Happy Halloween!

Japp, idag äre dagen D, the day of days, the one and only...well u get it ;) it's HALLOWEEN! :D The girl woke up at 8.30 and was...ojdå jag skriver ju på engelska, haha. Ja hon var i allafall i extas! På morgon åkte hon och pappan till Retiro parken för att cykla. Jag och mamman sov vidare ett tag till. Efter att ha gått upp klockan 7 hela veckan så äre skönt att få sova till 9 iallafall. Mamman och jag hade en lång frukost tillsammans och diskuterade allt från svininfluensan, politik, familj och musik. Vi lyssnade lite på min ipod också medans vi lagat mat till ikväll. Hon gillade inte David Bowey, men Micheal Jackson, Peter lemarc och Mariah Carey var bättre! Jag har förresten fått det stora uppdraget att ändra deras ipod (som är inställd för mac) till PC inställning. Kan ni tänka er? JAG, som är den absolut värsta i världen när det kommer till teknik. Det var bara för att jag råkade gissa mig till at den inte fungerade pga att den hade sina grundinställningar från en mac och då trodde dom genast att jag kunde allt, haha, hjälp! Iallafall sedan fick jag kolla på foton från förr och på deras sommarhus i Caceres som vi ska till nästa helg. Det ligger 3 timmar härifrån, vääääldigt nära Portugal. Huset ligger på landet, och nu snackar vi inte typ "Onsala på landet" utan verkligen helt utan civilication, man kan inte ens prata i telefon där.... Nåja, det blir nog spännande! :P Flickan har sin kusin här och jag har lekt lite med dom men nu är dom och pappan iväg till mormorn & morfarn och då fick jag stanna här om jag ville. Jag tyckte det var bäst eftersom att jag ska dra in till stan om typ 40 minuter för att möta en vän.

Fick precis ett sms från min spanska vän att vi ska mötas 20.30 ikväll för att käka middag och sen ska vi ut på halloween party i Madrid. Vi var o köpte kostymer igår, hon ska vara a chica de romana och jag ska vara a swedish country girl! Hahah. Det lär bli intressant. Man kunde inte prova kostymen i affären och dom låg i plastpåsar (det var ett billigt ställe), när jag kom hem upptäckte jag såklart att den är typ 2 cm lång totalt.... Därför blire antingen tjocka svarta leggins till eller svarta byxor, we shall see!

nåväl, jag och min vän ska nog gå på bio idag! Pengarna flyger som ni ser..... Mamman gav mig s(om tur är) min lön idag, vanligtvis får jag den på söndgar, så nu har jag iallafall så att jag klarar mig! Det går nästan 150 spänn i veckan bara på buss/metro..måste försöka hitta ett billigare alternativ typ månadskort..

Åh, juste! jag träffade pappans syster idag! Hon var jättetrevlig och jag ville bara hoppa på o krama henne för hon var jätte lik mamma <3 ..dock några år yngre ;D

Vale, now I have to get moving!! puss&abrazos

The halloween costume!


En bild flickan tog på mig igår när vi var i parken och lekte!


Flickan! Som ni kanske märkt så skriver jag inte deras namn eller visar dom på bild. Det är för att jag har inte sagt att jag har en blogg än och jag vill inte skriva/visa upp dom på internet utan att dom vet om det.


Igår på stallet där flickan tar ridlektioner! Jag tycker det är så himla mysigt där
och det påminner mig mycket om när jag tog ridlektioner. :)



301009

Buenos diaz!

Nu känner jag mig lite mer utvilad efter en natts sömn. Min säng är heavenly!
Igår hade jag en supertrevlig dag med min spanska vän. Vi åkte till ett shoppingcenter, inte så långt här ifrån och jag köpte en klänning (A) och en julklapp till farmor. Man måste ju börja med julklapparna i tid, det är ju för sjutton november i övermorgon. (!)   Idag ska jag träffa henne igen och hennes vän för ytterligare en shoppingtur (I know right) men stay calm, vi ska endast köpa kostymer för halloween! Jag ska bara fixa något lätt (läs: BILLIGT) eftersom jag antagligen bara kommer ha det en gång och en halloween kostym kanske inte är vad jag prioriterar att ta med mig när väskan är full och jag ska hem. Iallafall så är helgens bestyr hyfsat planerade. Ikväll kommer jag bara vara hemma med familjen, freeedagsmyyys! ;D  Imorgon ska jag först vara hemma på förmiddagen och se efter dottern och hennes vän, efter det ska jag in till stan och träffa min tyska vän för att eventuellt gå på bio. Sen äre hem kvickt som tusan och göra sig i ordning för att ge sig ut på stan igen! På söndagen ska jag SOVA, ääääntligen!!!! Jag känner mig väldigt berövad på min sömn, och då går jag ändå o lägger mig runt tio varje vardagskväll..hmm..  Sen på söndag eftermiddag så ska jag nog till kören igen, det var trevligt (: och kanske en kaffe eller middag efter det ? Ja, som ni ser så har jag helgen ganska planerad men visst finns det plats för lite mer aktiviteter! :D Jag laddar upp lite bilder från igår också.

pusspuss


Inne på köpcentrumet satt en björn. Va? tycker ni det var konstigt?
fullt normalt om ni frågar mig.


Inne i en djuraffär sålde dom hundar och katter....hoppas dom inte
måste ligga i dom där små burarna hela tiden. :(


..men ack så söta!! Jag ville ta med dom hem allihopa <3 men
dom kostade 2000 euro!!! Muy caro!


jag  i min nya tunika från Bershka! :D The best store in town ;)






godnatt!

Har haft en urtrevlig dag idag! :) me gusta mucho! Skriver mer imorgn för jag måste sova nu, är GÖR trött!!
Här kommer en lite rolig bild också. Min värdfamilj tyckte inte jag såg tillräckligt svensk ut så dom klädde mig som dom tyckte en riktig svensk ser ut!



Självklart ser alla ut så här i Sverige.


P.s -Jens, om det heter "dom" eller "dem" skulle jag säga bara är en tolkningsfråga ;D


skola & shopping!

Hejsanhoppsan!

Nu är jag hemma igen och har käkat lunch o så. Är alltid hungrig som en varg när jag kommer hem från skolan. Vi äter ju frukost klockan 07.00 som oftast består av endast en skiva rostbröd (men på dagarna jag har skola försöker jag äta lite mer) och sen är jag inte hemma för ens cirka 13.30! Så mig vill man inte träffa på metron när jag är påväg hem ;)  Jag gjorde också en trevliga upptäckt! Det finns ett Starbucks precis utanför skolan, WOHO! :D Inte så bra för min ekonomi iofs..men skolan är faktiskt bara två dar i veckan så jag tycker det är okej. Lektionen var bra, jag lär mig mer och mer för varje gång och det är ju det som är poängen! ;D Dessutom var det en tjej från Sverige med idag som inte var med förra gången. Hon var supertrevlig och det är alltid gött o få prata lite svenska imellanåt! :)

Klockan 4 kommer min spanska vän hit och hämtar upp mig, så ska vi bege oss ut för lite shopping! :P Kul att få gå med någon som vet vart som är bäst att gå. Jag ska få reda på hur det blir på lördag också, vad som gäller så att säga. Känner på mig att även denna helgen kommer bli en kanon helg :) Vad händer hemma i Svea rike förresten? Jag försöker hålla mig lite updated via facebook + aftonbladet.se men det går la sådär, hehe.

Idag var det väldigt kul att ta in posten förresten! Jag hade nämligen fått ett brev från farmor med en Veckorevyn <3 och 10 euro! Så himla snällt :D..(även om jag inte riktigt kunde läsa allt som stod i brevet) så om någon pratar med henne kan ni väl hälsa att jag blev jätteglad! Jag har skickat ett sms också.

Här kommer lite bilder!



Det fantastiska klassrummet, väldigt stort eller hur!?


Mina böcker!


Jag var lite nervös/stressad när jag tog den här bilden, jag var nämligen ensam i klassrummet men det gick hela tiden förbi folk o jag ville inte att någon skulle se att den knasiga svenskan satt o tog kort på sig själv.


Så här ser en typisk lunch ut! jag failade totalt med kycklingen dock..



Stig Larssons "millenium" filmer är väldigt populära här. Vet inte om dom heter Millenium hemma också? Hittade en två sidor lång artikel i min skvallertidning om den nya filmen: La chica que soñaba  con una cerilla y bidon de gasolina. Om jag överstätter rakt av så betyder det: Flickan som drömde om en tändsticka och en gas tank. Självklart är filmen dubbad på spanska.



Besos! :D

Super Au pairen!

Imorse satte jag klockan på 06.30, gick upp och duschade och fixade mig. Sedan gick jag ut i köket, upptäckte att ingen annan vaknat än så jag satte i ågng med frukosten. Efter ett litet tag ramlade dom in en och en och till slut satt vi vid köksbordet alla 4. Då berättade pappan att han hade ett förslag. Förslaget gick ut på att dottern skulle lära sig  20 nya engelska ord / månad och efter två månader (om hon klarade testet) skulle vi få bo en helg på ett hotell i valfri stad i Spanien. Wow, tänkte jag! Men hon var inte nöjd. Hon ville nämligen åka till Paris (euro disney) då säger föräldrarna att 100 ord då får hon åka till Paris. WOOOW, tänkte jag (som får följa med) men flickan var inte nöjd. Här i Spanien så firar man att man tar första nattvarden när man är 7-8år och då hade mina värdförldrar gett två kusiner i present att få åka med till euro disney men flickan jag tar hand om ville hellre ta med någon annan ( tror jag, samtalet började bli för intensivt och snabbt här) och börjat stortjuta. Klockan närmar sig 07.40 och vi måste gå 07.55. Hon har inte ätit frukost, inte klätt på sig och inte borstat tänderna. Flickan lämnar bordet och springer upp på sitt rum, tjutande och lägger sig under täcket. Hmm....hur gör jag nu? tänkte jag och såg på klockan som blivit 07.45... 10 minuter okey GO! Jag går fram till flickan säger - what is wrong?  & que te pasa? (för maximal förståelse xD) och hon säger "mi padre dije...." ...(det är allt jag förstår)  Okej dags att tänka ut ett snabbt sätt att få henne o sluta tjuta o borsta tänderna istället. Jag säger - W-e  w-i-l-l  t-a-l-k t-o y-o-u-r f-a-t-h-e-r m-o-r-e a-b-o-u-t i-t  t-h-i-s a-f-t-e-r-n-o-o-n (jag måste prata göör långsamt).. despus el cole!! ..*väntar på resultat* ..hon tystnar och nickar, *yes*, give me a hug please, un abraazo por favor, *yees, jag får en enorm kram* och sen svish in till badrummet. Jag kör en contring och byter samtalsämne, aha! halloween + att jag tar spanska kurser (favorit samtalsämnen), tandborstningen klar. Fram med skoluniformen får på typ hela själv. Mamman ger mig en hjälpande hand med strumpbyxorna och sen venga, venga iväg!! 07.57 lämnar vi huset och tack gode gud så älskar hon att springa Corre,corre, run, run! Vi hinner till bussen och jag får en puss & en kram och sen she is off.   *puh* ..and another morning has passed by.


Nu, över till något helt annat. Igår hade vi kalas och det var faktiskt hur trevligt som helst! (som blondinbella skulle sagt). Det var  5 mammor, typ 8 barn, jag och en tjej som är i samma ålder (hon som bjöd mig på halloween partyt).  Hon och jag pratade mest hela kvällen, vi hade ett gemensamt intresse, nämligen shopping. ;)
Halloween partyt kanske inte blir av för att hennes kompisar ville olika saker men troligtvis blir det något annat iallafall. Jag är rätt glad för nu slipper jag lägga massa pengar på en halloween kostym som jag skulle använt en gång. Idag ska vi iallafall gå ut för lite vanlig hederlig shopping! :-) Egentligen jobbar jag den tiden som vi ska gå men jag fick dispans från mamman. Jag fick lite dåligt samvete så jag har erbjudit mig att hjälpa till lite extra på söndag som är min lediga dag, men mamman sa att det inte behövdes. Om cirka 30 minuter ska jag bege mig iväg till min andra spanska lektion. Jag har jobbat flitigt med läxorna och fått en privat grammatik genomgång av mamman som tydligen älskar grammatik. Tur för mig! :P Igår kom hon hem och hade köpt en hel bok om spansk grammatik till mig, erkänn snällt!? Den såg dyr ut...

Nåväl, hasta luego! :)

P.s mamma & pappa, vare ikväll vi skulle skypa eller skulle ni iväg?



Plugg!

Hallåj!

Igår var som sagt första dagen på spanska kursen. Det var ganska svårt men det är bra, då lär man sig mycket! ;)
Vi gick igenom oregelbunden + regelbunden imperfekt och även massor av reseord. Bra att ha! Min grupp är ganska liten, bara 6 personer men dom verkar trevliga. Jag hann inte pratat så jättemkt med dom för dom hade så bråttom iväg efteråt. x) Jag tror att det bara var jag och en annan tjej som var nya igår, resten verkade ha gått där lite längre. Läxor fick vi också! Hela eftermiddagen igår spenderades djupt nergräven i min spanska bok och traglade puse, pusiste, puso, pusimos,pusisteis,pusieron etc... Väldigt roande!

Förresten, det har hänt något med min fot, men jag har ingen aning vad. :S Det kom för 4 dagar sedan ganska plötsligt..det började kännas som när foten fastnar ni vet och man känner att den måste "knäppa" till för att det ska bli bra. Nu har det gått 4 dagar och det blir bara värre! Mest ont gör det när jag gått en bit typ 500 meter då börjar jag halta när jag kommer hem, eller om jag går för en uppförsbacke eller upp för trappor. Men om jag sätter mig och vilar och sedan går igen då känns det ingenting. Comprendeis? Någon som har något tips? Mamman sa att vi får väl gå till doktorn om det inte gått över om ett par dagar.. :(

Idag är det dags för födelsedagskalas för flickan, som fyllde år i juli. Knasigt va? Men tydligen så hade inte barnen & mammorna i området firat henne så de bjöd in sig själva på kalas, så idag blire till att jaga barn! Tjejen som jag ska på halloween fest kommer också, det blir trevligt. Vi ska försöka planera lite inför festen med t.e.x. hur vi ska klä ut oss...jGe mig gärna lite förslag på en bra (läs: billig) halloween kostym

Hasta leugo! Chao.



Bråttom!

Efter en (som ofta) stressig morgon så ska jag strax gå mot metron och åka till skolan, med närmare efter tanke
så måste jag faktiskt gå nu!! Mamman måste visa mig på kartan vart det är jag ska! :P

hasta luego, besitos

Geisterfahrer!

här sitter jag o dricker te och sjunger på lite Tokio hotel låtar.. Jag har nämligen bokat min biljett till deras konsert här i Madrid i april!! :D Det kändes lite konstigt att planera för något så långt fram i tiden, men som min kloke vän Jennie påpekade så skulle jag gråta av sorg om jag är här när deras konsert är. Just nu, känner jag mig mycket nöjd med mitt inköp!

Ikväll fick jag reda på (en halvtimme innan) att föräldrarna skulle ut och äta så jag skulle vara barnvakt. Jippi, nu blire en favorit i repris täntke jag..MEN...hon var en riktig ängel idag!! badade, åt och gick o la sig när jag bad henne! WONDERFUL! Annars har idag varit en riktig lekdag, hennes bästis & lillebror var här och vi lekte teater...fast jag fattade inte så mycket utan var glad att jag lyckades övertala dom att jag kunde vara publik. ;)

Imorgon äre dags för min första spanska lektion, estoy muy nerviosa!! Fast det ska bli väldigt roligt! :D

Hörs imorgon! Puss&kram

09.23

..and this is me right now, enjoying an abnormous coffe x)

Hola!

Goo morrron, goo morron!
Så, nu tänkte jag berätta lite mer om igår. Vid 12 tiden gick vi till parken för att träffa andra barn & föräldrar ifrån området. Där träffade jag en tjej i samma ålder som mig som brukade vara barnvakt åt flickan innan jag kom. Hon var gör trevlig och bjöd in mig på halloweenfest nästa helg. Det verkar som att halloween firas stenhårt här nere. x) Så någon dag i veckan ska vi träffas och inhandla varsin utstyrsel..man måste nämligen klä ut sig... :P
på eftermiddagen begav jag mig till Colon för att möta upp en tysk au pair och kanadensaren (samma som igår) och sedan gick vi till tyska kyrkan där det har anordnats en kör för aupairer i Madrid. Det var helt knasigt!! :P...Det var i tyska kyrkan, med en lärare som knappt kunde tyska (än mindre engelska) och vi sjöng mest på franska... men det var ganska underhållande. :p Kören höll på i två timmar och efter det gick jag & 5 andra för att ta en kopp kaffe. Jag tog en caffe con baileys (stavning?), smarrigt! Därefter åkte jag och tre andra vidare till ett område kallat La Latina och strosade runt lite. Det var sjuukt mycket folk, vilket var väldigt konstigt eftersom det var söndag.. -hallå? är det ingen som jobbar här nere eller? Vi käkade varsin glass o tjöta lite, sen åkte jag hemmåt...eller aa en av tjejerna var jättesnäll och gick med mig till rätt metro (eftersom jag redan åkt vilse 3 gånger) så jag var hemma runt 22.00

Idag äre en ny vecka och nya tag. Jag lovar att varje dag är helt fullspäckad! Idag utvecklingsamtal (för dottern, inte mig xD), imorgon ballett + min språk kurs, onsdag födelsedagskalas för flickan, torsdag ballett igen + språk kursen igen, fredag flickan har ridlektion, lördag halloween fest och jag lovar att massa andra grejer kommer att komma upp as well...haha ojdå... jag är så språkligt förvirrad just nu x). Som igår när vi var och fikade så pendlade det mellan norska/svenska mellan mig o norskan, tyska mellan dom tyska tjejerna och sen gick vi snabbt över till engelska för att kanadensiskan skulle förstå och sen bytte någon plötsligt till spanska.. estoy mycked confused, ja!

Here are some photos and then I'm off! :)


Påväg till den andra metron!

självklart har jag på mig mitt fina halsband-gone-armband som jag fått av mina fina flickor :)
(tyskarna började asgarva när jag visade dom bilden på Bill, jennie ;D)

las chicas! :)..som ni ser är min kamera
ganska dålig tyvärr :(

igen, denna gång med mig i mitten :) i området
La Latina!

jag tror detta var en katedral?

Hemma! :)

Ojoj så himla trevligt jag har haft! :D Kören i den tyska kyrkan var väldigt konstig men ack så underhållande! :P haha. Jag kom precis hem, tog en kaffe och åkte vidare till ett kvarter kallat La Latina, mycket trevligt! Som ni märker så träffar jag vääldigt mycket människor. Jag tror att bara denna veckan har jag träffat 20 stycken olika au pairer /foreigners här. Jag har aldrig varit lika social och aktiv som jag är nu och jag tror att jag redan har fler vänner här än hemma i Sverige. Idag blev jag bjuden på ett halloween party av en av grannarna här (som är spansk) så det ska bli väldigt intressant! ^^ Nu måste jag sova!!! Berättar mer imorgon och lägger upp lite bilder. ;)

PUSS

Bilder!

Här kommer lite bilder från shoppingen också! ;) Mina nya favoritmärken är Blanco & Bershka. Bershka är ett dotterbolag till Zara så det är samma typ av kläder och skor men mer ungdomligt och framför allt BILLIGARE!! (Anna du hade dött..skorna var sååå billiga). Några av bilderna är lite suddiga för min kamera är inte den bästa..

Priserna var: 19 euro för tröjan, 5 euro för plånkan(mor&far, det är ett smeknamn för plånbok;D), dom gråa högklackade 29 euro, dom svarta stövletterna 23 euro och dom svarta stövlarna 44 euro, men dom stod på en hylla med 50% så jag trodde faktiskt att det var det!!..men icke..och nej då kan man inte strunta i att köpa dom.

Bergochdalbana

Hellluu!

Dålig uppdatering, jag vet men se det som något bra, jag har inte tid att skriva ;). I fredags var första gången jag skulle vara själv med flickan, det gick åt skogen. Hon lyssnade inte på mig, hon grina, hon var otrevlig..och jag kände bara för att kasta in henne i en garderob, ta mitt pick o pack o dra. Sen kom mina underbara värdföräldrar hem och hade ett jätte långt samtal med flickan (som kom o bad om ursäkt) och sedan hade vi en lång disskution om min roll i familjen och hur vi ska få det att fungera. Dom är verkligen jätte stöttande och förstående! :) Igår var en mycket bättre dag, förmodligen den bästa ever. Flickan försökte ju smöra för att få förlåtelse så jag fick massa teckningar, godis, pussar och kramar hela tiden. Sen gick vi för att köpa present till hennes kompis som hon senare skulle på kalas till. Vi köpte även lite halloween dekorationer. Jag fick en ursöt pumpafigur av mamman, hihi. Efter detta var jag själv med flickan i en timme (mamman tyckte det var viktigt att vi försökte igen) och denna gången gick det alldelles strålande! :) Men ibland är det lite svårt att hitta på saker o göra när vi inte kan gå ut, hon får inte kolla på tv/film och inte sitta vid datorn.. hmm.. ideas anyone?

Nåväl, på eftermiddagen åkte jag in till centrum för att träffa en aupair från Tyskland, hon var såååååååååååååå jäkla snäll, amazing! Vi mötte upp med en tjej från Canada och sedan typ 7 andra från jordens a.....vart var jag? flickan kom precis in o fråga om hon fick använda mitt badrum för att kissa x) ..jo jordens alla hörn. Dom var så himla trevliga och vi pratade om att göra dagsutflykter alternativt helgutflykter till några ställen runt omkring, kanske Barcelona eller Salamanca. Jag hann med väldigt mycket shopping också (A)....3 par skor,en plånbok och en tröja ...det blev billigt. Men det var faktiskt min första shoppingtur i Madrid. ^^

Idag ska jag träffa en spansk tjej som bor här i området som ville träffa mig, det är supersociala Isabelle som är i farten nu alltså, haha. Efter det ska jag in till stan igen och träffa den tyska aupairen igen! jag ska nämligen följa med henne på kör. Det är iofs en kör för tyska au pairer men det var tydligen en norska med så Vani tyckte att jag också kunde följa med :p haha. Efteråt ska vi på bio! :) Som ni ser så är det fullt upp här och om helgerna fortsätter så här så kommer jag trivas något enormt!

Beeeeesooooos!

p.s mamma & pappa, jag drömde i natt att ni tagit alla mina saker o satt dom utanför garageporten för att slänga dom..för jag "officiellt flyttat hemifrån". jag vaknade och var skitförbannad så don't touch my stuff!!!! ;)

Heaven!

Idag var jag i himmelen, även kallat El Corte Ingles! ;) Det är ett amazing varuhus, ganska likt NK fast 10 gånger större. Dom har alla märken: gucci,dior, carolina herrera, baby phat, killah, burberry, TODOS! Ni kan säkert också lista ut att det var väldigt prisvänligt... Jag spenderade iallafall ett par timmar där och ett par gånger så var det riktigt nära att jag tänkte "eh, 98 euro för ett linne, det är ju ingenting!" ..men sedan hejdade jag mig, gick och köpte en ring från ett stånd utanför istället, 5 euro. *Katjiiing!*

min ring och vägen till metron :)

Snart kommer nog mamman & dottern hem och sen ska vi iväg på ridlektion eller alltså jag ska bara kolla på, hoppas jag xD. Sen blire nog freeedaagsmyyys! :)

Besitos!

P.s här är några bilder från igår också :)

Lac chicas! :)   och Plaza España!

En bra dag!

Idag har varit en mycket trevlig dag, nog en av de bästa hitills faktiskt. :)
Jag åkte in till Madrids centrum imorse, det gick strålande att åka metron och eftersom jag var lite tidig gick jag in på Starbucks (<3) och köpte en kaffe och satte mig o väntade på den norska au pairen. Jag var lite tidig men jag såg en tjej som satt ganska nära mig på Plaza España som var lik hon jag skulle träffa och det såg ut som hon väntade på någon. Därför stegade jag fram för att fråga om det var hon men...icke. Pinsamt! x) Nåväl, sen kom rätt person och vi gick o åt lunch och utbytte lite erfarenheter när det kom till Spanien/hostfamilies/ barn m.m. Efter det så åkte vi till Puerta del sol och mötte upp ytterligaren en norsk och en svensk (från Varberg, komiskt va?:P). Vi strosade runt lite gran och sedan gick vi till ett cafe. Tjejerna beställde in en vattenpipa (som är väldigt poppis här) med jordgubbsmak. Jag testade (lugn mamma, det var utan nikotin ;D) och det var rätt gött, smakade typ som viktväktargodis, haha. På eftermiddagen hämtade vi flickan ifrån skolan och hon skulle egentligen på balett men hon hade ont i magen så vi åkte hem och kollade på film istället, mysigt! :) Sen gjorde vi läxor och dekorerade lite inför halloween i hennes rum, hon äälskar halloween, antagligen för att hon får äta massa godis då. Efter lite tjat och gnabb så kom hon äntligen i säng och nu är föräldrarna iväg på något event med hälsoministerns syster, lite coolt va ;).

Hasta mañana mis amigos! :) Besos!

091022

Buenos diaz!

Nu har alla  gett sig iväg igen och det är lugnt och skönt! ;) Av någon konstig anledning så är det alltid stressigt på morgonen och kvällen här...vi har alltid mycket med tid men ändå så blir det stressigt! Nåväl, om lite mindre än en timme ska jag bege mig till Plaza de españa för att möta upp en annan au pair (facebook is the shit! ;P) för lite shopping, mkt trevligt!! Ska bli kul att träffa någon i min egen ålder och dessutom är hon norsk så jag kan få prata lite svenska (om jag kommer ihåg hur man gör) sedan i eftermiddagen så ska flickan på ballett igen så då blir det garanerat mer stress, haha.

Igår var vi inne i Madrid och jag fick se föräldrarnas kontor, det var jättefint och låg extremt centralt. Det är lite kul att när jag var här för 3 år sedan på skolresa så kommer jag ihåg att vi stod där (precis utanför deras kontor) och lyssnade på en presentation om el parque retiro...inte visste jag då att jag några år senare skulle vara här igen! :)
När vi skulle åka hem så var det &%¤&&%/& mycket trafik! Vi förstod inte varför..klockan var liksom 20.00 och det var helt kaos...men när vi kom hem så upptäckte vi att Real Madrid spelade en match i Madrid så antagligen var det därför det var så mycket trafik, tyvärr förlorade dom matchen. Mamman sa att jag förde otur med mig, haha ;). Om jag ville så kunde vi gå och titta på en match någon gång, det var väääldigt dyrt men hon sa att en gång kan vi iallafall gå! :=)

Nu ska jag göra mig iordning för att gå till metron, det är första gången jag ska åka metron här men det ska nog gå bra! :D Hoppas jag åker åt rätt håll bara :p.

Besitos! ^^

Low.

Idag är första gången jag känner mig lite låg och tycker det är lite trist. Jag trivs jättebra i familjen och i staden men det blir så tråkigt när dom är i skola/jobb, dessutom är städerskan här mellan 10.00-14.00 så jag känner inte att jag kan vara fritt i huset för jag vill inte vara ivägen. Det är lite jobbigt att inte känna någon...men som tur är så blir det nog bättre, bestämde precis med en norsk au pair att vi ska träffas imorgon för lite shopping så det ska bli kul! :)  Sen ska jag ju börja ta mina spanska klasser snart! det kommer underlätta en del att kunna mer spanska. Jag har ju bara varit här i 5 dagar men det känns som myycket längre. Antagligen pga alla nya intryck och händelser. Nu ska jag snart äta lite lunch! :)

besos.

Rutin

En liten stunds bloggande på morgonen börjar bli en rutin efter att alla lämnat huset så är det trevligt att varva ner med lite bloggande efter en hektisk morgon. Igår var föräldrarna ute med några vänner och kom inte hem för ens halv 2 så imorse var dom lite trötta och sega, vilket resulterade i stress,stress,stress för att få flickan att hinna med bussen till skolan. Idag var första gången som jag gick med henne ensam till bussen. Jag tror att det gick bra x) förhoppningsvis var der rätt buss jag satte henne på!

Det var en intensiv eftermiddag/kväll igår. En kusin som även är föräldrarnas "hijada" (guddotter) fyllde år så jag och mamman åkte för att köpa en present medans flickan var på baletten. Vi köpte en jättefin (jätte rosa) cykel med barbie på. Jag tyckte att det var ganska mycket pengar att lägga på en present men mamman sa att dom hade missat den förra födelsedagen så hon försökte kompencera. ;) Efter baletten åkte vi till kusien för att  ge presenten och äta lite tårta o träffa resten av den familjen. Pappan och födelsedagsbarnet hade jag träffat förut men inte mamman och lillasytern på 9 månader, ursöt! Det är nästan rörande hur trevliga alla är här och dom upprepade hela tiden att deras söta lilla lägenhet även var mitt hem nu, att jag tillhörde deras familj och om det var något kunde jag ringa när jag ville! :)

Idag ska flickan på ögonundersökning som jag ska följa med till, hade egentligen tänkt åka in till Madrids centrum idag men jag kanske gör det imorgon istället. Håller nämligen på att ragga lite kompisar på facebook och det är ju alltid trevligare att åka in till stan med någon och inte ensam. :P

Förresten, mm jag ska summera upp dom största iaktagelser/skillnader jag märkt mellan Spanien och Sverige
är det:
1. mat & mattider, frukost bestod imorsre av doughnuts och kaffe( ingen grötfrukost här inte), sedan äter man stooor lunch o typ ett ägg till middag.
2. trafiken, varför köra i en fil när man kan ha två däck i varje? Varför stanna bakom stopplinjen, du kan ju lika gärna stå en meter framför. Dessutom är det ju onödigt att vänta på att rödljuset ska bli grönt när du ser att det inte kommer någon. Fullt logiskt! :)
3. dom har vigselringen på högerhand..(där jag har min ring så vissa tror att jag är gift).
4. Folk är MYCKET trevligare här än i Sverige, här umgås man faktiskt med sina grannar då och då istället för att gömma sig varje gång man hör en dörr öppnas. ;)

Besos & abrazos!

Mi casa!

köket! :)


God morgon!

God (väldigt tidig) morgon!

Idag ringde alarmet klockan 7.00... O_o ..det gick ganska bra att gå upp så tidigt men det blir nog en liten siesta senare. ;)  Den nya morgonrutinen är att jag går upp, gör mig i ordning, går ut i köket där oftast föräldrarna redan börjat med frukosten och väckt flickan. Vi äter (flickan äter lååååångsamt) frukost som idag bestod av yogurt och bran flakes, kaffe och juice för min del. Fast familjen tycker att jag är lite konstig som både äter yogurt till frukost (som enligt dom är efterätt) och dessutom har i flingor!!! Hallåå, så kan man ju liksom inte göra! ;)  Jag har tänkt att jag ska göra havregrynsgröt till mig men dels vet dom inte vad gröt är (ordet finns inte ens på spanska), dels finns inte havregryn att köpa och dessutom är flickan gluten allergiker så mina grötplaner skiter sig nog. Efter frukost så hjälper jag till att borsta tänder, ta på skoluniformen och fixa frisyren! Tanken är att jag sedan ska gå med henne till busshållplatsen själv men idag gick mamman med för att guida och se till så att jag sätter henne på rätt buss. Imorgon ska jag gå själv, mycket spännande. 

Igår var vi och handlade mat. Mamman sa till mig att jag kunde ta vaaaaaaaad jag ville. Men jag är ingen person som roffar åt mig så jag var lite försiktig och frågade -är det okej om jag tar en sån här? och varje gång så utropade hon JAA, självklart!! Ta fler, två eller tre paket! Iofs är det nog för att jag tror inte hon gillar att handla så hon köper massor på en gång. Sen kommer jag nog att få handla åt henne när jag kan köra bil själv. Just nu undersöker dom försäkring så att jag kan krascha utan att det blir dyrt ;). Jag måste säga att deras specialite är att fickparkera. Mamman kan parkera exakt var som helst. Även om fickan är en halvmeter och bilen två meter så kan hon klämma in bilen iallafall! Mycket fascinerande! x)

Imorse följde jag med till vårdcentralen för att hämta ut ett recept åt mammans pappa (som har cancer för 3:e gången :(...), mamman tyckte nämligen att det var bra o fråga om mitt health insurance card täcker kostnader för medicin etc. om jag skulle bli sjuk och det gjorde det! Goodie goodie! :)

En annan intressant observation är att dom ofta har på sig skorna inomhus. Igår frågade mamman mig om jag brukade gå utan skor hemma? ja! svarade jag.. då sa hon att hon började förstå det nu men först tyckte hon att det var lite underligt att jag inte hade skorna på mig, men att jag får göra som jag vill. ^^  Föräldrarna röker vädigt mycket...vilket är lite jobbigt...men mitt rum är lite av en fristad där dom inte röker vilket är skönt så jag kan andas fritt här inne! ;)  Jag har precis gjort ett spanska test online för att se vilket nivå jag är på och jag fick 42/75 rätt.... inte jättebra! xD men jag lär mig mer snart såklart! Jag har fått massor av kartor av mamman så nu börjar jag känna mig kapabel till att ta mig runt lite mer!

Ojoj, detta blev ett långt inlägg xD...hoppas ni orkar läsa! ;)...lägger in lite fler bilder hade jag tänkt! På mi casa!

Besos!!

P.s snart kan jag nog alla abba låtar utantill, det är flickans favorit! Speciellt mamma mia, men hon gör sin egna version som låter ungefär "mamma mia, here I go agan, mama mama just you are my sister"

Djungelvrål & sjukhus med kristallkroner!

Hola todos!

Igår tog vi en lång promenad med grannarna och stannade på en uteservering o drack kaffe. Sen åt vi middag klockan halv 9 ..bättre sent än aldrig ;). Efter att flickan gått o lagt sig så kolla vi på tv o föräldrna åt lite av godiset jag hade med mig till dom. Dom gillade maraboun gööör mkt (såklart) men jag hade ju med mig djungelvrål också och ni skulle sett deras min xD haha dom gillade inte, minst sagt. Vi kikade på den spanska versionen av the apprentice som pappan tydligen jobbade med. Föräldrna känner tydligen ganska många inom media verkar det som, träffade en igår som jobbade som programledare.

Idag skulle vi åka till sjukhuset med flickan för att förra veckan så hade hon ramlat o bitit sig så hårt i tungan att en liten bit nästan gått av så dom skulle kolla upp det idag. När vi kom till "sjukhuset" trodde jag hon skoja för det var lika fint som ett 5 stjärnigt hotell och en man höll upp dörren o välkomnande en. Men då visade det sig att det var en plastikkirurgi klinik men att dom kände en kirurg där! jag var lite förvirrade haha..dom vanliga sjukhusen är inte liika fina. Nu är jag själv hemma..eller städerskan är också här. Förrut var jag ute och kikade runt lite här i området och försökte hitta metron men det gick inte x) fast nu kollade jag på google maps och jag var typ 100 meter ifrån den *gah* där jag vände och gav upp....  Ska strax äta lunch och sen kommer mamman och hämtar mig så ska vi hämta flickan och sen åka o handla. Jag tror någon kommer över för middag idag...dom har ofta folk över  verkar det som...svårt o hålla koll på alla. :P

Besos!

Lite bilder! :)

pappa & jag på flygplatsenMamma & jagmy room ballonger :P

OjOjOj!

Jag är helt slut. Flickan har en kompis över och dom tävlar lite om min uppmärksamet men dom gillar mig iallafall, har redan fått mitt första "te quiero" från Pancha och en hel del kramar. idag har vi kollat runt i området, det är väldigt mysigt men ser ganska likadant ut...men jag lär mig nog snart! ;) Vi har just ätit paella med Panchas kompis föräldrar. Dom har väldigt goda relationer med alla i området så dom flesta vet redan vem jag är...vilket är lite skumt men väldigt trevligt!! Flickorna är något busiga men lyssnar om jag säger till dom...det är bara att försöka få till den där "jag-menar-allvar" blicken ;). practise makes perfect! Just nu har jag siesta..det är ju faktiskt min lediga dag och tjejerna tittar på Mamma mia, vilket tydligen är favorit filmen! Jag vet inte riktigt vad vi ska göra mer idag, vi får väl se. :) Imorgon så ska jag upp tidigt för skolbussen går 8.00 o flickan är tydligen lite morgontrött.

hasta luego! Besos.

Hola!

Nu ar jag framme. Jag skulle kunna skriva ett helt inlagg om bara hit resan och om hur jag sprang igenom danmarks flygplats med mitt 13kg handbaggage (maxvikt 8kg) men jag nojer mig med att beratta om den fascinerande mannnen som satt bredvid mig pa flyget som typ forsokte ata upp sin hand (!?) muy wierd.

Familjen motte mig iallafall vid flygplatsen och dom ar helt underbara! Lite synd att dom roker men dom tar hansyn till mig och fragar hela tiden om det ar okej. Jag har redan markt av lite skillnader typ, middag ater dom vid 8-9 pa kvallen.. ganska sent x).. eftersom tjejen som ar 6 ar gar o lagger sig typ 9. :P Idag ska vi ut o se pa omradet runt omkring "el barrio". forresten sa forsoker mamman att genast lara mig massa spanska genom att vara gor strang med att vi bara pratar spansak nar dottern gatt o laggt sig fast det funka inte riktigt  x)

Allt annat ar fint! :D forrutom att jag inte har nogot las pa toalett dorren.... x) men det ordnar sig. Dom alskade presenterna speciellt pippi boken och ABBA spelas hela tiden har hemma. :P ..Dottern ar forresten gluten allergiker...ohoo...hon glomde saga det x). Dessutom ar hon riktigt busig!! Man far nog vara liiite strang mot henne..hehe.

Aja nu ska jag springa ivag! Ikvall blire paella. Hoppas ni forstar ngt av min text men det ar inte sa lattt med spanskt tangentbord!

besos!!

Adios!

Tänkte passa på och säga hejdå till alla vänner & familj här! Jag har inte hunnit ringa/träffa/snacka med alla tyvärr men jag kommer sakna er alla jättemycket!! Ni får hålla er uppdaterade här på min blogg och på facebook (SÅKLART, länge leve facebook) så ses vi snart igen! ;)

Må the Tokio hotel force be with you ;) haha.

<3

packat & klart!

Hejsanhoppsan!

Nu har det äntligen skett. Efter cirka 1000000 nerpackningar,uppackningar och ompackningar så är faktiskt
mina väskor färdiga och står vid dörren. Dessutom så väger dom nästan inte mer än vad dom får göra! Amazing.
Just nu håller jag på och städar och rensar lite i mitt rum så att det inte ligger kvar något gammalt apelsinskal eller andra härligheter så att inte det kommer massa äckliga djur hit som sedan äter upp huset...(jag lämnar ju faktiskt över halva garderoben hemma så det kan vi inte riskera).

Imorgon bär det äntligen av till Madrid för min del! Om allt går som planerat kommer jag vara borta 8-9månader (kommer såklart hem och hälsar på någon gång) hos familjen Villaroel i Madrid. jag tror det kommer o bli kaanooon vettu!

Hasta luego! ;)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0