En bra blogg dag!

Jag känner att idag kommer bli en bra bloggdag! ;) Jag har precis tagit min andra kopp kaffe och sitter på mitt rum och försöker styra upp veckan genom att göra en budgetplan. Förresten kom mamman precis in med ett litet extra element så nu äre varmt & gött här, woho! :-)

Iallafall, de två kommande veckornas spenderingsplan ut så här:

v. 49
Måndag:
0 euro.
Tisdag: 2 euro (skola tur&retur)
Onsdag: 0 euro.
Torsdag: 2 euro (skola tur & retur)
Fredag: 0 euro.
Lördag: LÖN!, busskort 7.50, kaffe 5 euro, museumsbesök: gratis, skyldig Anna
pengar: 10 euro. Lunch + middag hemma.
söndag: Marknad Hortaleza - concealer 5 euro, Nyårsklänning MAX 15 euro, lunch
och middag hemma.

Totalt spenderat: 46.50 euro, kvar: 13.50 euro

V.50
Måndag:
5 euro - julklapp.
Tisdag: 2 euro - skola
Onsdag: 0 euro
Torsdag: 2 euro - skola
fredag: 0 euro
lördag: metro 7.50, skyldig Anna 10 euro till xD, frimärken till julkort 10-12 euro,
julklapp till kusiner 12 euro. Lunch 6 euro. Mat till svenskmiddag - 8 euro.
söndag: julklapp till bror & linn 15 euro,

totalt spenderat: 79.50 euro, kvar: minus 6 euro.

NEJ DET GÅR INTE IHOP!!!
jag behöver en ekonomisk rådgivare.



Min förmögenhet på 53 cent.


Fy fan va kallt det är!

Heatingen har gått sönder :(...när jag klev upp imorse var det djävulskt kallt, tillochmed mina byxor som jag lagt fram på stolen var iskalla, som om dom legat utomhus. Det visade sig att heatingen (?) hade gått sönder som det mesta i det här huset men nu har vi iallafall fått igång värmepumpen som även den var halvt trasig.

Iallafall måndag idag, nya vecka jadajada. Flickan var så himla trött idag, inte konstigt tänker jag när dom kom hem klockan halv 12 igår. Iallafall så försökte jag muntra upp henne på vägen till bussen genom att berätta om the surprise from my parents in Sweden, en presentkalendern som mamma & pappa skickat, hon kommer bli hysteriskt glad! x) Dessutom har jag köpt en chokladkalender, så om hon inte blir nöjd då jäklar ;). Annars har jag inget speciellt jag måste göra idag, hade tänkt ta en promenad eftersom det är gratis. Min veckobudget ligger på 50 cent så det blir ju ingen extravagant vecka om vi säger så.

pussokram

En intensiv men härlig dag! :D

Jag kom precis hem och när jag skulle öppna dörren märkte jag att den inte var låst. Hela huset var nersläkt och i köket stod det en vodka flaska på bordet...hmm!?..haha men nu är ingen hemma så jag vet inte riktigt vart dom tagit vägen. Dem sa att de skulle se fotbollen hos mammans bror men varför låste dom inte dörren? xD aja!

Dagen har varit riktigt härlig men intensiv! Först mötte jag upp Vanessa (Tyskland) och vi gick till tyska kyrkan där det var en tysk julmarkand. Vi drack varmt vin (inte glögg) och åt någon konstig sockerkaka med russin o tjötade med några tyska tjejer. Därefter kom Iselin (Norge) och vi åkte alla 3 till den skandinaviska julmarkanden. Där mötte vi även upp Moa och Miriam (Sverige & Norge) och vi gick runt där. Fy tusan, det var rena himmelriket! Jag har både fått riktig glögg och lussekatter. Dessutom sålde dom HAVREGRYN <3 så nu kan jag göra gröt!! Havregryn finns inte här så jag var utomordentligt glad. Jag köpte även julmust <3 och två lussekatter men dom ger jag nog till föräldrarna. Jag provade även en konstig men god macka från Norge och typ brun ost, som messmör ungefär, och en dansk knasig kaka. Efter några timmar drog jag, Iselin och Vanessa tillbaka till tyska kyrkan för körövning! vi är ganska få men det är trevliga tjejer. Vi sjöng Gaberiellas sång från Så som i himmelen på tyska/svenska men sedan struntade vi idet för det var för krångligt så vi sjöng en italiensk julsång istället ...  Vid 7 åkte jag o Vanessa till Sol där vi gick runt lite gran och vid 8 begav jag mig hemmåt igen. Jag var en millisekund från att missa bussen men jag sprang som tusan och hann med den, puh! Nu sitter jag här med en kopp te, nöjd & gla!! :-)
Glad första advent!



Paulina med vän - på tyska marknaden! :-)


Tjejerna! Tyskland, Sverige, Norge * 2 ;)


Sverige!!

meeeraa Sverige! ;)


Vanessa & moa äter något danskt.. x)


Jag framför julgranen på Colon, och nej min kamera är inte den bästa xD





Victory at last!!

..haha ja det är så jag känner för imorse inträffade ett mirakel. Jag och dottern hade gått till hennes rum för att välja kläder och hon var oväntat hjälpsam denna morgon. En stund senare kommer mamman (hon är väldigt nogrann med kläder, färgkombination, mönster m.m.) för att kika och säger att hon tar över så jag har tid att göra mig i ordning innan vi åker, DÅ säger flickan - nej inte du mamma, jag vill att Isabelle hjälper mig! ..där stod jag med öppen haka för det var första gången hon valt mig före mamman, så när jag gick ner till mitt rum för att duscha tänker jag:  ha! victory at last.

Igårkväll hade jag så himla roligt! Min kompis Marta som även är en vän till familjen ringde och frågade om hon fick komma över med sing star och umgås lite. Självklart fick hon det och detta resulterade i en helkväll med karaoke för mig, Marta, mamman, dottern, hennes kusin på två år som är urgullig och hennes föräldrar. Vi sjöng singstar fram tills halv 11 då vid åt middag och sedan fortsatte vi till halv ett, fy bubblan va kul det var! :-)

Idag åkte jag med mamman, dottern + kompis, bror & mamma in till stan där jag lämnade dom för att möta upp med Vanessa. Vi shoppade massor som vanligt, bara julklappar faktiskt men jag fick allt slåss med demonerna inom mig för det var fler en än gång då jag var påväg mot kassan med ett stadigt grepp om klänningar, jackor, strumpbyxor och andra gånger men jag övervann dom alla gånger och det blev ingenting till mig dag. Sedan gick vi för att se Twilight - new moon, eller Crepusculo - luna nueva som den heter på spanska. Den var verkligen sååå mycket bättre än ettan och jag kan säga att jag definitivt tillhör Team Jacob! Sedan gick vi o tog en doughnut o därefter åkte jag hem. Egentligen skulle jag vart barnvakt ikväll men hon sover tydligen hon sin kompis, rätt skönt för nu är jag ensam o kan relaxa, kanske kolla en film? Imorgon bär det först av till en tysk julmarknad, sedan en skandinaviskjulmarknad och därefter till kören. Kul med lite fart o fläkt! ;)

pussokraam skumbanan!


juldekorationer!! Julgran + isrink ;)


Bio! ..biograferna e lite knasiga, man måste vänta utanför o stå o köa där för att köpa biljetter. Väl inne blir man eskorterad till sin plats av en man som pekar på sätena med sin ficklampa som han springer runt med. xD Dessutom är det ingen reklam innan filmen!


the abnormous biograf!


The dougnut, valde den endast för att den var rosa. Den va inte lika god
som den ser ut att vara...



Hanna Montana koppen till flickan i julklapp!


Tema Disney! En Jonas brothers kalender också! :P


och en chokladkalender sin gluten! ;-)




Hallå igen! vilken bra bloggerska jag är!

Ja här är det uppdatering som gäller alltså. Nu har jag vart iväg på lite julklappshandel här i närheten. På Al Campo som är typ som Coop har dom ALLT. Nu menar jag alltså inte typ budget kläder för 10kr utan fina (läs:dyra) kläder, smink, elektronik, böcker, cyklar m.m. ALLT. Så jag köpte först en blomma (julstjärna) till mamman som tack för att hon vart så snäll nu när jag vart sjuk o följt mig till doktorn etc. Jag köpte också en liten ängel till flickan som jag tänkte hon kunde ha i sitt rum. Dessutom hittade jag äntligen presenter till Cicci, Anna och Lotta, det fanns bara 3 kvar så jag roffade åt mig dom men det sista var skyltexempelt men jag tog den ändå. När jag kom till kassan påpekade damen bakom mig att den ena va trasig............så nu måste jag försöka hitta något annat! I allafall sedan köpte jag också en julklapp till min bror, ska bli intressant o se hur jag får med mig allt hem. xD







Helgens planer är många men ska bli kul! :-)
  • Ikväll - fredagsmys as usual, säkert film :)
  • Lördag: träffa Vanessa för shopping, lunch o bio -NEW MOON! :D
  • lördagkväll: barnvakt (skulle egentligen på födelsedagsfirande men eftersom jag vart sjuk äre nog bäst o ta det lugnt)
  • Söndag: skandinavisk julbasar - nu jäklar ska jag få tag på lussekatter
  • Söndageftermiddag: Kören om jag hinner! + ev. se real madrid - barca matchenmed föräldrarna hos deras vänner.
Mycket att göra, får se hur mycket jag hinner. ;)
p.s hittade en bild på mig, Moa och Isabelle från förra lördagen! :-)



Vi och Plaza de....någonting.. haha sorry mitt minne är uselt.


Freday igen! :-)

Veckorna springer fram som jag vet inte vad! Idag är det fredag igen! Imorse gick jag upp som vanligt och hjälpte till med frukosten, själv fick jag inte äta något eftersom jag skulle ta blodprov hos doktorn något senare. När flickan kom ner för äta så sa hon "god morgon" som vanligt men sedan kom hon fram och gav mig en puss på kinden och sa "God morgon Isabelle". Jag och mamman kollade på varandra förvånat och det kändes lite som ett sånt där plötsligt-händer-det moment, den där kojan gjorde susen alltså.

Efter att jag lämnat flickan vid bussen så åkte jag o mamman till vårdcentralen. Det var säkerrt 15 personen som väntade och precis efter att jag hunnit tänka det sa mamman -är det inte lite konstiga människor här? ..och det var det, dom gapa o skrek och sprang hit o dit..hmm.. Iallafall, jag behövde inte vänta så länge, väl där inne hade dom två bord där det satt sköterskor och alla patienter var endast där för blodprov så det var bara  in-stickmednål-ut och nästa person. Jag tvekade en sekund till hyginen då kvinnan innan mig var kvar när jag kom in och sköterskan bytte inte handskar eller något näär hon skulle ta mitt blodprov, men som tur var hade dom iallafall nya nålar och sånt till alla annars hade jag nog stuckit (ha ha fattar ni stuckit? blodprov..höhö xD). När jag kom hem gjorde jag en fab frukost med yogurt, flingor, juice och kaffe. Nu sitter jag här och planerar helgens bravader, full fart frammåt! :-)

Nu kommer städerskan och jag ska försöka förklara att kojan ska va kvar i flickans rum och två plantor ska vara inomhus istället för ute...på spanska. wish me good luck! ;)

Pussokram, trevlig fredag!

Vilken härlig dag! =) (Varning, långt inlägg)

Hejhopp!

Jag har haft en utomordentligt bra dag, måste jag säga. Imorse stegade jag upp i ottan för den sedvanliga rutinen med frukost, påklädning, buss-springande och allt vad det innebär. Därefter åkte jag snålskjuts på föräldrarna så dom fick släppa av mig vid skolan och jag slapp åka kommunalt. Wiihoo, för idag var nämligen första dagen som det regnade....euw..väldigt Sverige. Iallafall bänkade jag mig på Starbucks (jag tror dom hade saknat mig, det är alltid samma kille o tjej som jobbar när jag är där xD) och tog en kopp te....trodde jag. Så här lät det när jag beställde:

jag: Hi, a cup of tea please!
kille: one cappuchino, sí, alguno mas?
jag: NO, A CUP OF TEA, please.
Kille: oh, okey..a tall cup.
Jag får en tall cup of cappuchino... BAH!

Never mind, spanska lektionen var kul men svår. Vi håller på med pronombres (typ la,lo,le, los etc) och det är skitsvårt men det var kul o träffa tjejerna i gruppen igen. Tjejen från Holland föreslog att vi i gruppen skulle hitta på något nån dag och det tycker jag lät toppen. Efteråt gick jag och Moa och tog en kaffe (på starbucks till personens stora förtret) och där hörde vi massa svenska, haha, ingen aning varför men det är väl ett turist ställe kanske. Sedan spatserade vi på stan o jag köpte lite grejer inför jul! Sen begav jag mig hemmåt o käka lunch. Drygt en timme senare kom mamman hem, vi tjötade och drack te (mamma&pappa hon gillar inte heller mitt te, hon tycker det är pissljummet) och sedan åkte vi o hämta flickan o drog till balletten. När vi kom hem så lagade jag mat (ha! det trodde ni inte va ;D) och sedan åkte mamman iväg till sina föräldrar och jag och flickan har pusslat. Jag har verkligen försökt "connecta"med henne nu genom att verkligen försöka konversera, skämta och få henne att förstå mig. Då kom jag på den brilljanta idén att vi kunde bygga en koja i hennes rum. Gissa om det var populärt eller, så det är vad vi har hållt på med tills att pappan kom hem och tog över! :-) Lyckad dag tycker jag allt och imorgon är det FREDAG! :D ...

Pussokraam

Onsdag

När mamman o flickan kom hem idag så åkte vi till vårdcentralen för jag är inte bättre idag. Mamman här är väldigt lik pappa så hon fixade så att vi fick gå före alla i kön och komma in direkt, toppen! Doktorn sa att det är helt normalt att känna sig trött och yr efter att ha varit sjuk och inte ätit ordentligt på ett par dagar, men jag fick ändå en tid på fredag till att komma och ta blodprov för att se så att jag inte har järnbrist m.m. Mamman känner sig ännu sämre idag, hon har troligtvis fått det jag och flickan haft (som även hon börjar känna sig dålig igen), vi är rena sjukstugan! x) Jag fick ordinationen att äta mycket frukt typ kiwi, apelsin och mandarin för att det innehöll mycket potassium så nu har jag precis slängt i mig ett glas färskpressad apelsinjuice och en kiwi.

UPDATE:

...känner mig bättre :) fast jag brukar gö det på kvällarna xD...jag hjälpte till och badade flickan och sedan pusslade vi. Imorgon SKA jag till spanskan vare sig jag vill eller inte. Jag klarar inte att sitta inne en dag ttill.. det blir så grymt tråkigt...längtar muchisimo till helgen, den kommer bli redigt bra! :-) Dags för dusch!

besos


Sooolen skiner himlen e blå...!

Hallå eller! Jag tror att idag är jag nästan, nästan, nästan återställd från den lilla sjukdomstiden. Halleluuja!! Allt som återstår är en aning yrsel men den ska vi nog råda bot på! ;D Jag har precis ätit en god frukost, mamman hade nämligen hittat yogurt i en storförpackning utan överdrivet mycket socker!! Me like. Dessutom har vi mumsiga kellogsflingor så det blev en ganska svensk frukost ..även om jag tror yogurten var tysk.

Igår fick jag ett dunderstort paket av mina finfina föräldrar <3 som innehöll en presentkalender till mig & flickan, LYCKA. Jag tror nästan jag blir gladare än vad hon kommer bli. Jag visade mamman igår och hon var helt förundrad. Här har dom bara chokladkalendrar så detta va fabulous tyckte hon, hon blev särskilt förtjust i själva kalendern som hon tyckte var väldigt vacker! Mamma&pappa skickade även ner ett ljus, ni vet sånt där med siffrorna 1- 24 på så man räknar ner till jul, det har dom inte heller här och det gillade mamman jättemycket också! :-) Vi bestämde oss med att vänta med att visa kalendern för flickan tills på söndag eller måndag för mamman trodde att hon "skulle bli galen" om hon var tvungen och vänta så länge. x)

Hon som städar här hos oss berättade precis att hon hade varit sjuk med samma symptom som jag, även hennes dotter och man! Här har ju flickan varit dålig och mamman kände sig hängig igår så det verkar ju vara något som går. Hon sa även något om "agua grife" vad det nu betyder, vänta en sekund....va tusan? det betyder ju bara vattenkran?...jaja hon kanske menar att vattnet är dåligt? Well well! Eventuellt ska jag träffa Moa en sväng idag för lite plugg & fika men i såfall här i mitt område, orkar inte åka hela vägen till stan idag.

Pusss

Tisdag!

Uscha, jag som kände mig hyfsat bra igårkväll känner mig dålig idag igen..åt kanske lite för mycket salta kex o skinka till frukost...är helt yr i bollen o illamående..inte bra det här. Jag skippade att gå på spanskan och nu gör jag inte så mycket, orkar inte läsa, vill inte sova, finns inget på tv, så jag sitter vid datorn och försöker styra upp årets julklappsinhandling. Det går hyfsat bra, men som pappa brukar säga *det blir inte så många julklappar i år..och i år menar jag det verkligen*, jag går på en tajt budget men jag ska nog få det att gå ihop, det måste ju vara lätt att frakta också. Finns inte så mycket att skriva om eftersom att jag inte gör så mycket, ingen rolig blogg o läsa det här inte just nu! x)...iallafall om någon söker efter julklappstips till lilla mig så har jag kommit på att ett presentkort på Make up store skulle sitta fint! Smink är något som jag alltid vill köpa men aldrig tar mig råd till..

Ses senare :)

Mission acomplished!

Idag har jag både klarat av att duscha, äta en macka OCH några salta kex, stolt! Jag fick även ett paket från farmor idag med lite choklad och en Veckorevyn. TACK <3 precis vad jag behövde just nu.  Dessutom kom ett post avi med ett paket från mammii&pappii, som ska hämtas ut imorgon. :-)  Det är mycket paket nu men det börjar ju faktiskt närma sig juletid. Mamman & flickan köpte en jättesöt julstrumpa till mig i förrgår när dom var o handla, så sött så. Just nu har vi gäster, en kusin + föräldrar, dom skulle inte stanna så länge men så säger dom alltid så jag räknar med att dom stannar till 9 iallafall :p. Deras dotter är jättesöt, bara 2 år o så snäll så! Jag målade lite med dom förut men just nu orkar jag inte riktigt och mamman säger hela tiden att jag får gå och vila när jag vill, vilket är skönt! jag fick även tillbaka min spanska mobil idag (så mamma och pappa nu kan ni nå mig där igen) som gått sönder och jag fick dessutom beskedet att jag nu får börja köra bil, GAAH, nervöst. Dock sa mamman att jag inte ska känna någon press och vi börjar öva när jag vill, kanske i slutet av veckan, torsdag eller fredag? ..det ska bli spännande...
Aja, smell ya later! ;D


Vår krubba! mamma från och med nu förväntar jag mig ett sån här
varje år. ;)


en flod gjord av en spegel med kläder som tvättas, tre vise männen
som kommer på en väg gjord av sand från lekplatsen :p


mamman sa att hon hoppades att jag inte skulle bli ledsen för att
dom hade en sådan liten nacimiento.... x)


min söta julstrumpa! :-)

lite bättre

Idag mår jag lite bättre, förutom en hemsk huvudvärk och ryggvärk så mår jag faktiskt rätt bra. Alla är så gulliga och låter mig vila så det är ju skönt. Mamman var inne i morse och frågade om jag behövde något eller om jag ville åka till doktorn och nu för en stund sedan ringde hon igen för att kolla hur jag mådde dessutom kom hon som städar hos oss in och frågade hur jag mådde och om hon kunde göra te eller något till mig, så gulligt så. Jag borde nog försöka äta något, kom på att jag inte ätit sedan i förrgår så det är nog en bra plan. Fast jag är inte hungrig menmen,  dagens mål äralltså: 1. mat, 2. duscha.


...

..jag tror jag har fått det flickan hade i förrgår... På hela kvällen igår från 19.00 - 05.30 drack jag totalt 3 drinkar..det är inte normalt att må SÅ HÄr dåligt, spytt och fryser och svettas...febervarning... Usch, jag vill hem till mamma. :(

sovA.....

Vilken kväll. Jag klev in genom dörren klockan 05.30... den ena tjejen bor utanför Madrid och hon måste ta metron, den går bara tills 02.00 och här i Spanien går man ut mycket senare än i Sverige så vid den tinde har det knappt börjat. Därför var hon tvungen att vänta tills metron började gå igen, vilket var klockan 06.00..haha jisses. Det var iallafall himla trevligt, vi var på massor av olika ställen och jag kände ganska snart att jag ångrade att jag tog högklackat. Tack gode gud så tog jag en taxi hem men det var en utmaning det också. I Sverige är man ju van med att dom vet vägen eller har gps iallafall, men inte här inte. Så jag var tvungen att förklara vägen (på spanska ofcourse) och vi hittade faktiskt hem, även om jag tror att han tog en omväg...kalaset gick iallafall på 17 euro, jag betalade bara för en av drinkarna så det partyt gick bara på 7 euro, shoho!

Ialalfall käkade vi först middag, som jag nu bara mår illa av att tänka på men just då var den hyfsat god. Bortsätt från den hemska servicen, det var helt komiskt! Imorse vaknade jag ialalfall vid 9 av att flickan var uppe och sedan till och från hela förmiddagen. Vid 12 kom henens bästis + bror och mamma så nu för dom massa liv. Jag gick upp för typ 15 minuter sedan och mamman sa att hon precis började undra om jag levde eller inte. Men jag förklarade att jag kom hem sent så jag faktiskt bara hade sovit 7 timmar. Nu är jag fortfarande trött, illamående och hade helst av allt velat kolla på en film men tvn i mitt rum fungerar inte än och jag kan inte kolla i vardagsrummet för barnen får inte se på tv... Det får bli lite läsande istället! :-) ..jag tror jag skippar kören idag.


fin utsikt från någon fancy byggnad vi var uppe i.  :)


Svenskorna som var i farten! ;) ..det syns inte riktigt här men jag satt på
en jättelåg stol som vi hade väldigt roligt åt....det var iallafall kul då. xD


Vid 4- halv 5 tiden lockade det mer med kaffe och en sittplats än
dans och en drink, här satt vi på ett café och tog igen oss lite.


..ska se om jag kan få tag på fler bilder, eftersom min kamera är så dålig så fick jag passa på att ta
korten varje gång vi var på något ljust ställe. xD






utgång på ingång!

Se upp för svenskorna på stan ikväll! ;)


Puss & kram, ses på stan!

Que sueño!

Vilken dag. Mamman som sa att hon "bara skulle vara på jobbet ett par timmar" har fortfarande inte kommit hem än, klockan är 23.10. Iofs, anade jag att det skulle bli så, det är väldigt spanskt. Dagen har iallafall gått bra men idag har vi haft lite språkliga problem istället. På förmiddagen tog vi fram julgranen och dekorerade hela huset med julsaker. Dom har en plastgran så det var a first att behöva montera ihop den gren för gren, men det gick bra! :) Därpå kollade vi på film, åt mat, målade m.m. Klockan halv 3 kom mormor & morfar (som inte kan ett ord engelska) och hämtade oss, så åkte vi till flickans kusins skola och tittade på när hon var på baby swim. Hon är så himla gullig, världens snällaste bebis! Därefter åkte vi vidare till flickans ridlektion och sen hem igen och då var det dags för bad, middag, mer dekorationer, en film och sen målade vi julbilder.  Dessutom tittade hennes förra barnvakt förbi, har inte träffat henne innan men hon var trevlig. Flickan verkar gilla henne så där har jag min competition, haha. Aja, en ganska händelserik dag och klockan 23.30 erbjöd hon sig självmant att sova!! Det var första gången kan jag säga, men jag klagar inte! ;D Nu njuter jag av lite rött vin och marabou mjölkchoklad som jag har kvar, yummi! :)


the beautiful tree!


jag stod länge på den här köksbänken för att sätta upp en ljusslinga ovanför
fönstret, pust säger jag bara!


såhär avslutades kvällen!

FriiidaaaaY

Nu är fredagen här igen, ta mig tusan vad fort denna veckan har gått! Flickan mår mycket bättre idag men hon är ändå hemma från skolan. Mamman och pappan ska åka och jobba ett par timmar, ja eller hur pappan jobbar har ju jobbat från 9 till 23.30 hela veckan så han blir nog borta hela dagen men mamman ska bara vara där ett par timmar. Dagens mission impossible för mig blir alltså att ta hand om flickan som är konstant hungrig men får inte annat än lite kyckling och mineral vatten. Dessutom ska jag lyckas underhålla henne utan att vara ivägen för städerskan, wish me luck! Planeringen än så länge är: disney channel, måla, film, göra en egen bok (ha! klurigt va, det kan nog bli bra), spela spel, en till film, lunch, och sedan får vi se vad vi hittar på, beror lite på hur hon mår!

Jag försöker också få koll på min ekonomi...bah...jag har lite trouble, haha. Jag vill nämligen skaffa mig ett gymkort. Men gymet som ligger i närheten kostar 45 euro i månaden men då får man bara använda deras tiny tiny gym med typ 4 maskiner. Men så berättade en vän om ett gym hon gick på som kostade 33 euro, dock ligger detta längre bort men då får man använda deras maskiner + en klass t.e.x. bodypump. Om jag köper det sistnämna så bör jag skaffa mig ett metrokort a la 29 euro / månaden. Just nu kör jag på 10 viajes kort på 7.5 euro och jag behöver ungefär ett eller två i veckan...dessutom ska man köpa julklappar, ha kul och överleva med resten av pengarna, Jisses. jag behöver en ekonomisk rådgivare....

hasta luego! :-)

En slö dag

Det har varit en riktigt slö dag, fast rätt gött. Jag åkte ju till spanska lektionen fast egentligen hade jag ingen lust idag men det var kul när jag väl kom dit! :) Mamman var hemma med flickan så vi har umgåtts hela dagen. Mest filmtittande och tvtittande så nu känner jag mig helt slö i kroppen. Flickan försökte övertala sin mamma att få se Titanic och hon höll precis på att få ett ja men jag övertalade henne att vi skulle ta en annan, hon är ju bara 6 år! Nu ska iallafall flickan badas fast idag sköter mamman detta, skönt! ;D Sedan ska vi nog börja med middagen, vi åt ris + kyckling idag förresten, till lunch. Det var mumsigt, första gången jag åt ris sen jag kom hit. Yummi.

oh no!

Flickan har blivit sjuk. Tydligen så hade hon kräkts i natt (i föräldrarnas säng) och inte vaknat (!!) så när dom kom hem från jobbet vid halv 12 var det bara att sätta igång och duscha, tvätta och torka... Jag hörde vid elva att hon hostade ganska högt men inte hörde jag att hon kräktes, stackarn. Mamman kom iallafall precis ner och sa det till mig, när jag precis gjort färdig all frukost. Hon var iallafall snäll och stannade och åt frukost med mig innan hon gick och la sig igen. Själv har jag två dötimmar innan jag ska åka mot spanskan. Hmm..man kanske skulle ta sig en dusch?..nee vattnet är så kallt, man kanske skulle sova lite? ..nee nu när jag är vaken o påklädd känns det jobbigt att gå och lägga sig igen. Well, det blir väl jag, kaffet och datorn! ;)

Have a nice thursday!

Eso es

..det är så dottern tror att dom säger i Abbas sång S.O.S, det utalas samma sak så självklart trodde hon att det var spanska dom sjöng på. Eso es betyder "så är det". hohoo, förresten har jag blivit hjärntvättad med ABBA sånger, känner mig lit nationalistisk. x) Idag hade jag iallafall en gör go dag på stan med Moa! Jag köpte lite julklappar bla. till farmor och lilla Ella. Dessvärre ligger jag lite risigt till på pengafronten men hoppas att det styr upp sig till helgen när nästa lön kommer. På eftermiddagen och kvällen så har jag, mamman och dottern spelat spel och lekt. Det var kul men dottern kan vara lite jobbig och skrika och gapa mycket...hon kommer undan med ganska mycket när mamman är med, mycket mer än när vi är själva. Därefter blev det ett bad + middag, som alltid! Nu är grannen här och dricker lite vin med mamman och jag sitter här och chillidillar. Jag är helt gaaalet trött, men ska försöka hålla mig vaken till klockan 22 då mammi och jag ska skypa! :-)

Det har varit en ganska stressig dag annars, vi var exremt nära att missa bussen imorse (fast att vi sprang dit), var tillbaka kvart över 8, klockan 9 gick jag till metron.  Jag kom hem från stan klockan 2 slängde jag i mig lunch och halv 3 sprang jag till affären och handlade det som fattades. Klockan tio i tre var jag tillbaka, tog kaffe och tjugo över 3 kom mamman. Halv 4 åkte vi o hämtade flickan och halv 5 var vi hemma igen. *puh* Imorgon är det torsdag igen, gud var veckorna går fort!

Buenos sueños!

Bättre o bättre dag för dag!!

En betydligt bättre morgon måste jag säga att detta är. Det mesta har flytit på som det ska och när flickan skulle gå på bussen så fick jag inte bara en utan två pussar, självmant! Det ni! Som ni kanske förstått så är det ett evigt pussande. Det är en stor skillnad från Sverige. Här ska alla barn pussa alla vuxna på kinden så till exempel om flickans kompisar kommer på besök ska dom pussa oss alla på kinden. Tänk om man hade sagt det hemma i Sverige x) - ja vill du leka med Sara så måste du pussa hennes föräldrar på kinden först. Haha, det hade sett illa ut, men jag tror inte föräldrar & barn pussar varandra lika mycket hemma heller. Här får hon knappt ta ett andetag utan att mamman säger "a kiss please" så varje morgon vid bussen så är det jag som säger " a kiss please" men imorse då fick jag det som sagt utan att ens säga något. Ja, det var alltså det jag skulle komma fram till.

Igår kom föräldrarna inte hem för ens runt halv 12..helt galet länge att jobba, men tydligen ska pappan hålla i en viktig kurs nästa vecka så han måste förbereda sig. Idag är det egentligen ballett men som jag tidigare nämnt så ska mamman på ett möte och pappan kan inte hämta eftersom han måste jobba. Antingen kommer morföräldrarna och hämtar flickan och tar henne till balletten (och då får jag vara ledig ^^) eller så får hon helt enkelt skippa dansen idag och då blir dagen nog ungefär som igår, vilket också är lugnt.

Nu ska jag strax ge mig av till veckans första spanska lektion! :-)

Besitos.

En alldelels förträflig dag! :-)

Ja, den inte allt för goda morgonen blev en härlig dag! Först gick jag på jakt efter jäst, dock hittade jag ingen men det visade sig sedan att mamman hade hemma (iofs i frysen) så mitt bröd blev inte jätte lyckat dock bättre än sist. Jag ska ge det ett nytt försök senare i veckan! Därefter så gjorde jag lite läxor m.m. och sedan kom mamman och dottern hem. Mamman skulle iväg på massage för hon har problem med ryggen så jag och dottern var själva. Först tittade vi på en film, sedan spelade vi memory efter det byggde vi en theme park i hennes rum (ja det är lite stökigt) och jag lagade mat. Middagen ikväll bestod av crockettas vilket är ägg och skinka som man friterar. Jag är väldigt stolt att jag lyckades fritera dom själv x). Hon var iallafall snäll och rar........framtills att det var sovdags. Hon väääägrade att gå och lägga sig och storgrät och skrek att hennes mamma minsann sagt åt henne att hon fick vara uppe längre (både jag och flickan hade pratat med mamman i telefon som sagt att hon och pappan skulle komma sent så hon var tvungen att gå o lägga sig) tillslut så ramlade hon på något sätt så att hon slog sig lite i huvudet och då fick jag trösta henne. Sen fick jag en bamsekram och hon bad om ursäkt (självmant) och var allmänt gullig och snäll. Däre fter valde vi en saga som hon lästa för mig, ombytta roller vet ni ;D, och sedan ville hon att jag skulle ligga bredvid henne tills hon somnat, så då gjorde jag det. <3

..nu ringde mamman precis och sa att dom måste stanna kvar på jobbet ännu längre (hon åkte dit igen efter massagen) för att förbereda för ett viktigt möte...stackarna! Klockan är ju 22.16. :( ...inte klokt!! Själv ska jag ta ett glas varm mjölk, vilket är min nya craving och fira min lyckade dag.


morgon...men inte så god.

nej, denna morgonen kändes inte särskilt god, eller jo tills flickan vaknade. Haha, jag låter så himla butter men ibland (läs. måndags mornar) så hade det var skönt om hon kunde bara göra som jag säger och va nöjd & gla. Nu var det iofs inget allvarligt bara små grejer som att hon inte lyssnar eller går och gör något annat när vi har bråttom, men men hon hann med bussen i allafall så ingen skada skedd. Denna veckan är det tänkt att jag ska börja köra bil. Visserligen har det ju varit tänkt i många veckor nu men jag tror att den här veckan så kommer det  bli av.

På tisdag eller torsdag, kommer inte riktigt ihåg (guldfiskminne) så ska jag och flickan gå själva till balletten för mamman måste gå på ett föräldramöte. Hon kör oss dit först och sedan hämtar pappan oss för även om jag har börjat köra då så är det ju lite tidigt att åka helt själv bara efter några dagars körning. Balletten ska nog gå bra, förhoppningsvis sköter hon sig men det är ganska mycket jobb även när mamman är med. Mellanmål ska ätas, strumpbyxor ska på och håret ska sättas upp i en relativt avancerad frisyrliknande sak. Aja, det är väl en bra början sen är det ju tänkt att jag ska fixa allt själv med skolhämtning, ballett och mellanmål. Annars kommer nog veckan flyta på som vanligt med spanskalektioner, skola, ballett, ridning och säkert någon kompis som kommer över också. Jag hade egentligen tänkt göra kanelbullar idag men jag orkar inte hitta ett recept utan gluten, dom verkar avancerade, istället ska jag försöka göra glutenfritt bröd! Jag har hittat ett recept som ser enkelt ut eller ja om jag kan hitta jäst och färskost i affären dvs.

Inte nu på söndag men nästa då är det 1:a advent, tänk så fort tiden springer iväg! Sen är det inte långt kvar tills jag kommer hem igen. Får nästan lite panik när jag tänker på hur mycket julklappar och grejer jag har kvar att köpa, men förhoppningsvis hinner jag! :P  Hasta luego, besos.

Hola bandola

hallo! Idag skulle jag egentligen besökt Rastro men det blev inte av. jag känner mig fortfarande hängig och lite yr i bollen men min vän Martha ringde mig imorse och frågade mig om jag vill följa med till en marknad här i närheten och eftersom det var gångavstånd så tänkte jag att jag hänger på. Det var gör trevligt och helt klart ett ställe i min smak! :-) Jag köpte en väska, ett armband och två julklappar, perfa! Fick precis ett sms av Vanessa som undrade om jag skulle till kören men jag vet inte om jag orkar... isåfall måste jag börja gå mot bussen om en kvart och sen är det 1.5 timme kör och buss o promenad tillbaka...nej jag orkar inte! Jag ska vila istället och hoppas på att jag inte blir sjuk.

Föräldrarna var något upprörda imorse för att de tyckte jag skulle ringt och bett dom hämta mig igårkväll eftersom jag kände mig dålig. Men det var ju bara två hållplatser med buss sa jag och mina vänner var ju med mig! Men dom sa iallafall att i fortsättningen så ska jag veta att om det är någonting så är det bara att ringa oavsett tid eller plats så kommer dom, så gulliga är dom! :) Dessutom fick jag royal treatment imorse. Jag fick inte hjälpa till att göra frukost och jag fick inte hjälpa till att plocka undna xD...dom ba "neej, sitt ner och vila". Lyx! Nu ska jag nog kika på en film eller lite tv, eventuellt en siesta! ;) Besos.


mitt fina armband, 1 euro!


Väskan! Superbillig, 8 euro!!  fynd! ;)

Orkeslös!

jag förstår inte varför jag är så j*vla trött hela tiden, blir så trött på det. Ikväll t.e.x. blev jag utbjuden av min spanska kompis att ha middag med henne + vänner och sedan gå ut. Jag tackade ja, gick med på middagen men sedan kände jag mig bara så himla *nej, jag är så himla trött o hänging vill bara hem och sova* aktig...då har jag ändå sovit 11 timmar igår plus 1.5 timme lång siesta idag på eftermiddagen. Jag förstår det inte :S...nu ska jag sova IGEN.

Ska bli kul att köra bil här

...sprang just till affären för att köpa bröd och jag gjorde några observationer på vägen dit..ska bli kul att köra bil här.


ja det ni ser som hänger ner till höger på stolpen är alltså rödljuset.


Kanske han som är stolp skurken?


..någon som har något emot volvos?



p.s jag har varit här i en månad idag!


FAIL

Ja, idag skulle jag baka lussekatter. Men flickan är ju glutenallergiker så jag fann ett recept utan gluten och nu sisådär 4 timmar efter att jag påbörjade bakandet så kan jag konstatera att jag failade totalt. Det smakar ungefär som att du kör in en hel sked med mjöl i munnen. Sen vill jag även tillägga att bakpulver INTE är samma som jäst. Nej. Ska blir jättekul att förklara för familjen sen när dom kommer hem att ingredienserna jag köpte för 200 spänn som ingick i detta baket bara var att kasta. JIPPi


Detta är alltså efter att dom varit i ugnen. Det som är imellan är ägget
som jag "penslade på" som istället åkte ner imellan och blev stekt ägg.


Jag är butter. HEJDÅ

=D

Jag har haft en riktigt trevlig dag idag och riktigt fredagsmys nu på kvällen. Vi åt precis middag som bestod av crepes med grädde & choklad, haha suger rush here I come. Va? tycker ni det är konstigt att äta middag 22.00-23.00? ja vi vet att flickan bara är 6 år men det är väl inte så sent? Flickan gick och la sig för ca en halv timme sedan och jag och föräldrarna har haft trevliga diskutioner om politik och kultur samt skillnaderna mellan Spanien och Sverige. Me encanta muchisimo! Fast nu på slutet så somnade pappan i sin stol, haha skitkul. Vi tjötade och han satt i en sackosäck (tror jag det kallas?) och så sa jag och mamman något till varandra och i nästa sekund så snarkade han högt. Dessutom var han helt nykter, han hade bara druckit ett glas mjölk x) men jag tror han jobbar lite för mkt! Nu är det dags att sova. Puss&kram skumbanan.

Fredag den 13:e..

..är det idag, hujedamig! ;) Men tydligen så finns inte den dagen här utan istället äre det tisdagen den 13:e som är otursdag så förhoppningsvis drabbar inte oturen mig idag. Det är underbart skönt med fredag iallafall! Vi har haft en vanlig morgon här och allt har gått som det ska. Jag ska alldelles strax gå till affären och inhandla lite mat och andra livsnödvändigheter (läs: choklad). Jag fick även uppdraget att köpa nya penslar så jag ska försöka hitta det också, borde väl finnas i en libereria? När detta är avklarat tänkte jag ha lite fredagsmys med Twilightläsning & chokladätande, sounds good no? ;D ...förresten så har jag fått lite synpunkter angående smajlisarna jag använder här på bloggen så jag tänkte att det är bäst att jag förklarar dom vässentligaste!

:) = glad.
:D = Jätteglad.
:( = ledsen.
xD = asgarvar.
:P = räcker ut tungan/retsam.
;) =  blink/flirt
<3 = hjärta.

Hoppas ni förstår bättre nu, haha! :P Ha en trevlig fredag! Vad har ni för planer till helgen?
Besos

Go kväll!

Idag har varit en bra dag. 1000 gånger bättre än igår. Flickan har varit på strålande humör och vi har busat och lekt och gjort läxor och vart på balletten, alltihop! I bilen hem från balletten frågade flickan mig vilken färg min bil i Sverige hade och det är sorgliga är att jag inte kommer ihåg. x) Visst är det knasigt? Jag kommer ihåg att mammas bil är vit men jag har ingen aning om pappas. Blå? svart? ...hmm..skrämmande dåligt minne, inte sant? Aja, nu dricker jag te och ska strax gå o kolla en stund på tv. Sedan är det dags att zzZZzzz...jag är skitrött. Pappan i familjen har inte kommit hem än! Han jobbar som en gnu och är inte hemma för ens 21-22 på kvällarna och åker vid 9 tiden på morgonen. Esta loco!

Buenos sueños! <3

Upp som en sol..och..*nej,håller mig kvar*

Jag tänker då rakt inte falla ner som en pannkaka, det ska jag säga er. Nu kanske ni blir lite förvirrade av mitt svammel så jag ska förklara. Igår var tänkt att vara en lugn, trevlig, angenäm dag med film tittande, MEN då ringde mamman till flickans bästa vän och sa att dom planerat att komma förbi en stund (en stund är typ 4 timmar) men då tänkte vi ut lite snabbt att vi kan ju kolla på filmen tillsammans oooh så trevligt. Efter en stunds väntande/lekande så kom dom och då säger barnen att dom visst inte vill titta på film för dom vill leka. Mammorna och jag tittar bestört på varandra och tänker *nej, vad som helst men inte teater* med tanke på hur mycket det är att städa upp. Som tur är får vi dom på andra tankar och de bestämmer sig istället för att lära mig spanska. Jippi..så där sitter jag och låtsas att jag varken kan alfabetet eller räkna till tio, vilket dom är väldigt uppspelta över. Efter cirka en timme tröttnar dom på att tragla ord med mig så de bestämmer sig för att måla med akvareller istället. Jag känner mig lättad och följer med ner till köket och målar. Här är nog första stället där jag faktiskt får komplimanger för hur jag målar, jag är inte direkt en konstnär men det duger tydligen här! So far so good, right? Men när målandet är klart, är det färg ÖVERALLT och till mina stora glädje så städar barnen upp och jag kan chilla lite med mammorna, nice. Där efter på något sätt börjar ett bråk mellan flickan och bästisens lillebror. Han gör en ful min mot flickan som får världens utbrott och börjar sparka och slå mot pojken. Mamman försöker ingripa men då börjar hon slå mamman och sedan springer hon in på mitt rum och de andra barnen for efter henne. Här känner jag mig manad att följa med...Jag försöker ha ett samtal med flickan om att pojken betedde sig illa men att man fortfarande inte kan slå någon för det. Jag tror inte hon förstod. Nåja, de blev hyfsat sams och en stund efter gick dom hem, klockan var cirka kvar över 8. Då var det dags för bad som hon naturligtvis inte ville ta, tillslut fick jag gå ner och be mamman om hjälp och då blev flickan ännu mer upprörd. Resten av kvällen pendlade hennes humör mellan solskens strålande och storgråt. När hon senare gav mig allt för mycket attityd så gick jag därifrån och lät mamman istället ta ett snack med henne. Fördet är två saker hon måste inse:

1. vill hon ha min hjälp så får hon va snäll och inte ge mig attityd för då får hon göra det själv.
2. bara för att mamma & pappa inte är där betyder inte det att hon inte måste göra vad jag säger.

..dock så börjar hon nog inse att jag är ganska tålmodig och jag är minst lika stubborn som henne om inte mer.


Nu ska jag till skolan. AJJÖ!

Planer!

Sen jag kom hit har jag haft cirkus en miljon olika planer, en del ändras, andra försvinner, några genomförs och vissa finns kvar att göra! Till exempel har jag ett par städer jag måste besöka innan jag åker hem igen, jag har iofs mycket tid kvar men ändå, man får vara bra på att planera för tiden går fort så fort. Det städer/platser jag vill besöka är:

1. Segovia
2. Toledo.
3. Granada
4. Sevilla
5. Salamanca

Jag skrev precis ett facebook mejl till au pair tjejerna igen om att börja planera en dagsresa till Segovia eftersom den förra aldrig blev av. Jag skulle gärna vilja hinna dit innan jul, så jag iallafall besökt en av dessa platser. Det finns ju en del jag måste göra här i Madrid också! Jag vet inte om jag glömt något men än så länge måste jag:

1. Besöka Retiro parken! Jag har varit utanför men aldrig gått in.
2. Gå på El museo del Prado - mest bara för att ha vart där.
3. Gå till Plaza Major - hur tusan kan jag ha missat det?
4. Se en match med Real Madrid! - claro!
5. Besöka The Rastro - "open-air market" som jag tror jag skulle gilla! ^^

Ja, det är nog allt for now som jag vill försöka hinna med. Dessutom ska jag ju på Tokio hotels konsert här i Madrid i april! =D Jisses alltså! Nåväl idag skulle jag gått och handlat men vi både jag och mamman glömde av att skriva inköpslista och inte lämnade hon några pengar heller så det får nog bli imorgon. Hon är riktigt riktigt stressad ibland. Igår när vi åkte för att handla lite mat medans dottern var på baletten trodde jag hon skulle få en hjärtattack eller något! Jag sa till henne att det inte är hälsosamt att stressa speciellt eftersom att hon röker som en jag vet inte vad så fort hon blir stressad. Igår försökte vi även med att hablamos español porque tengo que apprender más español antes de vuelvo a Suecia! Pero es muy dificil a hablar fuera del cole porque tengo que pienso muy rapido y muchas veces dije frases incorrecto grammaticalamente, pues voy a practicar más! ;) Entiendes?


ayer cogí la entrada...!! :D


..y porque estuve muuuuuuuy alegre! ;).....y en realidad mi pelo
no es naranja xD

Otra vez!?

Nu är jag hemkommen från skolan! Idag repterade vi siffrorna, pratade mellan skillnaden på preterito indefinido och preterito perfecto samt lärde oss ord som uttrycker humör eller personlighet till exmpel egoísta o positivo. Imorse var jag sååååååååå himla nära att missa metron, iofs är det ju bara 4 minuter mellan varje men ändå, time is money. Jag kom ner till spåret och såg precis att dörrarna började stängas, -jaha, bara att vänta på nästa, tänkte jag. Men då var det en tjej före mig som sprang fram så att dörrarna öppnades och då tog även jag chansen och sprang mot tåget men dörrarna började stängas så jag slängde fram min väska mellan dörrarna och ropade -NO,NO,NO!! Lyckligtvis öppnades dörrarna för andra gången och jag kunde kliva på. Passagerarna gav mig onda *var-du-tvungen-att-göra-så-att-dörrarna-öppnades-igen* blickar. Men jag var glad att jag hann med! :D Dessvärre kom jag tidigt as always so jag gick in på Starbucks och köpte en Cappuchino. Efter lektionen så tvingade jag Moa att spendera pengar (som det verkar som att jag gör med alla i min omgivning ;D) genom att ta en kaffe med mig på Starbucks, så klart. När jag kom in sa expiditen -Hola! Otra vez!? haha. Dessutom så var jag och expiditen på samma tåg och hon gick av på samma tågstation!! Herre gud, hon måste tro att jag stalker henne...  Aja, nu ska jag försöka plugga lite gran! Hasta luego! :-)


Jag idag! :-) Din kjol är en favorit Jennie! ;P


Gårdagens misslyckade "middag"

Back to basics!

Tillbaka till vardagen vare minsann och det var faktiskt lättare än jag trodde att gå upp 06.50 som jag brukar göra men det blir säkert värre imorgon, det brukar vara så. Familjen ringde mig igår vid 21.30 för att säga att dom var påväg och de var hemma igen strax efter 12. Nu har jag precis varit med flickan till bussen, vi var sena como siempre.. och jag ska ge mig av till metron och vidare till skolan om lite mindre än en timme. Jag har precis tagit min andra kopp kaffe för dagen och en banan för att hålla mig mätt enda tills klockan halv 2 då jag är hemma igen och kan äta lunch. Man håller sig ju inte mätt särskilt länge på frukostorna här. x) Senare idag är det balett som gäller och vi är nog inte hemma igen för ens runt 7 eller 8 (beroende på trafiken) och då är det läxor, bad och middag för hela slanten.  Ha en trevlig dag! :-)

Spanjorer gör aldrig det dom säger att dom ska göra?

Jag vet inte hur många gånger planer har ändrats fram och tillbaka sen jag kom hit. Till exempel sa mamman att hon skulle ringa mig på måndag morgon, klockan är nu 18.21 och hon har inte ringt så jag har istället gått runt med min mobil fastklistrad i handen hela dagen. Min vän som skulle smsa mig idag angående dagens planer har heller inte hört av sig. Det verkar vara en spansk grej för det händer hela tiden. Vi som är au pairer måste därför ändra våra planer eftersom familjerna inte verkar kunna bestämma sig. Ett annat exempel är grannen som ringde och sa att hennes dotter skulle komma över till oss om 10 minuter. En timme senare ringde vi och frågade vart hon var och då sa mamman att hon inte kunde komma för hon skulle på gymnastik. Ringer man inte och säger det då? Nu kanske jag låter bitter men det är lite frustrerande ibland. Nåväl, nu ska jag nog äta middag eller förresten det kanske jag inte alls ska eller jag vet inte, vi får väl se?

Gooo morrron!!

Hallå eller! Jag började denna trevliga morgon med att sova lite extra, närmare bestämt till halv 10. Fett nice. Senare blev det frukost för hela slanten, toast as usual, kaffe och färsk pressad apelsinjuice, yummi! Igår missade jag ett samtal från föräldrarna..så himla typiskt mig, jag har missat ungefär alla gånger som dom ringt mig. Grejen är att 3 gånger då jag kollat telefonen för att se om någon ringt så ringer mamman och då tror jag att jag gjort något fel för det står inte deras nummer utan en typ "snabbkod" 2001 elelr 2005 och ibörjan trodde jag att jag tryckt på någon knapp så jag la på, haha. Iallafall så ringde dom mig igår klockan 21.00 och jag såg det inte förens 23.00 och eftersom dom är så långt ut på landet måste dom gå upp på någon kulle så det var ju ingen idé att ringa tillbaka två timmar senare...jag prövade att skicka ett sms imorse istället för mamman sa att dom skulle ringa mig på måndag morgon men än så länge har jag inte fått något samtal...hm..

Anyways, idag ska jag nog träffa den spanska tjejen Martha! Alla här nere heter det för tusan! Jag känner 4 stycken... xD Vad vi hittar på får vi la se, men det blir nog trevligt! Sen måste jag plugga lite...hehe..*lat* och sen borde jag ta en lång promenad men det är ju så nedrans kallt här! Vi har ungefär 14 grader men det är en superkall vind som förstör allt. USCH säger jag bara..när jag kommer hem så måste jag ta med mig tjockare kläder tillbaka.

Hasta luego! chao!


P.s igår frågade körledaren om jag hette Isabelle på riktigt eller om jag bara hette det i Spanien och Elisabeth i Sverige! haha

bild!

...här kommer en bild på kyrkan som kören är i! :-)



..tog en smygbild innuti också! ;)

Nädu!

Idag på metron kände jag ett ryck i väskan och strax efter en knack på axeln. Det var ett par i 40 års åldern som sa till mig att hålla i väskan för tjejen/kvinnan som stod framför mig försökte tydligen råna mig. Mycket riktigt så var min väska uppknäppt och locket lyft men hon hade inte tagit något som tur är och tack gode gud för det snälla paret som såg detta! Tjejen sa ingenting utan ställde sig vid dörren och hoppade av vid nästa station följd av allas blickar.  Besides this så var dagen trevlig! Jag mötte upp Vanessa vid 3 tiden för lite shopping men jag köpte faktiskt ingeting förutom en smoothie *stolt* och sedan gick vi till kören. Det var minst lika förvirrande den här gången som sist. Läraren var ännu svårare att förstå för nu pendlar han mellan spanska/tyska/engelska och vi sjöng två sånger på franska (som är från filmen Så som i himmelen fast översatt till franska) så det var lite krångligt. Nästa vecka ska vi iallfall sjunga "Gabriellas sång" som också är från Så som i himmelen, på svenska! haha Det ska bli väldigt kul att höra alla tyskar sjunga på svenska. ^^ Nu har jag precis ätit middag, den bestod av en toast med skink, ost, pesti o lite vin! ;)

Världens bästa pappa!

...för visst är det farsdag idag? :) Det står iallafall det i min almenacka! Fast här i Spanien har dom inte farsdag idag, dom har konstiga dagar...till exempel fredag den 13e (som är nästa fredag) har dom inte som otursdag utan det är tisdag den 13e. Knas! Iallafall GRATTIS PÅ FARSDAG PAPPA!! <3



Hemma!

Sicken trevlig dag, inte sant? :)

Började med en mumsig frukost och sedan glass framför en film. Jag såg "Siete novias para siete hermanos" (7 brudar och sju bröder) sedan begav jag mig in till stan och mötte upp Vanessa. Jag skulle lämna tillbaka ett par skor som jag tycker är för små men då fick jag bara byta så jag tog ett par andra som var samma pris men när jag kom fram så sa dom att de kostade 10 euro  mer :S såå jäkla otrevliga var dom, går aldrig tillbaka till den affären igen! Vi käkade lunch på samma ställe som förra gången - en buffe! Love it, dom har potatis & pasta <3 haha familjen äter aldrig det. Jag köpte en julklapp till mor & far och sedan så ville jag köpa en bok på spanska för att lära mig mer och då övertalade Vanessa mig att köpa Twilight (som vi förresten ska se på bio när den kommer, vilket är snart :D) på spanska heter böckerna "Crepúsculo", ska bli kul o se om jag fattar något. :p Jag köpte också en liiten klänning fårn h&m, men den var über billig så det är lugnt! ;) Haha förresten så är Vanessa lika språkligt förvirrad som jag, om inte värre. Hon är från Tyskland men pratar spanska med sin värdfamilj och engelska med mig så ibland så började hon prata på spanska och oftast fattade jag och svarade på engelska men lite senare så började hon blanda in tyska och det blev det svårare haha. Vi gick iallafall på bio, vi såg El secreto de sus ojos. Jag fattade ingenting! Fast filmen var ganska komplicerad. Vanessa förstod språket men hon förstod ändå inte filmen, haha så då förstår ni hur raro den var. xD Dessutom var tanten i kassen värsta vresig när vi skulle köpa biljetterna och vi fick platser lääängst bak, längst in i hörnet, TACK liksom. Sen var biografen jätteskum för man vara tvungen att vänta utanför biografen tills 10 minuter innan filmen skulle börja, det var svinigt kallt. Iallafall, efter filmen så begav jag mig hemmåt. Tog metron till en annan station eftersom att jag skulle gå hem själv och den vägen är det mer människor på...trodde jag. Det var inte en jäkla kotte!!! Något obehagligt i slutet för det var verkligen öde, menmen det gick bra! :) Fast jag höll på att inte komma ut från tunnelbanestationen för dörren var stängd och igenbommad med en stor grind för, så jag vände för att gå tillbaka och hitta en annan väg ut. Det gick ett par killar bakom mig så jag sa till dom att det var stängd men då sa den ena, - no there is a bottom, oh no! I mean button haha, så öppnade dom dörren för mig! Thank god, annars hade jag velat fått sova på tunnelbanan. Förresten såg killarna ut som en spansk version av Jonas brothers, dom var kanske 16-17 år och var skitlika Jonas brothers, skumt. x)

Nåväl, here is some pics! Mañana äre kören som gäller. ;)


Det var så nedrans mycket människor ute. Till vänster ser ni förresten El corte inglés
som är Spaniens motsvarighet till NK.



Vanessa! :) och "Sol" i bakgrunden!


Tog en bild från en affär ut på gatan, det finns musiker, trollkarar, "statyer" överallt
här i Madrid.



Vanessa & jag på bion!


Bion, vi satt lääängst upp i hörnet (som ni märkt är min kamera inte
superbra)



Da new shoooes! ;)


Vadå, tycker ni mina skor liknar varandra?


Crepúsculo - aka Twilight! ;)


Chill!

Nu är det chill som gäller. Jag ska vara själv till på måndag kväll/natt så denna helgen är temat: lugn & ro! Jag har precis ätit en god frukost, lyssnat på musik o snart ska jag duscha och göra mig iordning för att åka in till stan och möta upp en vän. idag är det julklappsshopping och bio som gäller. Dock vet jag inte vilken bio det blir men antagligen något på spanskdubbat, mycket spännande. Ikväll tänkte jag köpa hem glass och ansiktsmask och grejer och ha en liten spa kväll ^^ och kolla på någon bra film. Dom har massor av bra äldre filmer, vi såg till exempel en förra veckan med Marilyn Monroe som var jättebra. Imorgon är det kören som gäller o så får vi se vad mer det kan tänkas bli. Jag tror mina planer för helgen har ändrats typ  1000 gånger. Jag skulle egentligen åka till en stad som heter segovia men det var så många som inte kunde denna helgen så vi väntar med det till en annan gång. Nåväl, trevlig helg på er! :D

Promenixande!

Hejsanhoppsan!

Idag har jag varit i farten igen och promenerat. Denna gång var jag fast besluten att hitta till Berlin parken och efter en sådär 40 minuter så kom jag faktiskt fram. MEN, när jag väl spatserat fram för att ta kort på en del av berlin muren som finns där som monument så ser jag i ögonvrån en äldre man med vit skjorta nerstänkt med blod som också tågar fram mot samma monument. Detta gör mig en aning mer skeptisk. Han klättrar över staketet och fram till muren (som står i vatten) och börjar tvätta händerna. Vad gör jag nu? ska jag gå fram o fråga om han behöver hjälp? ska jag gå därifrån? efter att ha iaktagigt en stund och sett att mannen (som ganska bestämt nog är alkis) hade två personer med sig så smög jag där ifrån. När jag sedan återvände för att ta mig hemmåt igen så var ambulansen där och hjälpte till. Jag gick iallafall hem igen och hittade faktiskt ganska bra. Sammanlagd promeneringstid: 85 minuter.

Imorse gick det mesta strålande förutom att flickan börjar kommaa in åldern då man ställer mycket frågor. Igår i bilen påväg hem ifrån balletten frågade hon mamman vad en testikel var och varför man hade det. Då var jag glad att jag inte kan så mycket spanska! :D eller jag kunde ju iallafall låtsas att jag inte förstod. Men imorse då fick jag frågan om jag kunde få barn, om jag hade barn, om jag tänkte skaffa barn i Sverige samt om jag ville ha barn. En väldigt intressant pratstund x). Jag sa att jag tyckte att jag var för ung för att ha barn men det tyckte inte hon för hon själv skulle gärna ha ett barn (dom där nedrans dockorna alla flickor får leka med är inte bra alltså) så hon tyckte jag skulle satsa på det. Tack för tipset.  Påväg till bussen hade vi en bounding moment för hon ramlade och blev ledsen och för en gångs skull så dög det faktiskt med att jag tröstade, annars är det bara mamma som det fungerar med.

Nåväl, det var allt för idag. Det som står mer på schemat är flickans ridlektion, och fredagsmys!


Här en bild som jag tog snabbt som tusan, därför är den lite sne! ;) Den läskiga
mannen  var precis till vänster.


Hallåj!

Nu är jag hemma från ännu en spanska lektion, det var jobbigt idag. Jag är så himla trött, ont i huvet och känner mig borta hel enkelt..håller nog på att bli sjuk. Det är många som går runt och snörvlar här så det är nog en förkylning som är på gång. Därför var det svårt o koncentrera sig på lektionen. Dessutom skulle vi trägla massa j*vla sifforr idag. 67.677.06 fick jag lov att säga 3 gånger. Det är lika lätt som det ser ut... Men jag ska give it ago: sesenta y siete millones, seiscientos setenta y siete mil, seis. Imorse var dessutom bussen tidig igen så vi fick springa ännu fortfare än igår. Nu har jag iallafall ätit lunch och är mätt och belåten. Besökte Starbucks åter igen imorse men denna gången tog jag bara en latte och en mörk fralle, det var gött.

Nu ska jag ta en ipren o chilla lite. Puss.

P.s visste ni förresten att namnet Elisabeth översätts till Isabelle på spanska? Jag hade ingen aning om detta utan fick reda på det när mamman frågade vad min mamma hette och berättade att här finns inte namnet Elisabeth, det blir automatiskt Isabelle - El nombre mejor! ;)



En ledsen Isabelle - vill inte bli sjuk :(

Utmattad...

Jag är helt slut.

Idag kom flickans bästa kompis på play date. Här följer alltid mamman och syskonen med om ett barn ska leka så det var 3 barn här. Dom lekte teater vilket betyder kaos för dom ska ha dekorationer och kostymer och allt vad det heter och efteråt är det vi som får städa upp. Menmen, det var relativt roligt ändå. Dessvärre blir dom så uppe i varvo ch triggar varandra, det hjälper inte direkt att mammorna matar dom med choklad och annat som innehåller 3000 liter socker......... klockan 8 gick dom och då skulle det badas och ätas middag. Som ni förstår är en 6åring rätt trött vi den här tiden så det går ju extra långsamt med det som måste göras. Tillslut kom hon i säng iallafall, tjugo över 9...  Själv är jag helt slutkörd och ska gå o sova alldelles strax.

Jag tror iallafall att helgen kommer bli rolig! Speciellt om besöket till Segovia blir av och sen blire nog bio och kören på söndag! Ska bli så skönt att få ett par dagar för mig själv och vila. Längtar!!! Imorgon är det dags för skola igen, kul :) Fast läxan var svår den här gången och mamman har inte hunnit gå igenom den med mig så jag lär nog ha ett par fel menmen sånt är livet. På fredag tänkte jag även hinna med ett besök till museo del Prado!


Hasta mañana! :)

Man kanske skulle börja tänka lite på vikten...

Imorse satt vi som vanligt och åt frukost, tjötade lite och flickan frågade om det engelska namnet på massor av ord. Stolarna dom har är av trä och vanligtvis knakar om lite när man rör sig/sätter sig. Jag hade satt upp benen i skräddare, som jag alltid gör och det knakade till ite gran. Jag tänkteinte mer på det utan fortsatte som vanligt. Några minuter senare tyckte jag att stolen började knaka mer och mer. -Men jag rör mig ju inte? tänkte jag..varför knakar det? 1 2 3.. BOOM! Stolen knäcks och jag sitter istället på en hög med trä på golvet... WTF!? alla tittar och hjälper och torkar bort kaffet som jag såklart också hade ut påväg ner.. PINSAMT. Lyckligtvis (eller olyckligt beror på hur man ser det) visade det sig att   detta hänt två gånger tidigare. Stolarna var nämligen en bröllopspresent som dom fått för 13år sedan och dom började bli slitna på gamla dar.. Jo tack jag märker det. Fast mamman blev rätt glad för nu när dom bara har 3 stolar så har hon en ursäkt att få åka till Ikea och det tackar ju inte jag heller nej till. ;)

Som pricken över i:et höll vi på att missa skolbussen också. När vi kom upp till gatan och svängde runt hörnet, stod redan bussen där, oj vad vi sprang! Men den snälle chauffören stod och väntade på oss så flickan hann med. Nu ska föräldrna strax åka till jobbet, då ska jag gå  upp och låna deras våg. Det kändes lite som att stol incidenten var ett tecken från gud att jag måste sluta dricka dom där goda Caffe moca blanco med grädde från Starbucks..

chao!


Det borde stå *warning over consumption can lead to broken chairs
 and embarrassing moments
* på koppen.. kanske jag borde stämma dom?



Vintern är påväg till Spanien också...

Ja usch, tyvärr är det sant. Idag när jag skulle till skolan vid klockan 9.00 så var det bara 8 grader (!!!) som tur är blir det mycket varmare på dagen så nu är temperaturen uppe i 20 grader igen, thank you lord! Det är så himla svårt att klä sig efter väder här eftersom att temperaturen varierar extremt mycket mellan morgon/dag/kväll/natt men jag börjar lära mig. Den här veckan börjar det bli kallare märker vi och nu måste man ju ha jacka på sig om man går ut på morgonen :( ...så vintern kommer även till Spanien, hur är vädret hemma?

Idag hade jag spanska lektion. Det var nog en av de roligaste lektionerna för vi pratade mer och det var inte bara grammatik. Temat för dagen var immigration (?) i Spanien och sedan fick vi även prata om hur det är i våra länder. Jag har inte så mycket koll på det men jag sa att det finns ganska mycket invandrare i storstäderna men inte så mycket på landet. Men när läraren frågade vart ifrån invandrarna kom (generellt sätt) så sa jag att jag inte visste för jag har aldrig frågat någon. LOL  x) Det var kul o höra vad dom ändra tyckte/tänkte eftersom vi alla är från olika länder. Det verkar som att folk kommer och går lite som dom vill för det är nästan aldrig samma människor men idag var vi från Sverige, Frankrike, Italien, Norge, England, Holland och Kambodja. Jag och italienskan är alltid först så idag tjöta vi lite och hon var väldigt trevlig :)..jag sa att hon måste tycka spanska är lätt eftersom det är så likt italienska. Det tyckte hon fast samtidigt var det svårt att hålla dom isär.

Förresten hade jag bokat en tid hos en tatueringsstudio, den 14e december klockan 12.00 men nu märker jag att det inte funkar att spara 200kr i veckan som jag skulle vara tvungen att göra för att ha råd så jag får vänta till ett senare tillfälle. Men om någon behöver tips med julklapp till mig så är pengar till en tatuering en bra idé! ;)

God afton!

Jaa då har en måndag passerat. Förrutom att gå vilse, pluggat grammatik och tagit en lång siesta, har jag inte gjort så mycket. På eftermiddagen skulle jag och flickan gå till affären och köpa apelsiner och bananer och då försökte såklart flickan utnyttja situationen genom att säga att hennes mamma minsann sagt i bilen att hon får köpa både chips och godis. Jag säger nej, din mamma sa -köp bara apelsiner & bananer så om hon sagt någon annat till dig så får ni komma tillbaka senare. Detta fungerade inte jättebra. Förutom att försöka gömma godis i kundvagnen så lämnade hon tillslut butiken. Detta ledde till en ganska allvarlig och butter Isabelle som inte tänkte ge sig så lätt och till slut vann jag matchen och cirka 10 meter efter att vi lämnat affären så var det glömt. Tack gode gud att hon inte är långtsint.

Att plugga eller att inte plugga

..ja det är det som är frågan! Även fast att jag bara har två lektioner i veckan så känns det lite motigt med läxorna. Det kanske är en bi effekt från IB, plugg vägran resten av året? Om man jämför med hur mycket vi hade då så är det här absolut ingenting, det är tillochmed mindre än ingenting...men fortfarande jobbigt. x) Nåväl, morgonen har flytit på som vanligt och föräldrarna ska strax ge sig iväg. Denna veckan är det inget speciellt som händer, as of right now, men det kommer alltid något extra iallafall. I helgen ska vi som sagt ge oss iväg till deras country house. Som jag nämnt tidigare är det så långt bort från civilisationen man kan komma. Ingen telefon, ingen tv, dom har EN granne som bor 3 km bort...annars är det bara landskap så långt ögat kan nå. Det ligger västerut precis vid gränsen till Portugal. Det finns en flod som är typ en halv meter bred som man kliver över, sedan är man i Portugal, haha.
Familjen har sagt att dom ska visa mig runt och vi ska även åka bort till byn där pappan växte upp och sedan till byn där mamman bodde när hon var liten. Visste ni förresten att dom har varit tillsammans sedan mamman var 14 år! Erkänn gulligt! =) Nu måste jag väl sätta igång med läxorna...


Grammatikboken lockar inte alls lika mycket som den trevliga Veckorevyn..

Slapp söndag

Idag har varit en slapp dag med siesta och en härlig promenad i en park som jag hittade bara ett stenkast från där jag bor. Hur kan jag ha missat den liksom? Nästa vecka ska vädret bli sämre så jag var ju tvungen att passa på att njuta av  våra över 25 + grader & solsken, så underbart! Nåväl nu ska jag väl gå o socialisera lite för jag har vart inne på mitt rum i ett par timmar och vilat o så! :-) Här kommer två bilder från igår också! Hade dock inte med mig kameran ut..

Förresten så fick jag lämna tillbaka min söta klänning för den var trasig och dom hade inga fler :( Snyft.






1:a november!

Jisses så fort tiden går när man har roligt! ;) Igår var gör trevligt! vi var 6 stycken som var ute på en klubb här i Madrid. Alla vännerna var jättetrevliga och väldigt protective, haha. Klubben var väldigt liten så om jag skulle köpa en drink så sa jag det o gick iväg och dom ba -nejnej, du kan inte gå själv, jag går med! Dessutom så tyckte inte min spanska kompis mamma om iden att jag skulle gå själv från bussen till huset (vilket är typ 800m XD) så jag fick sova hos dom, väldigt gulligt! :) Well, I don't know what more to tell you. Vi kom hem typ 2.30, vilket är rätt tidigt för att vara i Spanien, dom är riktigt party people här. Idag ska jag bara relaxa, kanske drar in till Madrid o möter upp en vän.

Besos!

RSS 2.0