God morgon Måndag!

Gissa vad som mötte oss när vi vaknade imorse om inte ett snökaos! Eller okej i Sverige hade det bara varit snö men eftersom vi befinner oss i Spanien innebär det här KAOS. Det är nog iallafall 1 dm snö så ni kan ju tänka er hur allt blir här, dom har ju inte ens vinterdäck. Men flickan tycker ju det är väldigt spännande med snö så vi har haft en mysig och glad morgon! Det enda tråkiga idag är att jag läste att Brittany Murphy har dött! Väldigt tråkigt, tragiskt att så många unga dött i år. :(

Idag är iallafall sista dagen innan jag beger mig hem till Sverige för julfirande! :) Jag har just sysselsatt mig med att skriva en lista åt flickan med engelska meningar så hon kan öva medans jag är borta. ;)  Annars så sitter jag och dricker te, idag ska jag packa det sista, väga mina väskor en sista gång, kolla upp all reseinformation och bara chilla. Efter flickan slutat skolan ska vi åka och storhandla mat, annars är resten av dagen oplanerad. Det känns gött att åka hem, speciellt nu när alla vänner åkt hem till sina respektive land. Jag är en av de sista som åker och det har vart ledsamt o säga hejdå till alla. Tur att vi ses i januari igen! :)

Ha en finfin måndag och Grattis på födelsedagen Julia! <3

pussokraam


min dörr är nu dekorerad med fina teckningar som flickorna gjorde åt mig igår! :)


Den här gjorde jag imorse, inte jättebra bild men ändå x)

4:e advent!

Insåg precis att det är 4:e advent idag! Hallå liksom, hur kunde det gå så fort?? Jag har iallafall haft en trevlig förmiddag med Martha på marknaden här i närheten. Jag gillar den för den är endast till för dom som bor i området så jag kan konstatera att jag definitivt var enda utlänningen. Men jag gillar't för då är grejerna dom säljer inte riktat till turister. Det blev ett par till julklappar där ifrån så nu är min resväska uppe i 18.9kg, målet är 20.0kg ;) Därefter gick jag hem och åt lunch med familjen och målade lite med dottern och hennes kusin! Nu har dom precis gett sig iväg för julshopping och barnen skulle se på en teater med grannen. Så nu kan jag koppla av o bara chilla! ;) Försöker packa färdigt också, se så allt får plats.

Ha en trevlig 4:e advent! :)

Lördag

Tjollahopp! :-)

vilken kall dag det är idag!! burrr....4 grader har termometern stått på hela dagen och tydligen ska det inte bli varmare på ett tag.. Som grädden på moset har jag tappat bort mina fina vantar :(:(...glömde dom förmodligen på restaurangen vi åt lunch på idag... bah. Surt. Annars så har det varit en mycket angenäm dag! Hade en mysig morgon med familjen och lekte med flickan ett tag. Sedan vid 13.00 åkte jag in o mötte Moa och vi åt lunch på en härlig resturang men tyvärr var servicen mycket dålig, vilket den är överallt här. Personalen är oftast väldigt rädd för turister..när dom hör att man inte pratar spanska så typ ignorerar en helt. Nåväl, sedan mötte vi upp Elsa och shoppade lite mer julklappar. Därefter blev det en snabb visit på El Prado! Det är gratis från 18.00 så vi gick tid o sprang runt där i en timme ungefär. Jag fick massor av flashbacks från skolresan vi gjorde i ettan på gymnasiet. Museet ligger nämligen väldigt nära där vi bodde och dessutom gick jag förbi resturangen där vi åt tillsammans sista kvällen, minnen, minnen. :)

Nu ska jag gå ut o vara lite social med familjen, tror flickan har sin kusin här också. Kanske leker lite med dom även om mamman är väldigt noga med att jag ska vara ledig på mina lediga dagar. :P


..denna enorma kö mötte oss först när  vi kom, (den fortsätter lika långt bakom hörnet) men efter cirka en kvart var den borta! :D


..mer kö! x)


En suddig Moa med "Moa posen" ;)


en FANTASTISK bild på mig  & Moa ;P


en hemskt dålig och suddig bild på mig och en potatisomellett. Mamman tyckte jag skulle hålla i stekspaden för
då skulle de ut som jag gjort den men jag kan avslöja att så var inte fallet. ;)..mina spanska matkunskaper är inte så avancerade än.



hasta luego!

dios mios!

Hola! Ahora estoy empacando mi bolso y está MUY dificil. Mí bolso es más pequeño y tengo muchisimas cosas.... Sin embargo todavía no he empacado ropa, el necesario, algunos regalos y cosas para mi ordenador. YEY. x) Tengo más cosas ahora cuando vuelvo a suecia aun salí a Madrid y casi todo son regalos de navidad. :p Pensé que comprar más regalos pero ahora no creo que es posible...jaja, pero vamos a ver!


Vale, voy a continuar! =) Hasta luego<3


massor av paket invirade i typ 1000000000000000 plastpåsar.


p.s mor&far, jag skulle bli väldigt glad om jag kan få stekt korv med ketchu&senap samt stekt potatis (stekt  med purjolök) när jag kommer hem. Tack.

Kaos!!

Idag är en riktig kaotisk dag. Först höll jag på att bli sen till spanskan för det vara så mkt folk på metron. Där efter så missade jag helt att jag skulle träffa Sabina (en annan svensk au pair) eftersom henens meddelande inte kommit fram. Så hon stod o väntade på mig stackarn, så nu känner jag mig gör dum! Sedan när jag kom hem så märker jag att städerskan inte varit här idag och huset är helt skitigt med massor av disk. Som pricken över i:et verkar micron, kylen, frysen, och radion ha gått sönder. HJÄLP.

Jueves

Torsdag är redan här, för visst är det torsdag idag? Om cirkus 10 minuter ska jag bege mig mot skolan och årets sista psnska lektion. Känns skönt men lite sad, fast jag kommer ju tillbaka efter jul! :-) Jag tror jag måste börja packa idag eller imorgon för jag vet inte hur allt ska få plats...så jag inte står där på tisdags morgonen med en väska som inte går att stänga. :p...Efter lektionen idag ska jag dra med mig Moa till Starbucks igen, haha. Jag måste ju få en sista fabulous kaffe innan jag åker. Därefter ska jag köpa en eller två julklappar till. Jag vet, jag borde inte men jag vill. x)

hasta luego

jisses...

vilken eftermiddag/kväll. Flickans vänner och mamma stannade till strax efter 21.00...som ni förstår var dessa 6 och 5 åringar VÄLDIGT trötta vid denna tid vilket resulterade i ett mindre kaos. Det gick hyfsat bra fram tills att vi skulle äta middag och dom typ började kasta mat på varandra. Då blev jag trött, inte arg, bara trött. Mammorna hjälpte inte till särskilt mycket, okej dom syns inte ofta och hade mycket o prata om men...ändå!! Nej jag känner mig lite gnällig. Dessutom så har jag fått ett bett på ögat som kliar och ser dumt ut, och min hosta blir inte bättre.



BUTTER!!
ajö.

Just call me Santa! ;)


Morgonens aktivitet bestod av att slå in alla dessa.


tjusiga va?


lite obekväm pose, för jag skulle försöka få med nagellacket, som jag
fick i kalendern igår ;)..

Tjenixen!

Jag orkade/hann inte skriva något igår. Jag var först i skolan och därefter var jag, Moa och Miriam på Starbucks (såklart) och sedan blev det lite mer julshoppning. Jag inhandlade dom allra sista julklapparna.....trodde jag. För när jag senare på kvällen satt o hade en julstund. Jag lyssnade på Carola, drack te och slog in julklappar så kom jag på 3 grejer till jag vill köpa! x) Vi får se om jag hinner eftesom jag inte har så mycket tid. Sedan åkte vi iallafall till balletten med flickan och det var så mycket kö hem så det tog nästan en timme att köra. Jag körde såklart, och det går bättre o bättre, tror mamman börjar känna sig säker iallafall eftersom att hon somnade när jag körde x). Det enda som jag hatar är att fickparkera. Jag hatar, hatar, hatar det.

En vän ringde precis och sa att hon måste komma förbi o hämta ett foto som hon gav mig för hon var tvungen att visa det för sin lärare för att inte få icke godkänt. Jisses, tur att jag vet var jag hade lagt det! x) Sedan ska jag gå o handla lite nödvändigheter åt familjen (typ coca cola) och även 10 frimärken till mina julkort. Vad heter frimärken egentligen? är det francobollo? lr är det italienska?..jag får nog slå upp det:P  På eftermiddagen tror jag att bästisen + lillebror kommer förbi på playdate igen. Men det är rätt skönt, dom leker och jag bara hjälper till, det jobbigaste är städningen efteråt. x)



besoooos

good day

Idag har varit en sån där bra dag, förutom ett litet krig om tandborstningen xD..haha nej men alla har varit på glatt humör, förutom lite på slutet då flickan va lite dum mot mamman, eller okej kanske det bara är jag som är på bra humör? xD..nejdå, bra dag! I like. vi var en lång stund hos farmorn & farfarn och sedan hos hennes granne. Jag har även översatt fader vår från spanska till engelska, puh!  Imorgon blire skola och därefter fika och den sista julklapps shoppingen med  goa Moa!! :D yeeyy, ska bli riktigt riktigt kul! Efter att ha spenderat 4 dagar enbart med familjen och släkt ska det bli skönt att få träffa lite vänner.

Puss o kram skumbanan!

p.s fick skumtomtar i julkalendern idag, ren och skär lycka! ;)

Guess who 's back! ;D (Varning - låååååååååååååångt inlägg)

Jadå var man hemma igen! :)..vi har haft en superbra helg skulle jag vilja säga, vi har sett o gjort mycket. Jag får nog berätta dag för dag för att förenkla det lite. :P

Fredag
Direkt efter flickans ridlektion så åkte vi mot landshuset. Kusinen var med så det var fullt i bilen och resan skulle ta cirka 3 timmar. Det gick faktiskt väldigt bra och flickorna sov mest och lekte lite men jag tror jag hörde lika många "är vi framme snart?" som i den där reklamen på tv. Vi åkte först lääänge på motorväg, därefter ännu längre på en krokig serpentinväg, sedan in på en grusväg i 20 minuter, sedan in på en stig i 20 minuter och de resterande 10 minuterna kan endast beskrivas som off road. Huset låg verkligen mitt ute i ingenstans..som jag sa till dom -det här är inte på landet, det här är ingenstans! xD 3 mil till närmsta by och 3 km till närmsta granne (som var ett gammalt par som levde typ stenåldersliv och gjorde all mat m.m. själva). Huset var väldigt fint iallafall, litet helt i sten med med ganska modern inredning. Eftersom vi kom sent så åt vi bara middag och chillade lite och sedan sov vi. Jag delade rum med flickorna, men det gick så bra så! :) Det enda jag var rädd för var vildsvingen som skulle finnas men tack gode gud så såg vi inga, däremot gamar och en eenoooorm örn, coolt! ^^ Elektrisiteten dom har är soldriven så en gång mitt i natten dog den och jag skulle precis gå på toa...fumlade runt i mörkret och hade mig, som tur var märkte föräldrarna att jag var uppe, så dom kom med en ficklampa :p..vattnet tog slut också, yey...men jag antar att det är så det är att bo på landet! x)


utsikt från vardagsrummet


kök - från ikea of course ;)

militär mössor (?) från ryssland, tyckte dom va lite fräcka. ^^

detta kortet tog jag genom ytterdörren :)


ett av de andra husen



lördag
Vi gick upp tidigt, klockan 9.00..hehe...åt frukost, fixade och donade. Därefter så åkte flickorna och pappan på deras 4hjuling för dom skulle hämta ved och hålla på. Mamman och jag passade på att sola lite och tjöta, riktigt trevligt! :-)
Jag fick även en guidad tur bland de 3 husen som finns där, gäststugor m.m. Detta sysselsatte vi oss med hela förmiddagen och runt 4 åkte vi till Portugal för att äta lunch. Haha, jag sa att det kändes väldigt lyxigt att få åka utomlands och äta lunch. Men det är sjukt nära, redan innan vi kom fram till stugan så fick jag ett sms från Glocalnet "Välkomen till portugal", sedan tappade jag connectionen, dom kan inte ringa där ute...ingen täckning. Restaurangen vi åt på var jättefin, men låg mitt ute i ingenstans, förstår inte hur man kan komma på att öppna en restaurang där. Det var iallafall jättefin utsikt men det var det överallt. Som en blandning av sound of music och pride & prejudice om ni tänker på deras omgivningar. Vart man är kikade ut genom fönstrena i stugan såg man bara berg, ängar och skog. Enligt dom var det inga berg, men om ni frågar mig så var det stora berg. :p På kvällen spelade vi massor av spel, kollade på film och hade det mysigt. Dock så fick föräldrarna veta att en vän till pappans föräldrar hade gått bort så dom var tvugna att gå på begravningen på söndagen.


Söndag
Vi gick upp tidigt igen, för redan klockan 11.00 skulle vi behöva åka till Piedra Salbas, där pappans föräldrar bodde och där han själv växte upp. En mini by på 200 invånare, det var som att gå tillbaka i tiden. Husen var som väggar och hela byn en enda stor innegård. Morföräldrarnas hus var enormt,3 våningar, 8 sovrum, 3 vardagsrum, kök, 4 badrum..och där bodde dom bara 2 personer. Jag och flickorna stannade i föräldrarnas hus och lekte kurragömma medans de andra vuxna gick på begravningen. Vi gick också till en bar och köpte läsk, det var så himla komiskt, när vi gick in var det precis som i en film ni vet, alla blir tysta och tittar upp. Jag tror jag var den första utlänningen de sett.... När föräldrarna och morföräldranra kom tillbaka så åt vi en god, typiskt spansk lunch med ris&skinka, kött och pommes frites (tyvärr räknas det som typiskt spanskt nu, för det är så vanligt här xD). På eftermiddagen åkte vi tjejer till byn där mamman växt upp, och det var som att åka till Narnia! Först över en enorm stenbro som är känd för att den är så vacker, och själva byn låg uppe på ett berg. Bakom byn ute på en stor äng låg mammans föräldrars hus, där hon växt upp. Det var ett jätte vackert hus, påminde lite om huset i östhammar. Precis bredvid det huset låg ett annat "hus" mer som ett stall av sten, som föräldrarnas ska bygga upp tillsammans med sina syskon och ha som sommarhus. Det är mycket jobb men jag tror att det kommer bli fantastiskt för läget är underbart. När vi kikat klart där åkte vi till en kyrka i närheten som föräldrarna gifte sig i , väldigt vacker den också! :)... Vid sex tiden åkte vi tillbaka till morföräldrarnas hus och gjorde oss redo för att åka tillbaka till Madrid. Klockan 22.00 var vi tillbaks i huset och cirka 22.01 däckade jag i min säng. Imorse har vi haft en mysig morgon med paketöppning från kalendern och snö ute.

morföräldrarnas hus och flickorna!

utsikten från deras trädgård


dom hade apelsiner, citroner och oliver i trädgården!


tomt på folk i byn...


bron över till alcantras!


så här ser huset ut som dom ska renovera, framför ser ni mamma o farmor
och ännu längre fram - flickorna.

bakom muren är en av de största konstruerade sjöarna i Spanien.


nästan all mark ni ser tillhör farfarn!


Som ni förstår har vi haft en riktigt mysig resa och jag följer gärna med igen. :)

sådärja!

Nu har jag fått gjort allt som skulle göras! Det enda som återstår är att käka lunch. Mamman o flickan kommer hem om drygt en timme. Detta blir sista inlägget innan jag åker så have a nice weekend and talk to you all on monday :)


..om jag ska flytta? nejnej, jag ska bara vara borta 2 dagar, vadåra?


El corte ingles juldekorationer!


Nk kan ju slänga sig i väggen med sina fjutt dekorationer! :P

Isabelle goes contrygirl.

Hej,hej,hallå! *HOST*

Ja min förkylning är en never-ending-story, och nu är både mamman och pappan också förkylda. Flickan sa till mig imorse att -det är klart du är förkyld när du går runt med så där tunna strumpor! Det har du rätt i! - sa jag. Men jag tycker iofs att mina strumpor är ganska normala? dom utan hål alltså. Menmen, vi ska iallafall åka till deras landshus i eftermiddag och stanna där över helgen. En av flickans kusiner ska följa med också vilket känns bra för då kan dom leka och vi slipper underhålla henne 24 timmar om dygnet, det är ju faktiskt min lediga tid!

I helgen ska vi iallafall kolla på någon romersk bro som tydligen är känd, åka till byn där mamman växte upp (som har 5000 invånare) och till pappans by ( som har 200 invånare, haha). Dessutom sa mamman att vi kanske åker till Portugal o äter lunch, gärna för mig! ;) Det ska bli intressant att se hur man klarar sig utan tv, internet och telefon i 3 dar.......tur att man ialalfall kan se på film! :P

Innan vi åker ska jag iallafall hinna, duscha, packa, gå och handla, ta fram grejer till Panchas ridlektion, som hon ska på innan och ja, det är nog det. Men idag slutar flickan redan klockan 14.00 så det är inte jätte gott om tid.

Vale, hasta luego! :-)

sömn.

Jag.måste.sova. Idag va en lång dag, alla andra har redan gått o lagt sig, vanligtvis är de uppe till 12. Vi är helt slut, haha, hörs imorgon.


p.s mamma, vi skulle inte skypa idag va? ...iallafall så sover jag xD pussokram

håhåjaja

jag överlevde faktiskt bilkörandet. Det gick rätt bra, det absolut svåraste var (såklart) att parkera......dom har ju ju bara fickparkeringar här (eller iallafall typ 90% är det) så när vi kom hem igen och jag skulle parkera bilen så gick mamman ut för att se hur långt jag kunde backa, hon gestikulerade med armarna att de var långt kvar och jag backade, hon fortsatte vifta med armarna, jag bakade och....bom, jag backade in i bilen bakom, eller okej backade in i var väl en överdrift men jag nuddade den iallafall. Mamman sa ändå efteråt att parkeringen var "perfekt" ? inga höga standarder här inte. Igår var iallafall en bra dag fram tills kvällen. Vi lekte, och gjorde våra önskelistor till tomten/ tre vise männen och flickan var allmänt glad och snäll. Dock så hade vi lite problem vid läggdags och jag höll på i en timme tills mamman kom hem med att försöka få henne att sova. Ibaldnd alltså, GAH. Men iallafall immorse var hon glad igen och det var jag med, vi öppnade våra paket och mamma jag måste säga att jag tror i år är din bästa gång hitills! :D...flickan blir ju helt i extas varje gång. Igår var det hello kitty bokmärken och idag var det linjal,penna, pennvässare och skrivblock, halleluja! -själv fick jag en tvål igår och en fiin ögonskuggga idag! :)

Mina planer för helgen ändrades plötsligt igår. För familjen ska till sitt landshus IGEN, men denna gången själva så dom frågade om jag ville följa med och denna gången kunde jag inte säga nej. Det ska bli kul att åka med dom men det var lite surt att det just denna helgen för jag hade massor av saker inplanerade men jag har ju aldrig gjort något med dom på helgen så det är ju kul om jag gjort det en gång innan jag åker hem över jul iallafall. Jag har ju nästa helg kvar med så då får jag försöka träffa mina vänner innan alla åker hem för julfirande. Japp, det var allt jag hade att säga denna morgon, ska fråga mamman nu om jag får åka med henne i bilen till skolan *hoppas, hoppas, hoppas* ..orkar inte ta metron xD


hostiga hälsningar x)

Back to basics

Nu är familjen tillbaka o det mesta är tillbaka till det vanliga igen. Dessvärre var flickan riktigt,riktigt, riktigt trött imorse, (tro ja det, när hon e uppe till 11 kvällen innan) men inte särskilt sur bara..trött, stackarn! Dom verkar iallafall ha haft en trevlig helg även om pappan blivit förkyld och flickan verkar hålla på o bli det hon också. Jag mår bättre men nu har det gått över till hosta istället så -hejdå sömn! Men jag ska hålla mig hemma idag och vila så att den dumma förkylningen släpper helt. Kören ska ju sjunga i kyrkan på söndag och eftersom vi är så få behöver alla vara friska! Idag tror jag att det blir en lugn och skön dag. Idag är tanken att jag ska köra bil, *neeervööööös* så om ingenting annat kommer ivägen så blir det nog så. Därefter kanske vi kollar på en film, kan jag tänka mig. Mamman var också rätt trött :P...ha en bra onsdag everybody! :)

Anledningen till varför jag vill ha nya strumpor...


...så här ser 90% av mina strumpor ut.

Hola!

Ny dag, nya tag! Nej men idag är det Fiesta här. Spanjorerna hedrar jungfru Maria eller något sådant så idag är allt stängt och alla är lediga. Nice! Jag sitter här i soffan, som är obeskrivligt bekväm och glor på tv, riktigt najs. Jag mår inte bättre än igår men inte sämre heller so that's always something! :P..Tjötar med Linda på msn, hon är min personliga ekonomiska rådgivare nu, det behövs. Jag ställde precis in morgondagens shopping, dels för ekonomin, dels för att jag inte är frisk så en dags vila till skulle ju inte skada. Det visade sig att hon också var sjuk, så det gjorde henne inget. Sedan på torsdagen hoppas jag att jag är frisk och då ska jag till skolan igen! Det var ju ingen lektion idag eftersom att det är fiesta så det ska bli kul att få komma dit igen. Efter lektionen ska jag möta upp Sabina, en annan svensk au pair här, ska bli kul! :)

Hasta luego!
puss

God kväll!

En luuuugn och skön dag! Ja idag har det inte hänt mycket av intresse men jag ska försöka berätta det med inlevelse för att få det o låta roligare. När städerskan ropade -Hasta mañana Isabelle! vid 2 tiden var jag hungrig som en räc på crack och SPRANG ut i köket och gjorde en sagolik lunch bestående av griskött (tror ja), sallad o fahitasbröd. Under eftermiddagen har jag kollat på X antal Gossip Girl avsnitt, druckit 72 koppar te och ja det är nog allt. Ni tar väl anteckningar? Nu ska jag fortsätta dricka te o kolla på GG.

Ses imorgon! Då jag har en lika intressant dag framför mig. x)...jag är nämligen fast bestämd att bli av med min förkylning så imorgon kommer jag stanna inne hela dagen as well...

Måndag!

God morron!

Jag är fortfarande kanonförkyld och det börjar gå över mer till hosta, yey. Tur att jag har två dagar jag kan vara ledig och bara vila! :) Städerskan är här nu, hon frågade hur min helg varit och tydligen hade hon också varit sjuk. Om hon smittar mig med något nytt så blir jag galen. Nej men hon var jättegullig och frågade om jag ville ha halstabletter, hon hade hemma så hon kunde gå o hämta sedan, snällt! Så idag blir det vila, filmtittande och tedrickande! Inte något fel på det inte! :) Imorgon var det tänkt att jag skulle med Vanessa till Retiro men dels så är det pissväder idag så antagligen imorgon också, dessutom så borde jag nog vara hemma och jobba bort förkylningen...vi får se!  :)

Jag har förresten extrem ångest över att jag åt ute igår. Å ena sidan var maten extremt god, och klockan var 21.00 och jag hade ätit ett stekt ägg klockan 14.00...så jag var ju hungrig. Dessutom var den inte så dyr, bara 8 euro men så tog jag vatten till och jag glömmer alltid att det är flaskvatten här så det gick ju på 3 euro extra, alltså 11 euro... BAH!! Nåväl, jag har pengar kvar faktiskt så på onsdag när jag ska träffa Gillian ska jag inhandla julklappar till kusinerna!! :)


A great day! :)

Idag har jag haft riktigt roligt. Först var jag på kören och idag var det riktigt roligt och dom som var där är dom jag gillar bäst så det var riktigt kul! Dessutom gillar jag alla sånger vi sjunger! :D Efter det skulla jag och Vanessa träffa en tjej som heter Abby som kände en kille som jobbar på cirkus så vi skulle få gå gratis MEN, vi åkte fel och hamnade på andra sidan stan istället så vi struntade i det, vi går nästa söndag istället! :) Istället gick vi och åt middag på VIPS, jag tog en ceacersallad, fy tusan vad jag saknat sallad <3 mums! Sedan gick vi mest runt och pratade och flummade, pratade om Tyskland, Sverige och USA med stereotyper, kulturskillnader, Obama, Irak, todo! haha :p

Sedan vid 22.30 då vi skulle börja åka hemmåt så gick allting fel. xD...först gick vi till en metro, då kommer tjejerna på att dom ska vara på andra sidan så vi säger hejdå och dom går. Jag går på min metro, kollar på skylten och inser att min station inte står med. -Fan, jag är på fel sida, tänker jag och springer ut precis innan dörrarna stängs och över till deras sida. Jag sprang allt vad jag hade för jag ville kolla på Abbys karta så jag var tvungen att komma dit innan dom gick på sin metro. Jag hinner, Vanessa säger att -ja men du ska jag ju åka med den här, det sa du förut! Jag går på deras metro, inser att jag tänkt på fel station och att jag egentlligen skulle åkt med den andra så jag hoppar av igen xD och springer tillbaka till andra sidan igen. Men det slutar inte här, sedan så ropade dom ut på min metro att den skulle sluta gå vid plaza de castilla, som tur är har jag en annan metro som jag kan åka därifrån, jag tar den och kommer fram till pio 12e. Väl där så tänkte jag ta bussen men jag fattar inte deras konstiga tidtabeller så jag frågade ett par och lyckligtvis kom det en buss sedan (den sista) för idag är constitution day så det är super söndag som jag kallar det! xD Well, well, jag kom hem iallafall! ;)


Abby & Vanessa! Det är så kul att jag har typ bara kort på andra och dom
har jbara kort på mig o andra. xD Should be the opposite.

2:a advent! :)

Glad 2:a advent på er! Jag har haft en lugn morgon med frukost, tvtittande, och försökte lära mig stilla natt på tyska för vi ska sjunga den nästa söndag i kyrkan, spännande! x) Om cirka 30 minuter.. JISSES, hon är ju redan halv 3 got to hurry up, jaa juste jag ska alltså till kören, dock så har jag typ ingen röst idag så vi får se hur det går. Efteråt ska jag med Vanessa och hennes vän Mandi till en cirkus. Tydligen så kände Mandi någon som uppträdde där så vi får gå in gratis! :D ..yey, gratis smakar bäst. ;) Ska bli kul, har inte varit på cirkus sen....ja jag måste vart 12 år eller så? Länge sen vare iallafall!


Smell you later! ;D

lördagkväll

..har precis kommit hem från en dag på stan och sitter nu o kollar på Sjundehimmlen. Har saknat det programmet jättemycket och nu hittade jag det på Disney channel av alla kanaler. x) kul! Iallafall mötte jag upp Vanessa vid klockan 16. Vi började på Sol som vanligt och gick runt bland massa affärer, vi gick åt andra hållet än det vi brukar så det var mycket nytt. :p.. sedan åt vid chorros + choklad som är en spansk efterätt, ganska äcklig om ni frågar mig. Det smakade som chicken nugets (?) som man doppar i choklad.. Sedan gick vi in på El corte ingles, verkligen en favorit att bara strosa runt i, så mysigt men dyrt. På kvällen började det bli mer folk och sedan mer,mer,mer...helt SJUKT mycket folk..jag har aldrig i mitt liv varit på en plats med så mycket människor. Man stod packade som sillar och var tvugna att stanna och vänta i flera minuter precis som en bilkö...och vi fattade inte varför men sedan fick vi reda på att det var julmarknad på plaza major! Vi gick dit..(gick o gick..vi väntade,köade, knökade och trängde oss fram) och tog oss en titt men det var inte så mycket att se, mest hattar o konstiga grejer.

Sedan promenerade vi o hamnade i La latina, ett fint område som jag gillar mycket, vi kom också till Palacio real som jag inte sett än så det var kul. Jag såg det när jag var här med klassen för 4 år sedan så då kom massa minnen tillbaka! :D Därefter käkade vi lite middag, jag tog ett glas vin och patata bravas, vilket är potatis med STARK sås och Vanessa tog en öl ( tysk så den smakade bra tyckte hon ;D) och crockettas. Sedan flummade vi runt lite på stan o hade riktigt kul och sedan började jag röra mig hemmåt vid 23.00 :-) Har ni haft en bra lördag?


Vanessa! :D ..som är med på typ alla mina bilder XD och chorron vi åt.


julmarknaden på plaza major..med EXTREMT mkt människor.


någon fin byggnad vi hittade på våran promenad xD


..en dålig bild på palacio real! :P


You know you have lived in Madrid when.....

..hittade den där jätteroliga facebook gruppen "you know you have lived in Madrid when" och så är det en lista på massa saker. Trots att jag bara varit här i 7 veckor (idag) så har jag nog sett/gjort med än hälften, haha kul att det är samma för alla som kommer hit. :-) Det som är ifyllt svart har jag gjort!

. When a chupito gratis is what you have waited for all week.
2. When prostitutes are around putting you off your breakfast.
3. When you fill your pockets with important things as a bag offers no protection from those pesky criminals.
4. When you see old ladies with their shopping carts out at 2am.
5. When you stay out until 6am when the metro starts up again.
6. When you can go to a bar and get hammerd on 3 euros then you go to a club and are charged 10 for a bottle of water.
7. You know what croquetas are and love them.
8. There is only one Subway in the whole city...and yes I mean sandwiches.
9. You have grown to actually quite enjoy the staring people out on the metro thing.
10. You have a pot of 1 and 2 cent coins and will NEVER be able to use them.
11. You don't bat an eyelid anymore seeing a few limbless people begging in the street.
12. Some of the buskers are actually really good, not like those at home.
13. The bear is where you always meet. I love that bear.
14. You have seen the fake Winnie The Pooh, Mickey, Shrek etc in Retiro.
15. A gypsy has tried to sell you grass in Retiro.
16. You arrived here thinking people look silly using a fan, but now you don't leave the house without it.
17. You saw people in heavyweight anoraks in June when it was warmer than any British summer would be.
18. You were the first one in flip flops...and got strange looks for doing so.
19. You have seen the countless street 'entertainers' who do not move for hours...and wanted to poke them.
20. You have had many a drunken chat with an American, Australian, Brit, German or Scouser on a stag weekend.
21. You know where Dubliners is. And it is your second home.
22. You have been to Kapital...and love it every time.
23. You are becoming a house music convert.
24. You only go into McDonalds, KFC etc to use the toilets.
25. You have met some amazing people who you will remember for a long time.
26. You have played 'He is gay, he is not gay' many times.
27. You have been hissed at as though you are a cat.
28. You have longed for a seaside to be at least somewhere nearby.
29. You have seen Desperate Housewives, The Simpsons, Lost, Prison Break, Grey's Anatomy, 24, Sweet Valley High, Sabrina, Friends etc etc in Spanish 5 times a day.
30. You know what an ABONO is and you use it every day at least twice.
31. You don't understand the fascination with Horchata or Cola Cao or Nesquik.
32. People think you are weird because you eat cereal for breakfast.
33. Milk is always room temperature and gross.
34. You have seen Aqui Hay Tomate.
35. You have been on Telemadrid. Haha.
36. You have seen some famous people.
37. You have been into a 5 star hotel for a drink. Like that would ever happen at home.
38. You have used an umbrella twice in 6 months. And not necessarily because it was raining.
39. You have shopped waaaay too much. Oh well. Which sane person could leave the 15 euro shoes behind?
40. You have drank a 3 euro litre of vodka. Bargain but you will never do it again.
41. It seems to be that women in these parts have not yet discovered lady razors or deodrant.
42. You want to stay here forever despite this.
43. The average height is 5 foot 3, male and female, but you cannot buy a pair of jeans that aren't made for giant legs.
44. You have been sneezed on. With the snot.
45. You have had sunflower seed shells spat at you by a businessman in a suit.
46. A cafe con leche is actually leche con cafe. Which is why Starbuck's is the best place for coffee.
47. You have inhaled more cigarette smoke in one night than in the rest of your life.
48. You have to dodge bricks, metal poles, skips at least 5 times a day as 3/4 of Madrid is en obras.
49. You have never walked as much in your life before you came here.
50. You know where the nearest El Corte Ingles is.
51. You now know that Museo del Jamon is not actually a ham museum.
52. You have been amazed at the castle-like post office/Palacio de Comunicaciones. Mine is just a corner shop.
53. Sleeping on public transport between the hours of 2-3pm is normal.
54. You know what the clicky, throw up in the air, magnetic things are that they try to sell in Sol. And you hate them.
55. Although at first you refused, you have been on the open-top, red, Madrid Vision bus.
56. You know and love VIPS.
57. You are not so sure about Rodilla.
58. You have been amazed that many bars and clubs have open roofs and it's not in the slightest bit chilly.
59. Mahou rules.
60. Even though you aren't much of a football aficionado, Santiago Bernabeu was actually quite something.



46 av 60, haha! Jag tycker att den här listan nog är det bästa sättet för er att få en riktig insikt hur det är här i Madrid. Det är verkligen SÅ här, spot on! xD


Feliz cumpleaños!

Grattis på födelsedagen pappa! :D Hoppas du får en fin dag!  Jag såg ett citat i min kalender som jag tycker passar ganska bra. "Man är först gammal när ens minnen är viktigare än ens framtidsdrömmar och mål" So know you know if you're old or not! ;)


la familia, kortet är taget för nästan 4 år sedan!

hemma!

då var man hemma igen. Har haft en mycket trevlig förmiddag med Moa och Isabelle! Först var jag och Moa och fikade, efter en stund kom Isabelle och joinade oss. Vid 12 var Moa tvungen att gå men jag och Isabelle stannade och det blev lite shopping. En nyårsklänning och smycken till den och Isabelle köpte ett par skitsnygga röda stövlar och en klänning. Sedan hittade vi till en SVENSK godiaffär där dom tydligen vart innan. Det var ju heaven, haha, både lösgodis och marabou, kunde inte bli bättre! :P ...Fast det blev det för vi fick 10 % rabbatt för att vi var svenskar, hhihi. Nu sitter jag och försöker att ändra min budgetplan så att den fungerar. Imorgon ska jag försöka ta mig till el Prado för det är gratis mellan 18-20, inte en optimal tid men gratis är gratis. ;)


Sött & salt <3


julgranen på Sol (tog bilden förra veckan)


Moa och jag förra veckan! och JAG VET att jag är helt illröd men det var
jäkligt varmt där inne xD (jag snodde bilden från Moas blogg;D)

typ bättre!

Idag känner jag mig bättre :-)..det är så knasigt, det kommer och går så ibland känner jag inget alls och nästa stund har jag feber, iofs har väl tabletterna lite med det o göra! :P Nu ska jag iallafall dra in till stan o träffa Moa!

See you läteh

typ sjuk.

Ja, jag är sjuk igen. Jag har ont i kroppen, förkyld och lite feber (37.5 men "normalt" på deras har jag 36.0) men när jag knaprar ipren så mår jag bra men mamman blev ju hemskt orolig eftersom dom åker bort imorgon. Därför har hon nu ringt till hela stan ungefär för att tala om att jag är sjuk. Brorsan till pappan, hans fru, systern till mamman, dotterns bästis mamma, grannen, min kompis mamma, mormorn och morfarn m.m. Dessutom harjag  fått nummret till sjukhuset och så har hon skrivit ett manus på spanska så jag vet vad jag ska säga. Hon har också lagt fram 3 paket med något konstigt pulver som ska fungera bra men göra en sömnig,haha. Jag känner mig minst sagt förberedd.  Eftersom hon ringt runt till alla dessa människor så har hon också bett dom att ringa och höra hur jag mår under helgens gång så telefonen kommer väl gå stup i ett. Jag som är så bra på att missa telefonsamtal kommer väl inte höra det och sedan kommer dom väl skicka polis och ambulans och hela kittet. xD haha, nej men det är väl bra att hon är omtänksam men SÅ dålig är jag inte! Don't worry ;)

God natt! <3

Video blogg! :P haha


home!

ja då var man hemma igen, fy attsingen vad dåligt jag mådde, jag hatar den här förkylningen. Moa som går i min spanska är precis som jag sjuk till och från hela tiden. Vad är det för jäkla land vi åkt till sa vi idag x) Spanien, sjukdomarnas land? Nåväl ska inte snacka skit om vackra Spanien. Här kommer förresten några av mina favoriter! ;)

Favorit affär: Bershka & Blanco!!
Favorit tvserie: Fisisca o qimica, un paso adelante och un Burka por amor! Fabulous! <3
Favorit plats: Området La Latina och självklart allt runt Sol!
Favorit mat: Lomo, fiet, pesti, och Paella, claro! ;)
Favorit dryck: Bailiescoffee och ett jättegott röttvin som föräldrarna fått av en vän till dom
som äger en vingård.
Favorit radiokanal: Kiss FM - dom spelar massa gamla härliga låtar men blandarockså med
nytt och mycket spanskt.
Favorit tvkanal: Antena 3 - neox.
Favorit artist: Marta Sanchez och Alex Ubago.
Favorit pub/klubb: alla runt Sol, gratis smakar bäst! ;)
Favorit café: tragiskt nog får jag nog svara Starbucks! haha :p


Dags för lunch! :-)

Hej.

Då var det torsdag igen. Jag sitter här och dricker ett glas varm mjölk (ja varm mjölk) och ska strax gå iväg till skolan. Jag är fortfarande kanonförkyld och jag tog en ibuprofeno till frukost så nu svettas jag som en gris, uuuscch.
Idag är det alltså skola som gäller, gjorde det sista av läxan nu på morgonen för jag har inte hunnit det, igår hade vi ju gäster o så. På eftermiddagen har flickan ballett lektion och sedan är det nog chill. Vi behöver vila allihop. x) Jag var hos doktorn igår ju och mina resultat var bra förutom järnet, hade gör lågt, så det blir till o käka järntabletter ett tag. Det är nog därför jag kännt mig så trött! Imorgon, på morgonen åker familjen iväg till sin sommarstuga, ska bli gött att få en helg själv faktiskt. :p

ses!

23.43

..har precis ätit middag, om man nu kan kalla det för middag när klockan är 23.43! haha, vi har fortfarande gäster men jag ursäktade mig för jag ska ju upp klockan 06.45 imorgon..då kan man inte va uppe längre än så här tycker jag. ;)  Iallafall så hare varit en bra dag, skriver mer imorgon, nu ZzzzZZZ

Onsdag

Hola!

Idag är en helt vanlgi onsdag, typ. Jag är fortfarande förkyld men det är inte värre än igår. Föräldrarna var ute igår och kom hem runt halv 2 men mamman stannade tydligen uppe till 4 iallafall så imorse kom dom såklart inte upp. Detta betydde att jag var tvungen att göra all frukost själv och dessutom klä på flickan, borsta tänder osv. Annars brukar vi hjälpas åt för det är ganska ont om tid. Det gick iallafall bra för jag kan ju alltid muta med adventskalenderpresenten ;), suddigummin till henne imorse och örhängen till mig, mycket populärt, tack! :-)
Dessvärre var bussen 20 minuter sen idag och det var väl inte jättekul att stå och vänta i regnet menmen, det var rätt lugnt. Jag har precis "vitaminboostat" mig själv med päron + apelsin och en kopp te. Nu sitter jag och jobbar med en ny budget plan..den där vinterjackan får jag nog skippa...well, det ska nog gå :P...

see ya lateh

1:a december!

Ja idag är det första december, bara 23 dagar till jul! Appråpå jul så fick jag höra av mamma & pappa igår att alex o Linn kommer jobba till klockan 15.00 på julafton, farmor kommer inte för ens 26:e december och alla stockholmiaster stannar i Stockholm eller firar på annat håll!? Här har man sedan beynnelsen försökte hålla på traditioner med allt ifrån mat, till dkeorationer och julklappar och så är man borta i knappt två månader och då är inget sig likt va. Men nene, JAG ÄR INTE BITTER.

...förresten så öppnade vi julkalenderns första pressent idag och det var vädligt populärt. Jag hade övertalat mamman att flickan skulle vara tvungen att vänta tills efter frukost för hon äter jättelångsamt så vi blir alltid sena. Detta var såklart en förträflig idé och jag tror att frösta gången någonsin så hade vi faktiskt tid över. Gött.

Imorse när jag vaknade upp så hade jag skitont i örat och halsen och näsan rinner. Så jag har nog åkt på en riktig förkylning, det kanske är för att det är typ 0 gradigt och jag bara har min svarta lilla vårjacka.......Svinkallt var det idag.

Ajöken.

RSS 2.0