbryta en stund för mamman var tvungen att översätta ett mejl från spanska -> engelska och jag fick hjälpa till! I like it! :P...det skulle vara så där über formellt så då kom mina IB kunskaper till pass. Äntligen! Jag har ju letat efter tillfällen att få använda dom. Jag har fortfarande inte träffat någon som vill veta några händelser med exakta datum ur Rysslands historia, någon som vill att jag ska göra en närläsning med citat från Shakespere eller någon som vill veta om vi kan "trust or senses to give us truth?"..

Hasta mañana!


p.s tog sista antibiotika tabletten idag!! :D och så  här läker såret!


såret för en vecka sedan!


såret nu....DET KLIAR..men annars ser de la bra ut


Hola

Buenas!

Idag har varit en mycket angenäm dag och jag känner att jag blir mer och mer som vanligt efter varje dag. härligt! Idag kom Isabelle1 hit vid klockan 2 och hon och jag gick för att käka lunch på ett fik som heter Mesena. Jag har även tänkt att det är dit jag, mor & far ska gå för frulle när dom kommer hit. Vi käkade pirog till lunch och efter det kaffe med pasteller. Så jäkla goda var dom! Jag och Isabelle blev förresten "hyschade" av en dam bakom oss som tyckte vi pratade för högt. Ursäkta men det var bara vi och hon där och vi talade i helt normal samtalston, det var bara för att hon inte förstod vad vi sa...bah!

Därefter gick vi en liten promenad, sedan hem till mig och hälsade på min familj. Sedan var det tänkt att vi skulle gå till Al campo och kolla på böcker, filmer m.m. (Det är typ som Coop, så allt är billigare där) men när vi kom dit var det stängt. Surt. Men vi gick lite till och satte oss på en uteservering och drack cola. Det var nämligen härliga 25 grader idag, så det var bara armar som gällde! Vi blev lite solbrända dessutom. Sedan skildes vi åt eftersom Isabelle var tvungen att åka hem och packa eftersom hon åker till Schweitz imorgon. Alla är iväg eller är upptagne så här över påsk. Spanjorerna också, alla åker iväg och kvar blir bara turisterna x) (tyvärr).

När jag kom hem spelade jag spel med flickan, sedan gick vi till parken. Hon är lite rolig för hon ville först att jag skulle klättra upp på taket på hennes lekstuga, vilket 1) jag inte kan för då rasar den samman xD 2) jag operedes för EN vecka sen, jag började gå IGÅR jag kan INTE klättra! xD haha. Sedan ville hon att vi skulle ha ett race, carrera, ni vet när man springer ikapp..och jag ba IGEN jag kan inte, jag är NYopererad (jag och Isabelle kom fram till att man är nyopererad tills stygnen är borttagna ;D) och till sist ville hon även att jag skulle lyfta upp henne och bära henne. Men jag får inte lyfta tunga saker eller anstränga magmusklerna på en månad..men det förstår inte stackars flickan. Dessutom lyckades hon slå/armbåga mig rakt på såret cirka 5 gånger. Aj...

Ikväll blev det bara chill och vid 21.30 började jag med middagen till oss båda. Det blev macka med stekt ägg, grejt! ;)..Sedan blev det en BAMSEkram och pussar eftersom hon åker bort imorgon och blir borta hela veckan med farmor&farfar. Så veckan lär bli fylld med chill och promenader så jag är nog i form tills mamma o pappa kommer! :-)

besos & abrazos

Sunny sunday

..Eller inte! Det är faktiskt ganska molnigt, men soligt i sinnet iallafall! =D haha. Jag sitter och väntar på att Isabelle ska komma på besök. Skönt med någon som faktiskt hittar hit från skillnad till andra (*host,moa, host*). Vi ska gå och fika (eller jag ska lura henne att äta lunch för jag är AShungrig) och därefter en promenad. Jag ligger ju i hårdträning nu tills att mamma & pappa kommer. Igår lyckades jag med två promenader a la 15 minuter. Minst sagt lyckat! xD..Dock så går jag som en kratta. Jag haltar lite och så kan jag inte gå med ryggen sträckt så jag ser nog rätt kul ut när jag går.

Annars har helgen varit lugn. Lite kusiner var här igår. Det var soligt så jag satt på altanen och pluggade och dessutom skrev jag ner massa spanska recept som jag ska ta med mig hem så jag kan laga lite comida española!

Nåja, nu ska jag göra mig redo. Puss & kram

FridaYnighT

FAN va det kliar. fiobfvoi känner jag för det. Men nej jag får inte klia tillbaka. What ever.

Jag sitter och tjötar med Linda på skype, hör att det är Let's dance final i bakgrunden. Jag har inte sett ett avsnitt men jag saknar den svenska tv-kulturen med let's dance, idol och allt vad det innebär. Har spanjorerna aldrig hört talas om fredagsunderhållning!?

Idag har mamman hjälpt mig att bestämma vilka kläder jag bör ha kvar och vilka som jag borde skicka med mamma och pappa. Tillsammans är det 3 kassar med kläder och typ 3 handväskor och 2 par skor som jag vill skicka med dom! xD..Men vi får la se hur mycket det får plats.


Här är det jag vill skicka med, inklusive jackan på sängen x).

Mmmm...marabou!

jag är så mätt. Moa har precis varit här och hon hade med sig en marabou och en påse salta fiskar. Gode gud så gott. Dessutom var mammans väninna här imorse och hon hade köpt med sig en "krya på dig" chokladask. Det är ganska trevligt att vara sjuk, jag får massa presenter och får chilla hur mkt jag vill! :P...Flickan kommer in varje morgon klockan 7.00 hehe och frågar hur jag mår. Imorse fick jag även en present  iform av en tvål som hon själv gjort. Igår fick jag också en brosch med Bell från Skönheten&odjuret på! Gulligt va.

Annars flyter dagen på. Ska gå ut och tjöta med mamman som håller på o laga lunch tror jag. Dock så är jag så djävulskt mätt...bah...vi får se om jag kan få i mig något. Idag är det förresten pappans födelsedag men varken mamman eller jag har ju kunnat köpa något. Stackarn!

Nu ska jag hjälpa till och laga mat.

Besos

fortsättning

Ja nu var jag här igen, med lite mer tid! Gästerna är fortfarande kvar. Det är mammans kusin med familj som är här. Dom har väääärldens sötaste lilla dotter på 2år. Åh mamman är så gullig, det var hon som hade tagit med en julklapp till mig sist, fast att vi bara mötts en gång. Desutom hade hon nu tagit med sig en "krya på dig" present som var en görfin väska!

Åh igår hade pappan förresten varit förbi en svensk godisaffär efter jobbet och tagit med hem till oss. Gode gud vad gott det var. Imorgon ska ev. Moa & Alina komma förbi på en kopp kaffe. Det är Alinas sista dag här i Madrid och sista gången jag träffar Moa innan hon drar till Tenerrifa i nästan 2 veckor. Eftersom jag inte kan komma till cafét får cafét komma till Isabelle! ;D

Just nu ser jag på film, bloggar, tjötar på msn m.m. Har nyss tagit min antibiotika så jag lär ju somna snart. Jag blir alltid så trött av den.


Godnattt!

onsdag!

Tjenixen!

Idag har jag varit hos doktorn igen. Vi fick vänta i en timme för att dom skulle kolla i cirka 1/2 minut. Hon sa bara att det ser bra ut och att jag ska ta bort stygnen på onsdag. Jag hämtade också min journal, vilket e bra att ha med sig till Sverige och det är mycket intressant läsning kan jag säga. Iofs förstod jag inte hälften (det gjorde inte föräldrarna heller) men det är kul med deras anteckningar och att vissa prover dom tagit utan att säga till och så. Jag läste och ba "jaha ni gjorde det ja, jaha ni trodde det var så men nähä då".

När jag kom tillbaka var kusinen till mamman här och nu är även mormorn på besök. Det kommer snart fler folk så just nu återhämtar jag mig lite!

see u later! puss

The sickest weekend ever. (super långt inlägg)

..ja bokstavligt talat alltså. Jag har spenderat 4 dagar på Hospital Universitario Ramon & Cajal (superkrångligt namn, tur att det stod på lakanen så jag kunde se hur det stavades xD) och fått min blindtarm borttagen.

Det hela började i fredagsmorse då jag helt plötsligt fick ont i magen. Vi hade precis ätit churros till frukost som är typ som våfflor, som vi köpt ute och jag trodde det kanske berodde på dom. Men eftersom inga tabletter hjälpte och det bara blev värre och värre så bestämde vi oss för att åka till sjukhuset vid 19.00 på kvällen. Jag kom till akuten, dom kände på magen, tog blodprov m.m. Dom hittade ingenting men bestämde att jag skulle ligga på obersvation över natten. Det var mycket spännande kan jag säga. Låg i en sal med cirka 20 personer som kom och gick, sängen var extremt obekväm och så kort att jag med mina 166cm inte kunde ligga raklång. Dagen efter ville doktorn skicka hem mig eftersom testerna inte visat något. Dock skulle hon känna lite på magen och eftersom all verk hade tagit sig från mitten ner till högra hörnet så gjorde det jävligt ont när hon klämde där. Därför bestämdes det att jag skulle göra ett ultraljud. På ultraljudet såg man en liten liten liten punkt på blindtarmen som såg inflamerad ut och dom bestämde att jag skulle ta ut den.

Jag fick vänta fram tills 19.00 sedan kördes jag iväg till operation. Jag fick massa drop, vaccin och grejer och väl inne i operationssalen var det cirka 10 personer som började koppla fast massa sladdar på kroppen och huvudet. Sedan kom en man med en sån där syrgasmask eller vad det kallas för att jag skulle få somna. Jag kände mig ju avslappnad men jag somnade ju inte. Så hörde jag att mannen sa att "nu somnar hon snart" och jag tänkte NEJNEJNEJ, jag är VAKEN, börja INTE skära i mig, och försökte vifta med fingrarna för att dom skulle fatta.

.....Sedan vaknade jag och operationen var klar. Jag såg typ ingenting bara en grön massa (kläderna på läkarna) och kände att jag hade något i halsen som jag försökte ta ut själv. Dom hade nämligen intuberat för att man ska kunna andas så bra som möjligt (vilket jag visste innan att dom skulle göra). Dom sa iallfall nejnej, det där är vårt jobb och att vi måste vänta tills du andas normalt. Men jag andades normalt ju!! ..tyckte jag iallafall. Sedan rullades jag iväg till Uppvakningsrummet där jag låg en stund med lite syrgas och piggnade till. Från att jag somnade in tills att jag vaknade tog 3 timmar och operationen hade gått bra, dock så hade blindtarmen legat väldigt långt ner så dom hade fått "gräva" för att få fram den (antagligen därför det inte synts på röntgen bilder att den var inflamerad) och dom kunde se att den var påväg att spricka.

Jag fick iallafall komma till ett rum som jag delade med en annan tjej som var jättetrevlig. Var väldigt glad att hon var där, och hennes familj hjälpte mig jättemycket både med språk och att ta mig till och från sängen. Första natten var inte så kul, jag ville gå på toaletten, jag fick inte gå på toaletten och det kämpades med diverse hjälpmedel men vid cirka 6 tiden så fick jag hjälp av 3 personer att komma ur sängen och jag fick äntligen gå på toa. LYCKA.

Vid halv 10 kom frukosten och jag som inte ätit elelr druckit på 48 timmar var väldigt glad över mina 4 kex jag fått, även om jag inte var superhungrig. Söndagen och måndagen bestod av sömn, små små promenader med min rumskamrat, Moa kom på besök och även många ur min spanska familj. Pappan var där nästan konstant, på söndagen och måndagen var han borta under dagarna men annars var han där både dag & natt. Hans bror, syster, och pappa kom förbi och även flickan kom ett slag.

På måndagen fick jag reda på att jag fick åka hem men eftersom jag har hög risk för infektion pga. grävandet så måste jag komma tillbaka imorgon och stygnen eller aa häftstiften xD..ska tas ut om en vecka ungefär. Jag blev väldigt positivt överaskad av den spanska sjukvården. Alla var jättegulliga och snälla dock kunde ingen engelska överhuvudtaget vilket komplicerade vissa saker. Alla doktorer var bra UTOM en. Den som min rumskamrat hade. Han var så oförskämd och hänsynslös att när han gick så började hon gråta. Så då fick ju jag stappla bort och försöka säga några tröstande ord på min spanska, sedan föreslog jag en liten promenad i korridoren och då gick det bättre. Hon, hennes pojkvän och jag hade en kul konversation på söndagskvällen om våra länder. Han var från Peru, hon från spanien och jag från Sverige. Mycket underhållande!

Nu ligger jag här i sängen och jag har duschat och ätit frulle, hungern är inte helt tillbaka men det är okej. Gå kan jag göra men jag tror att den 90 årig dam med rullator går fortare än mig! x) Så denna veckan ska jag bara slappna av!

Hoppas ni mår bra! <3


det lilla fina såret, som än så länge läker på bra




Droppet som jag hade i 4 dar. Surt att dom satte den i vänster arm för högern kan jag ju inte sträcka på så bra och droppet fick man inte blöta ner så det var ju lite svårt att duscha.

men jag e glaad ändå! Tänk så mycket spansk kultur jag fått uppleva ;)..dessutom behöver jag ju inte skaffa en tatuering som minne över mitt året i Spanien för det har jag ju redan fått! tusan, jag skulle bett dom skriva mitt namn eller något i stygnen ;).




The real Friday!

Ja nu är den riktiga fredagen här. Skönt! Dessutom är det farsdag idag (bara i Spanien tror ja??) och så det är ingen skola och pappan är hemma från jobbet, vilket betyder att lilla jag är leeeeedig! ..fick jag reda på imorse :P..eller dom har inte sagt det rent ut men pappan frågade vilka planer jag hade för dagen och så verkar det som att han och flickan ska umgås idag.

Vi hade en mycket trevlig morgon här i huset. Jag klev upp klockkan 9 och då var pappan och flickan inte hemma så jag antog att dom redan ätit frukost så jag gjorde mjölk + flingor till mig men precis när jag gjort det kom dom in genom dörren och hade varit och köpt Churros! Mums! :D..så det blev en mysig frukost med churros, jag och flickan dansade tango och balett, haha och sedan hade jag och föräldrarna en diskution om ungdomsarbetslöshet, hemhjälp och spanjorernas mentalitet, det ni! :P..

Än så länge sitter jag här i pjamas och ska försöka dra mig till duschen..klockan är ju snart halv 12! Dagen är väldigt oplanerad, allt beror på lite vad familjen gör och om jag ska köra flickan till ridningen eller ej. Kanske man ska ta sig en liten promenad och sätta sig ute för att läsa lite? Dock skiner inte solen idag...varmt äre, men ingen sol. Än! Förhoppningsvis tittar den fram snart :D

byyeee

fredags-torsdag! ;)

Buenos diaz! como estais?

Jag hade en strålande dag igår! Var i parken med flickan nästan två timmar igår eftermiddag. Det är så kul för det är helt fullt med folk här i parkerna på eftermiddagarna. Det är typ obligatoriskt för både föräldrar och barn att gå dit. Föräldrarna umgås med varandra, kanske tar en öl i baren bredvid lekplatsen medans barnen leker. Härligt är det! Jag såg efter flickan + två andra barn ett tag medans mamman skulle gå upp till lägenheten med sitt tredje barn. Det var lite krävande då min flicka hade cyckel, den ena tjejen hade inlines och killen hade en godispåse som  han försökte hålla undan från de andra, och så en aupair då. Haha, nej men det gick bra! Dom är gör goa dom barnen, plus att det är kul för min flicka att få leka barn i sin ålder! Imorgon är hon ledig från skolan eftersom det är Farsdag. Fast här är det mer religiöst..det är ju Josef som har namnsdag imorgon och det kommer därifrån på något sätt. Dock har hon ridningen imorgon och mamman föreslog att pappan kanske kunde åka med henne dit och hon ba hhmm...-får jag ta med mig Isabelle? då svarade mamman att det är ju onödigt att båda åker. Då gjorde flickan "oledoledoff" om vem som skulle följa med och så gjorde hon på flit så att det blev jag, varje gång. Haha, sötnöt <3.

Vi har helt j*vla underbart väder!!! Som mamman sa igår - du verkar lyckligare när solen är framme, Isabelle! Och det stämmer verkligen. Man blir så himla glad när man går ut och det är 19 grader och strålande sol! jag tog en timmes promenad igår och det var så härligt! Dock så är det ju fortfarande kallt på mornarna ( som jag skrev igår) men idag var edt hela 9 grader när vi gick till bussen vid 8! Tänk hur varmt det kommer bli idag då! :D:D:D Säkert över 20! Fast det ser lite molnigare ut idag.

Gu vad jag pladdrar på! Idag blir det iallafall spanska lektion, sedan ska vi träffa Isabelle och hennes vän för kaffe tror jag. Sedan ska jag med flickan på balletten ikväll! :-)  Klockan 21.00 har jag en skype dejt med Linda!

Buen dia! ^^ Hasta luego (=

Grease

God morgon! :) Här sitter jag och dricker kaffe, äter en smörgås och kollar på Grease! Ja, jag börjar många av mina dagar med detta..men det är en sån skön start på dagen! :-) Egentid liksom. Annars har morgonen spenderats med att försöka skapa ett nytt hotmail konto..allt gick bra tills jag insåg att jag hade skaffat hotmail.SE istället för .com..jag visste inte ens att man kunde ha det!? x)

Annars är la allt bra, flickans uppförande pendlar la rätt mycket. Som imorse då var hon jättegullig men ibland kan hon få sina små agressionsryck som kommer från ingenstans och vara i typ 10 minuter, därefter är allt tillbaka som vanligt. Mycket underligt :p...Nu är hon förkyld också och går runt och hostar hela tiden, stackarn. Förresten, visste ni att här i Spanien ska man hosta & nysa i handen och inte i armen som vi får lära oss...:P..Själv tycker jag inte det verkar så himla hygieniskt.

Idag ska jag nog åka och handla..dock vet jag inte om det blir storhandling eller bara lite granna..en promenad blir det nog också, i det vackra vårvädret! Dock är vädret här i Spanien rätt underligt. På morgonen när jag går med flickan till bussen, då måste jag ha på mig vinterkappa med tjocktröja under, halsduk,vantar och stövlar...på eftermiddagen på SAMMA dag hade jag ballerina skor (utan strumpor), vårjacka med t-shirt under, och solglasögon! Det ni! x)...Igår till exempel då var det 4 grader på morgonen och 17 mitt på dagen. Imorse var det 6 grader så jag hoppa på 19 grader lite senare idag. ;)

Besitos

Goo morrron Måndag!

So far so good, kan jag säga. Jag gillar faktiskt måndagar, dom är härliga. Imorse gick jag upp och gjorde frukost dock fick jag inte den nya micron att fungera...så när pappan kom ner sa jag det till honom, då går han bort vrider och trycker igång den och såklart fungerar den. Åh där hade jag stått och försökt på alla möjliga sätt..förstår fortfarande inte vad jag gjorde fel :S...Flickan var iallafall go & gla och även jag kände mig ganska utvilad efter mina 9 timmars sömn. Jag börjar inse nu att om jag ska orka med en hel dag måste jag gå och lägga mig senast tio.. x) The tired life of an aupair får jag döpa om bloggen till annars.

Denna morgon har spenderat sittande här i sängen med datorn i knät, en kopp kaffe och kollandes på en gammal svart/vit western film med Errol Flynn i huvvdrollen, helt okej faktiskt! När filmen är slut ska jag gå till Carrefour och handla lite småsaker, ska även handla bröd och något som hette "media noches" som mamman ville jag skulle pröva, säkert något sött..vi får se hur det går med nyttighetsätandet :p..haha, nej men jag ska la försöka hålla igen iallafall.

Helgens planer är redan planerade, inte alls tidigt va? ;).. På lördag ska jag & Moa till Ikea och äta köttbullar <3, leta skor åt henne på Plaza norte och så blire utgången på kvällen, låter inte helt fel va? :).. Lilla Isabelle1 ska ju åka bort med sin vän hela helgen på semester så något kul måste ju vi som blir "left behind" göra.

Ha en nice vecka! :) puss

helgen och lite sånt där

Tja!

Ännu en helgen börjar närma sig sitt slut..och imorgon börjar en ny vecka. Lördagen spenderades först på Thyssen museumet och såg på Monets utställning, därefter drog vi till Reina Sofia museumet och såg på Dali och Picasso målningarna. Efter det så blev det till Atocha stationen för o se på sköldpaddorna, haha. Sedan irrade jag runt i 45 minuter och letade efter Isabelle & Moa eftersom jag bestämde mig för att gå till dom istället för att ta metron för jag trodde det skulle vara lättare. Dock är mitt lokalsinne lika med noll plus att dom sa FEL ställe......men jag hittade dom till slut iallafalll. ;)

Idag var vi i Chinchon! haha, ja vi åkte endast det för det roliga namnet, haha. Det var en söt stad, dock väldigt liten men vi spenderade ett par timmar där. Vi satt på en uteservering i solen och åt glass i bara linne, UNDERBART. Dock mötte jag en kvinna lite senare iklädd pälskappa...wtf!? liksom...det var ju typ 17-18 grader..Men dom tyckte nog vi va lite galna:P..haha..

Jag har precis ätit "middag" bestående av macka, yogurt och KAFFE, första koppen på hela dagen. Lyssnar på Håkan och tjöta nyss med mor, far, bror och Linn, mycket trevligt! :)

Nu har jag precis varit iväg en sväng för att hjälpa flickan med bad + middag, hon har varit ute och cyklat och spelat basketboll hela dagen så hon var helt slut, dessutom håller hon på att bli förkyld, stackarn!


Ny pjamas! ^^ kunde inte motstå, Hello Kitty e ju omåtligt poppis här, flickan blev helt till sig när hon såg denna,
5 euro bara! :D


Chinchon med plaza mayor i mitten.



:)


denna e härlig o vakna upp till ;)


Denna e också rolig! :P..Denna skrev flickan när hon tappat sin tand. Hit kommer nämligen "Ratonzito Perez" som är deras motsvarighet till tandfen. Det är en råtta som använder tänderna till att bygga pianon. Dom bra tänderna blir vita tangenter och dom dåliga blir svarta tangenter och så lämnar han en present. Här har flickan skrivit "råttan, min tand är på övervåningen // Pancha" så ställde hon detta vid trappan så han visste vart han skulle gå. ;)

God natt!



FrrriiiiiddaaaaY! :D

Dagen med stort D..eller F alltså, FREDAG! :D Gu va jag ska sova imorgon. Än så länge har edt var en mycket angenäm dag. Nu är iochförsig klockan bara 10.05 men ändå. Allt gick som det skulle imorse och nu har jag duschat och druckit en kopp kaffe o tagit lite choklad, mumsigt!

Idag väntar Carrefour för lite helghandling, därefter blir det nog en promenad (kikade precis ut genom fönstret o vädret ser bra ut) och sedan ska jag hämta flickan vid 14.00! Vi blir bara hemma nån timme eller två för hon ska ju på ridlektion efteråt. Sedan ska jag föreslå att vi hyr en film. :)

Haha, förresten, en kul grej. Flickan försöker lära sig att säga "a bit" men grejen är att hon har lite svårt för enkel T utan säger hellre CH och därför låter det som a bitch. Jag försöker ju desperat lära henne att inte säga så men det går inte. Dessutom utalar hon beach som bitch också XD..det är lite komiskt men tänk om hon skulle säga det till någon "Could I have a bitch please" eller "look, there is the bitch".. nej det skulle inte fungera så bra tror jag. xD

nåväl see yoou

god kväll

Idag är jag en bra bloggare! Idag har varit en hyffsad dag trots en del bråk med flickan och att en bil körde in i min bil ( lugnt, inga skador vare sig på mig eller bilen ) och jag det är rätt mysigt här, har precis duschat och nu lyssnar jag på musik och har druckit ett glas mjölk, höhö.

Dock så går det inte så jävla bra med mitt nyttiga liv. Det är ju så jävla svårt att äta bra, det blir alltid några mackor för mycket eller lite choklad. BAH! Nu när jag inte går till gymmet längre (jag slutade när månaden var ute pga. det knasiga folket på det gymmet, det blev bara en energitjuv) så är jag ju inte så nyttig. Jag försöker att ta minst 20 minuters promenad om dagen. T.e.x. idag gick jag 30 minuter och igår valde jag att gå från metron istället för att ta bussen, men det finns 3 saker här i livet som jag är otroligt dålig på:

1. Vara nyttig - äta bra o röra på mig.
2. Spara pengar - pengar finns till för att cirkulera; är mitt motto!
3. Laga mat - det är svårt att äta nyttigt när man avskyr och är kass på att laga mat. x)

Sen finns det ju massa andra saker som jag e amaxing på ;D haha men dom här 3, dom är inte mina grejer. Iallafall behöver jag några små tips på hur jag ska försöka äta nyttigare.. Frukosten är bra men det är sedan det går ut för, jag kan ju inte riktigt välja varken lunch eller middagsmat själv heller..så det begränsar ju alternativen mer.

pöss

Betvivlande matkunskaper..

Ouff...vilken morgon. Flickan var av någon konstig anledning på grymt dåligt humör och detta ville hon naturligtvis ta ut på mig. Först så var det ju hemskt att jag tagit fram flingor till frukost. HUR kunde jag göra det liksom!? sedan så var det dags med den vanliga disskutionen att jag gav henne för mycket grönsakspuré dagen innan och sedan avslutade hon med att säga till sin pappa att jag faktiskt inte kan alla ord på engelska t.e.x. så var jag tvungen att slå upp ordet klänypa -ve o fasa! Dock så bad hon om ursäkt när vi skulle gå till bussen, vilket hon alltid gör...jag tror hon var väldigt dåligt morgonhumör bara, hon kanske borde sova lite mer, hehe. Iallafall så var hon förlåten, puss o kram o allt e bra. Dessutom blev jag nästan skrämd till dötts då pappan hade somnat i soffan framför tvn kvällen innan och sovit där hela natten..vilket jag inte upptäckte för ens han snarkade till lite granna, jesus amalia vad rädd jag blev xD.

Igårkväll så skulle jag förresten laga lite middag och så frågade jag mamman om hon ville ha något, men nej det ville hon inte eller jo -Vet du hur man kokar ett ägg? frågade hon. Hehe, jaa svarade jag och började istället fundera på vad hon tror/tycker om mina matkunskaper? xD

Nu ska jag ha en liten chill morgon, ta kaffe om en timme och därefter ska jag storhandla. Jag gillar det bättre nu när jag vet mer vad sakerna står, dessutom är det ganska lite folk om jag åker vid 11.00 så det är rätt najs.

Hasta luego, Besitos


God kväll!

Ja här sitter jag o chillar i min nya Hello Kitty pjamas. Hello Kitty är extremt populär här både bland vuxna och barn...en smula underligt x)...när man går in i underklädesaffärer är 90% av underkläderna för ungdomar/vuxna med någon figur på typ bambi, hello kitty m.m. Dessutom är "vanliga" trosor här string och dom flesta vuxna och även äldre damer bär detta, hehe, inte som i Svea rike där inte.

Idag har jag kikat på resor till Alicante! Jag och tjejerna funderar på att ta en helg där i slutet på maj, hittade billiga biljetter! Endast 941kr för 4 stjärnigt hotell i två nätter och flyg, finemang va! :) Nu ska jag bara spara ihop pengarna, haha! ;P...

Imorgon väntar storhandling och beroende på vädret en joggingtur eller en långpromenad. Nu: sova!!

Puss <3

mer bilder! :)

Här kommer bilderna från Mosan också :)


titanic 2 ;)


Den abnorma fisken


Amoreiras shopping center! :)


Bron igen! :)




Visst ser jag rockig ut ;p



Shopppping! ;)


inte ritkigt förberreda xd


Metron närmast där vi bodde!


Isabelle1 hade tagit med typ hela garderoben ;)



Paraply lycka! ;)


En dålig och en bra kartläsare - gissa vem som är vem? ;)


Röda mattan! ;P



:)


Det var det! Nu -> promenad! byebye



Lissabon 4/3 - 7/3-2010

Honey, I'm hooooome! ;) Ja igårkväll/natt kom jag tillbaka från Lissabon, jag tänkte att jag skulle göra ett försök till att berätta om det vi gjort och sett! :)

Torsdag
Efter en mycket stressad dag så kom jag iväg till flygplatsen där jag mötte upp mina flickor vid ingången. Vi var riktigt pepp och eftersom jag var lite sugen på flygplats-shopping så kikade vi lite i några affärer, (men jag köpte faktiskt inget ;D) sedan blev det en coca cola på Mcdonalds, mycket lyxigt. Väl på flyget fick vi inte sitta tillsammans utan alla 3 i mitten mellan två främlingar. Jag satt mellan en gubbe och en typ 30 åring som var mycket irriterande då han envisades med att ha benen i kors (vilket absolut INTE var möjligt, jag har aldrig suttit på ett sådant trångt flyg) och dessutom tryckte han in armbågen i sidan på mig hela tiden för att försöka få mer plats. Han satt och läste några anteckningar hela resan som han tydligen lärde sig bättre om han viftade med händerna framför ansiktet medans han läste.....Dessutom hade jag en 2 åring bakom mig som tyckte det var kul att sparka i stolen framför, mysigt.

Väl framme i Lissabon tog vi en taxi som gick smärtfritt, fram till hotell Holiday Inn. Det var en nice hotell som låg rätt bra till dock i ett lite skumt område kanske. Vi gick ut på jakt efter mat men ALLT var ju stängt. Men jag fick i uppdrag att fråga någon efter en affär, så jag stegade fram mot ett kärlekspar och frågade efter något...kvinnan/flickan kollade lite skeptiskt på mig och även den lite äldre mannen men sedan svarade han att det låg ett Mcdonalds lite längre bort. När dom kom gått så hade ju mina kära reskamrater förstått några minuter före mig att det där nog inte alls var ett kärlekspar utan mer ett betalat sådant, hehe..hoppsan. Hamburgarna var goda iallafall.

Ett strålande foto tagit på donken!


tycker alltid det är så mysigt när det står så här på tvn, höhö! :)

Fredag

Trots kort sömn steg vi upp klockan 9.00 och gick åter igen till Donken fast för frukost denna gången. Ingen av oss hade lust att betala 14 euro för frukost buffen och Mcdonalds är det enda som låg nära och var billigt. Det blev american pancakes och apelsinjuice..gött! Sedan på något underligt sätt kom vi på att det nog hade vart en bra idé att köpa ett dagskort på en sån där City guide buss. Eftesom vädret var HEMSKT, det hällregna hela dagen. Kortet kostade 15 euro och gällde för 24 timmar. Vi klev på och det var rätt skönt att sitta där och lyssna på tanten som tjötade om staden. När vi kom till bron "25:e de abril" klev vi av. Jag var väldigt imponerad av bron och jag det var skönt att få se lite vatten igen. <3  Dock så fick vi vänta på den nedrans bussen i typ 30 minuter så vi bestämde oss för att gå istället till nästa  attraktion. Det tog cirkus 40 minuter och vi såg Torre de Belem och the monument of descoveries. Tjusigt, tjusigt men vi var inte sugna på att gå in eller stanna länge pga. vädret. Där efter fick vi vänta i typ 1 timme på den %¤&¤&¤ bussen... hmm.. Vi åkte in till centrum och åt lunch på en restaurang som hade meny på svenska ( haha, turistigt va ;D) och jag åt ett köttspett och pommes! Moa var den enda som var duktig och åt portugisiskt ( bläckfiskgryta). Men jag provade en ost, deras ostar är ju sååå goda!

Efter lunchen åkte vi till Oceaniet som tydligen ska ha ett av de största akvariumen i Europa. Det var riktigt häftigt, påminde lite om universeum fast bättre. Det bästa var pingvinerna, en ENORM fisk och uttrarna, SÅ söta! Tack vare vårt busskort fick vi även 10 % rabatt, yey. ;)  Vi råkade även halka in på ett köpcentrum som även det ska vara ett av dom största i Europa. Det var ju inte alls planerat, *host*. Vid 19.00 var vi tillbaka på hotellet efter att vi handllat lite mat och sånt där. Trots att bussåkande gick vi ändå 25000 steg denna dag ( Moa hade stegräknare). På kvällen skulle vi ut men vi upptäckte att deras nattliv är nästintill obefinttligt så vi åkte hem mycket snabbt.


ponte 25 de abril
snyggt med tummen i hörnet va..


hamnen breve!


Monument of discoveries och tjejorna i blåsten!


Up close!


Jeronimo klostret och världskartan ;)



torre de belem! :)


tjejorna!

Lördag

Denna dagen skulle ägnas enbart åt shopping!  Vi skulle börjat på en marknad men eftersom vädret var så dåligt så struntade vi i den och åkte till Amorerias shopping center vilket var Lissabons äldsta shoppingcenter som var i en mycket vacker byggnad. Där blev det lite shopping! En väska och ett par shorts för min del. :) Sedan åkte vi in till centrum och gick runt där. Vi tänkte åka upp i Santa Justa hissen som är en gammal hiss som man ska få fin utsikt från men den såg så fjuttig ut och det var lång kö så vi struntade i det.  Vi åkte till hotellet vid 5-6 och vilade! På kvällen var det ju tänkt att vi skulle ha en riktig utgång men va fan det fanns ju knappt en bar i hela staden..irritation. Så vi åkte hem, på hela vår gata stod det typ 6 prostituerade..bra område vi bodde i x)... Det blev vin och tjöt på rummet för vår del iallafall, trevligt det med. :)...och denna dag promenerade vi 21000 steg så vi var rättt trötta..






Jag vet inte om det syns hur LÅNG och BRANT denna backen var men fan,
Gränna kan gå o lägga sig, Lissabon är backarnas stad. ;)





Utsikt! =)

Söndag

Vi tänkte ta den käna spårvagnen nummre 28 till slottet Sao Jorge som ligger i mitten av staden högt uppe på ett berg. Man ser slottet från all håll men trots detta kom vi aldrig dit. Vi letade i 2.5 timme och satt på olika transportmedel men vi kom fan aldrig dit. Vi var ju tvugna o dra till flyget på eftermiddagen så vi fick helt enkelt skippa slottet. x)... Vi hängde på flygplatsen istället och på flyget på hem fick vi sitta bredvid varandra så det var softare. Pappan ringde och sa att han skulle hämta mig vid flyget så det var väldigt snällt! :D..Dessutom hjälpte han Isabelle att få tag i en taxi och förhandla priset och så körde vi Moa också, väldigt snällt av honom! :)


Så sammanfattningsvis gillade jag Portugal. Lissabon var väldgit vackert med mycket historia och vackra byggnader dock så saknade vi shopping och uteliv lite granna..men jag håller redan på att planera en annan resa åt oss, höhö ;)..




Tjejerna på spårisen!


En känd tjurfäktningsarena

Skittles på flygplatsen hem! ;)



Mer bilder kommer sedan när jag kidnappat dom av moa & Isabelle1. ;)..

puss

4 timmar kvar....;)

haha ja nu äre 4 timmar kvar tills jag drar.Hitills har jag fikat med Moa, varit i skolan (kul lektion idag faktiskt:D), kommmit hem, ätit lunch med mamman och sedan gick vi igenom all min packning! Eftersom jag har rätt mycket med mig (hehe) så jag tog ut lite grejer som hon tyckte jag inte behövde ha med mig. Dock sa hon att hon tycker jag klär mig "un poco raro" alltså lite konstigt! xD haha, gör jag det? ;P...Sen va hon gör snäll och gav mig 40 euro extra i lön för att jag hjälpt till extra dessa två veckorna. Snällt va! :D

Om en timme drar jag för att hämta flickan, sedan åker jag till balletten med henne och medans hon dansar ska jag försöka hitta till Decathlon (?) som är ett köpcentrum och leta efter badskor till henne! :p...det enda jag oroar mig över är att försöka få en parkering påvägen tillbaka..hm.. Därefter ska vi dra hem och äta en snabb middag innan jag beger mig till flygplatsen!! :D

Hörs på måndag!! :D Puss & kraaaaaaaaaaaaaam-!

..fortsätter på Julias sommarspår


Bertils strand! ;p



<3

på promenaaad


KALAS


ELVISPEN





















1 dag kvar...

..sedan drar vi till Lissabon! =) Just nu har jag skrivit ner alla grejer vi ska göra, allt vi ska besöka m.m. så vi har koll på öppetider och priser.. ;) Läste dock precis på en hemsida att taxi chaufförererna tydligen är väääääldigt luriga och att just sträckan från flygplatsen till hotell är extra lurigt. Hmm...vi som ska ta taxi men det får bli förhandlar-jag som får komma fram och försöka vara tuff. xD Good luck.

Det blir nog rätt fullspäckade dagar men det finns shopping inräknat i schemat som tur är, höhö. Föräldrarna tipsade idag om en bar som vi måste gå till som skulle typ vara lite som ett museum där menyerna var böcker, jag fattade inte riktigt men det lät intressant. ;)

Idag ska jag på flippfloppjakt. :p...Flickan ska nämligen till simhallen på fredag och då måste hon va flippflopps i duschen..x)...det dumma är att dom är ju klite off season nu om man säger så, vi får se vad jag kan finna. Jag ska också packa det sista..dessvärre så har jag nog överpackat lite, än så länge är det 3 kjolar, 3 klänningar, 5 par strumpbyxor, ett par jeans, ett par shorts , två par skor, två par jackor och massor av tröjor....för 3 dagar. x) haha.

Ompackning here I come.

Dagens!

Dagens humör: Upp & ner, glad, seg, måndag..;)

Dagens borde: träna? som alltid.

Dagens frisyr: Kort och lockigt.

Dagens smink: bara lite puder för att täcka upp mina röda kinder (blev lite bränd av att sitta 5 minuter i solen igår)

Dagens klädsel: bekvämt o varmt. Jeansklänning + 3 tröjor.

Dagens planer: Åka och hämta flickan, läxor, det vanliga. :p

Dagens materiella vill ha: ALLT! xD haha nej men en väska från Mango <3.

Dagens fundering: denna veckan kommer nog bli rätt intressant. ;)

Dagens beroende: tandborstning (?)..har redan borstat 4 grr.

Dagens tråkigaste: lite segt emellanåt, kom inte ut något idag förutom till videobutiken.

Dagens längtan: LISSSAAABOOON <3

Dagens superlängtan: V.13, då mamma & pappa kommer och Tokio hotel konserten äger rum <3

Dagens tidning: Elle España och IN touch.

Dagens låt: Paramore - for a pessimist, I'm pretty optimistic.


För att sumera helgen i bilder.. ;)


Attackerad!! x)


Engelsmän och limbo-dansande på gatan x) ;P

En söndag i solen! ;)






RSS 2.0