God morgon..höll jag på att skriva!

Ännu en underbar helg har passerat. Igår var jag och Moa i El Escorial som är en by som ligger uppe i bergen. Vi hade gps på svenska men ändå så körde vi fel ett par gånger och när vi kom upp till de snirkliga serpentinvägarna så blev det ju mer och mer spännande! Efter att vi varit i staden åkte vi för att leta efter en staty men vi hittade inte den. När vi skulle åka tillbaka ner var det branta snirkliga backar med stup på sidorna vilket resulterade i att jag ville köra sakta så då blev det en härlig köbildning bakom mig! haha, menmen safety first. ;)

På kvällen kom Isabelle hit och vi tre åt tacos och kollade på film. Idag blev det pannkakor till lunch och lite trevligt tjöt som vanligt :). Nu ser jag på film och chillar! Gött Gött. Jag har fått en till sån här *jag vet inte vad jag ska plugga kris* xD...skitjobbigt!! Jag har ju varit så inne på Europakunskap men nu är det lite lockande med mäklarlinjen igen.....dessa jäkla val alltså...







Fint va?, Ska sno några bilder av Moa o lägga upp också :P 

Pics!


Helt plötsligt när jag och Moa spatserade idag så insåg jag att vi gick förbi "hotellet" där vi bodde när vi var på klassresa här! Att jag inte sett det innnan, det var ju gör centralt och jag har gått förbi där massor av gånger..

Nyyyy klänning!! 5 euro!


och en snygg kort tröja också 5 euro!


..och vänder man på den så blire en kofta med knappar! Fantastiskt eller hur? ;)


och ett svart linne för 1 euro, billigt och bekvämt! haha.



Irritation!!

åååååååååååååh...jag har hittat en hemsida där man kan göra sin bok till blogg DOCK så måste man spara ner bloggen i word dokument vilket betyder att jag får spara alla en och en eftesom dom hamnar i fel ordning här + att jag inte kan ta med alla inlägg, det blir för många! Så när jag gjort 29 sidor DÅ fastnar datorn och words stängs av utan att sparas... MIERDA.

Dessutom så var jag tvungen att säga hejdå till Vanessa som åker hem till Tyskland imorgon :8..riktigt sad, med tårar och nää..usch det var inte kul! Efteråt träffade jag iallafall upp Moa som fick mig på bättre humör, imorgon ska vi åka till El Escorial! Det blir trevligt! (=


Wo sind eure hände?

Hola!

Estoy eschudando Tokio hotel - Zimmer 483 me gusta más ese dc pero vale Humanoid esta bien tambíen pero no tan mejor como Zimmer. Pues he conducido la familia a la estacion de tren porque van a un viaje, no sé donde porque es un sorpresa (y tambíen el regalo de cumpleaño a la madre). Entonce estoy sola en la casa pero no pasa nada, este fin de semana voy a hacer un viaje tambíen sin embargo durante un dia. Yo, Isabelle y Moa vamos a El escorial, una ciudad 50 km fuera de Madrid y YO voy a conducir, haha. Aúnque tengo un GPS y creo que vamos a tener un tiempo genial!

Ya he cenado, muy temprano pero tambien muy sueco. ;) Hoy he comido mannagrynsgröt porque me encanta! Mañana voy al gimnasio y tambíen a tomar un café con Isabelle y Moa! :) ..Y sí quereis a saber porque estoy escribiendo en español es porque tengo que enseñar que he apprendido algo! ;p haha. Espero que entendeis!

Besitos<3

Halluuu

Här är allt grejt, stressigt men grejt! I måndags var jag på bio med Marta, vi såg Nine. Jag tror att jag tycker den var bra, jag har lite svårt att bestämma mig för ibland  var den lite seg och alla sjöng inte så värst bra men jodå den var okej! På måndagskvällen var jag barnvakt åt 4 barn samtidigt som jag bakade en kaka ( som jag och mamman hade lovat att vi skulle göra), samtidigt som jag gjorde mina läxor, samtidigt som jag försökte hjälpa barnen med sina läxor, haha. Låt oss bara säga att mina läxor inte var så välgjorda! :P.. Iallafall så gick det bra, jag fick hjälp av Marta också vilket var gött för dessa barnen kunde ingen engelska alls så det var bara att langa fram alla spanska kunskaper jag har!

Igår var jag i skolan och det var inte så himla kul igår faktiskt. Vi håller på med imperfekt och preteritum och när man ska använda vad, det är väldigt speciellt med spanskan och det är det absolut svåraste om ni frågar mig. Iallafall så åkte vi till balletten som vanligt, denna gången var mamman med så hon hjälpte mig med läxan ( jag skulle skriva en text om min förra skola, kul). På kvällen skulle mamman och pappan iväg så jag och flickan var själva, men hon skötte sig så bra så! Vid 22.00 kom föräldrarna hem igen och då hade dom hyrt Män som hatar kvinnor, som är jättestor här! Det var riktigt kul att få se en svensk film, även om vi såg den på spanska! Okej, det var lite underligt att höra Mikael Nyqvist prata spanska men rösterna som dubbar är faktiskt väldigt bra och dom lät faktiskt väldigt lika allihopa, dessutom så utalade dom namnen ganska bra. Jag var helt lycklig när dom visade omgivningar och jag satt o tjöta om Karlstad, Uppsala och Stockholm med familjen. Föräldrarna tyckte att Sverige såg ut att vara väldigt vackert men undrade om det verkligen såg ut så eller om dom manipulerat bilderna. Jag sa att det ser ut så men att det soliga vädret har vi bara 1 % av tiden! ;) Sedan så hoppades dom på att vi inte var lika våldsamma som på filmen.... haha.

Ojoj det blir ett långt inlägg det här menmen. Idag ska jag till gymmet! Jag hann inte igår så det kommer jag väl få skit för hos tränaren :p. Därefter ska jag hämta flickan, sedan ska vi åka till ridningen som flyttats till idag för familjen åker bort imorgonkväll för att fira mammans födelsedag. Jag vet inte vart dem ska och det vet inte hon heller, för det ska tydligen bli en överaskning! :p.. Dessutom ska föräldrarna bort ikväll så jag och flickan får en riktig heldag tillsammans! Förhoppningsvis/troligtvis så lämnar dem bilen och då får jag låna den och då ska jag försöka göra någon dagsutflykt eller så! :)

Vi hörs imorgon!


en fantastisk lunch på ett fantastiskt ställe -IKEA


Vänta! jag tror jag känner igen den där?


happy sweeeedes!


Isabelle verkar gilla det, men Moa ser ju något skeptisk ut. P.s tanten som ni ser i mitten
hade ut läsk över HELA min stol och bad knappt om ursäkt. Dum.

Sista veckan i januari!

Nu är det dags för den sista veckan i januri, GÖTT! Jag är så trött på vinter och kyla och tycker att sommaren gärna får komma nu. Men det lär väl dröja ett tag...dock så kommer den nog till mig innan den kommer till er ;). Jag har ganska fullt upp i veckan faktiskt och då brukar veckan gå rätt snabbt. Så här ser planeringen ut iallafall:

Måndag: Jag ska träffa Marta vid 10.30 och gå på en konstutställning + ev. bio, på eftermiddagen ska jag passa flickan + två barn medans några mammor i området är hemma hos en av dom och säljer smycken eller något sådant. :p (Gymma om jag hinner)

Tisdag: skola, förhoppningsvis fika med Moa innan skolan, gymma, till balletten med flickan.

Onsdag: Ev. träffa Vanessa en sista gång innan hon ska åka hem till Tyskland igen, gymma, plugga.

Torsdag: Skola, dra med Moa in till stan och kika lite, balletten med flickan.

Fredag: Högst oplanerad, eventuellt ska familjen bort igen men jag tror inte det blir så.

Utöver detta har jag ju mina vanliga "sysslor" med, som att underhålla flickan, hjälpa till med läxor, bad, körning m.m. Helgen är inte riktigt bestämd än, men det är ju bara måndag! ;)

Ha en trevlig vecka! :D

Underbara helg!

Vilken härlig helg jag har haft! :-) Igår mötte jag upp Isabelle & Moa och jag körde oss till Ikea. Körningen gick relativt bra och efter mycket om och men så hittade vi även en parkering, inte allt för långt bort! Vi gick först in på Ikea och åt köttbullar och potatis <3 AMAZING, sedan gick vi ner till La tienda sueca och köpte lakritsfiskar, chokladbollar, pepparkakor, Nordlandsguld (!) m.m. Därefter gick vi till det stora köpcenturmet bredvid, där vi strosade runt ett par timmar. När vi var klara körde vi tillbaka hem och satte oss framför våran projektor och såg på två filmer med Marilyn Monroe, Gentlemen prefer blondes och..en annan, kommer inte ihåg namnet men den med diamanterna! :P...Mycket trevligt, sedan tjötade vi och kollade på youtube klipp och gick och la oss runt 3.00. Jag fixade provosoriska sängar som bestod av en soffa och en madrass, toppen!

Idag så började vi med mannagrynsgröt till frukost ( det var lite svensk tema) och vi satt vid frukosten och pratade i 3 timmar!! ..så innan vi ens gått från bordet frågade jag om dom ville stanna på lunch och det ville dom, så jag satte igång med lunchen och vi blev kvar vid bordet fram till klockan 16.00 och tjötade ännu mer om Sverige, Spanien, au pair grejer och såklart våran uppkommande resan till Lissabon. Det ska bli så fantastiskt kul!! :)

Nu stack dom hem för en stund sen och jag har plockat undan lite här inför att familjen kommer hem ikväll. Jag ska eventuellt in till stan också för att träffa Vanessa som åker hem till Tyskland nu i veckan. :(
Jag har iallafall haft en superbra helg! Hoppas att ni också haft det.

:)

Ahhh, underbara fredag! Nu är jag själv och kollar på film, äter ben & jetty och chillar. Familjen åkte till sitt sommarhus direkt från ridskolan så jag körde hem själv. Det gick bra DOCK när jag kommer där i 120km/h så ser jag att bilen framför mig helt utan varning kastar sig över till höger fil och då ser jag att det är en hund mitt i vägen och jag kastar mig på bromsen, som tur var så hann jag bromsa och det var ingen bil bakom mig, som tur är!  Nu ska jag fortsätta kolla på The holiday! Jag hade med mig den från Sverige så det finns svenska subtitles, gud va skönt! :-)

puss o kraam

weekend!!

Nice med fredag eller hur! Jag ska va själv hemma hela helgen så det e ju gött! Ska vila, ladda batterierna och sånt där! ;D..nu ska jag gå till gymmet som vanligt, bah. Har suttit hela morgonen och kollat på olika gym här i Madrid och det är AS DYRT, typ 500 - 800 spänn i månaden. Dom e galna.

Nåväl, hasta luego! :-)

Jag tar inte en meter till.

Jag är HELT slut. Jag har gått, gått, gått, gått, gått och gått idag. Jag gick hemifrån klockan 9.00 till metron, träffade Vanessa klockan 10.00 och drack kaffe, kikade i affärer osv. fram tills klockan 13.00 då hon var tvungen att åka hem. Då gick jag vidare och åt lunch, själv...jag hatar att äta/fika själv, jag känner mig helt mobbad, som att alla tittar på mig och  tänker "ååh har du inga vänner stackare". Men, det gick iallafall bra. Sedan kikade jag mer i affärer, läste, pluggade, jag gick upp till den DYRA gatan Serrano där alla Prado, Gucci, Frey Wille och Ordning&reda (surprise va) ligger. Jag gick runt där ett tag och sedan bestämde jag mig för att hitta det arkeologiska museet men det gjorde jag ju inte såklart för jag gick åt fel håll, i cirka 3km................Sedan gick jag tillbaka, va inne på museet som var intressant men litet och sedan tänkte jag att jag tar bussen från Serrano hem, men jag hittade inte hållplatsen.

Därefter jag gick alltså tillbaka upp hela Serrano sedan insåg jag att det är en enkelriktad väg jag går bredvid så det är väl klart som korvspad att det inte finns en hållsplats åt andra håller, dah. Efter viss förvirring och krångel kom jag på en buss som skulle rent teoretiskt gå till mig. Men jag blev lite skeptisk när jag var den enda personen kvar på bussen, dock så kom jag fram till hållplatsen som skulle vara den rätta. Jag klev av och insåg att jag inte hade den blekaste aning om vart jag var, men jag började spatsera frammåt och efter 5 minuter så insåg jag att jag var rätt bara att jag kommit från andra hållet så det var därför jag inte kände igen mig.

Jag gick hem, hämtade träningsgrejerna som jag lämnat i bilen för att slippa släpa på dom hela dagen. Jag gick hela vägen till gymmet, 25 minuters promenad, gymmad och gick tillbaka och vara hemma  21.05. Precis när jag kliver in genom dörren och tänder lampan ser jag att larmet är aktiverat, FAN tänker jag, för jag kan inte koden...men precis då så hör jag att familjen kommer så jag springer ut och pappan sprang och avaktiverade det, puh!


Plaza de Colon, här går jag i skolan! :)


Museo argeolocio..(eller något i den stilen)


Man kan ju tycka att jag skulle tänkt att museumet var i närheten när jag
såg dessa jätte klossar meeen icke!

Stress!

När jag började på gymmet frågade tränaren om jag var stressad, då sa jag att ibland men inte så mycket. Men nu är stressen HUNDRA gånger värre för att jag ska hinna med att träna....bah!! Jag måste gå om 5 minuter enligt mitt tidsschema men jag har verkligen ingen lust. Åkte tidigt in till stan imorse och träffade Moa, det blir som terapi två gånger i veckan att få prata av sig om allt möjligt men någon som e svensk ( eller a hon e ju från norrland så typ svensk ;D). Därefter drog vi till spanskan där det var två nya killar med, från Kina. Jag är lite rädd för dom. Dom verkar nämligen hyper intelligenta, med sina små datorer som översätter ord och så memorerade dom meningar i huvudet. Jag & Moa slog upp ord i våra gamla lexikon och skrev ner meningarna, ändå blev det fel...jag tror att dom andra tänker att vi suecas e bra dumma ibland alltså! ;P

Flickan har iallafall vart riktigt snäll det senaste och idag ska vi åka till balletten själva för första gången, låt oss hoppas det går bra! Aja, nu ska jag ta på mig skorna och gå i regnet till gymmet. Varför jag inte tar bussen? finns det någon som har råd att åka buss nu för tiden...

p.s

P.S

1. Jag gjorde världens grymmaste fickparkering idag. När jag var klar hade jag 15 cm till bilen framför och 15 cm till bilen bakom MHM!

2. Flickan frågade idag varför jag inte har hår på armarna. Jag sa - i Sverige har man inte det.

Phantom riiiiiider (8)

Jag sitter här och lyssnar på Tokio hotel efter en trevlig dag! Oväntat va? med tanke på förra inlägget :p. Iallafall så var det kul att gymma och jag har gått ner 2kg sen i onsdags så det var ju en positiv överaskning med tanke på hur jag åt i helgen xD. Sedan var jag och handla lite mat och beställde mitt metrokort men guess what, det kommer ta 25 dagar innan det är klart. Liksom snacka om mañana mañana work ethics dom måste ha....

Iallafall så åkte jag och hämta flickan själv idag igen. När jag körde till skolan så satt jag och tänkte på den där gången när jag övningskörde för första gången..ja ni vet när jag körde in i lyktstolpen. Från den dagen hatade jag att köra bil, så det känns väldigt konstigt att jag kör här nästan varje dag på 4 filiga motorvägar i 120 km/h och kastar mig fram från fil till fil, fickparkerar mellan bilar, träd och stenar, men i och för sig så har de ju inte lika höga krav på körningen här borta ;).

Flickan var iallafall riktigt snäll idag och cirka 5 minuter efter att vi kommit hem så kom mamman och vi kollade på filmen Lassie tillsammans, vad bra den är! ^^ haha jag tror jag uppskattade den mest. Sedan hjälpte jag flickan att bada och hon frågade om jag kommer vara här nästa år. Jag tror inte riktigt hon förstår att jag kommer åka hem i sommar även om jag säger det. Sedan sa hon "tienes que estar aqui en mi birthday, yes or yes", haha.

Pues, vale! Hasta mañana! :-)

Orka.

Positiva Isabelle känner att hon inte orkar gå till gymmet idag men hon ska gå ändå för annars lär hon få spö att diktator-tränaren. Nåväl, morgonen var hemsk, mycket gråt, skrik och suckande. Jag loggade precis in på Nordea och jag har 14 öre på kontot, jag älskar måndagar.

helgen som vart!

Kom precis hem efter dagens bravader! Flängde och for som tusan idag. Först till Colon för att träffa Iselin och Sabina som var vid Sol så det var bara att vända i metron och åka tillbaka, haha. Där mötte vi säkert 5-6 tyska aupairer, två svenska och så Iselin då (norska), haha. Vi hade inte så mycket tid för jag, Mona, Iselin och Sabina skulle till kören så vi åkte tillbaka till Colon (ni börjar förstå att det där månadskortet verkligen skulle löna sig för mig) men läraren hade glömt nycklarna till kyrkan så vi fick åka till Argüelles där det finns en annan kyrka och sjunga där. Det var bra med folk idag! Jag tror vi var 10-15 stycken tyskar, svenskar och så en norsk och en danska! Efteråt åkte jag och Iselin till Goya där vi åt bocadillos till middag, min var med ost och lomo! :) Nu e jag hemma och dricker te, familjen är inte hemma än konstigt nog men dom blev nog kvar hos systern till mamman där dom åt lunch.

Ses imorgon! Jag slänger upp lite bilder med! :)

p.s mamman frågade idag (igen)
om jag kan tänka mig att studera i Spanien för isåfall kan jag ju bo här. Jag tar det definitivt som en komplimang men jag tror jag vill ha en svensk utbildning, eller vad säger ni?


Moa & Isabelle i Retiro parken! :)


norrlänningen och jag ;P


fiiiiiiskar!! ;P

Fiiint :)


kristallhuset inne i Retiro!



Retiro med puerta alcala i slutet.



Ikväll när jag stod o väntade på bussen passade jag på att ta ett kort! :)
Tjustigt va!


massor av sköldpaddor inne på tågstationen! jaa det är väl inte konstigt? ;)


Ni e kassa på att kommentera!

Ja, ni e verkligen kassa på att kommentera! :P..jag har faktiskt koll på statistiken och cirka 1% av dom som läser lämnar en kommentar xD. Dåligt!!

Idag har iallafall varit en mycket trevlig dag! Begav mig in till stan för att träffa Isabelle och Moa! Vi gick till Retiro och promenderade lite grann och tittade på kristallhuset där. Sedan gick vi mot paseo del prado och gick lite där, tog lunch på mcdonals (för prisets skull) och gick vidare till tågstationen Atocha där vi kollade på djungeln med sköldpaddor som fanns INNE på stationen...bara spanjorer kan komma på något sådant! ;P...sedan åkte vi till Goya där vi tog en kopp kaffe och shoppade lite (jag följer nu mer en strik budget och fönstershoppade endast). Vid 18.00 mötte jag upp Iselin och vi drog till Museo del Prado en gång för alla och var där i ca. 2 timmar. Jag måste säga att jag tyckte bättre om museo reina sofia men Velasquez tavlor var tyckte jag iallafall om! :) Därefter tog jag mig hemmåt där mamman, flickan, bästisen, hennes mamma och bror befann sig. Så nu har vi spenderat kvällen genom att dricka öl, spela spel o tjöta. Mycket trevligt, dock blev ljudnivån lite för hög för mig nu så jag drog mig till mitt rum för lite chill framför datorn.

Oh, jo förresten, en man försökte ta min plånbok på metron idag IGEN. Att dom ska hålla på alltså! Och alltid samma taktik med jackan över armen, dock så såg jag hans hand under jackan som öppnade ungefär halva min väska innan jag hann rycka bort den. Jag gav han världens blick och han bara log tillbaka och flyttade sedan på sig. Nedrans tjuvar....

nåväl, nu ska jag sova! Imorgon ska jag fika med Sabina och Iselin och sedan ska vi till kören! =) Jag tog lite bilder idag men dom får ni se imorgon.

Pusspuss

Yo

Sådärja. Börjar ganska många av mina inlägg med det ordet va? haha. Iallafall så har jag både hunnit med gymmet (vilket var asjobbigt) och att hämta flickan från skolan. Tyvärr var hon inte jätte trevlig. När jag kom så frågade hon direkt efter mamman och sedan när jag tvingade henne att ta på sig jackan så fick jag ett "jag gillar inte när du hämtar mig, jag vill att mamma ska hämta mig" tillbaka. Kul.

I bilen fortsatte det med bråk om musiken så tillslut blev jag arg. Jag har aldrig blivit arg förut så det var ju något nytt. Först så gav jag henen bara silent treatment tills att hon förstod att något var fel. Sedan så sa jag -jag tänker inte prata med dig när du beter dig som du gör. Då börjar hon med "sorry,sorry" som vanligt men denna gången sa jag -Nej, vi pratar när vi kommer hem. Men hon fortsatte med "sorry, perdoname Isabelle" ett tag och jag lät henne hållas en stund, till hennes förtret tillslut sa hon "men Isabelle du förlåter mig ju alltid, varför inte nu?" Jag lät henne hållas ytterligare ett tag sedan förklarade jag för henne vad som var fel och att det inte är lätt för mig att vara snäll mot henne när hon inte är det  mot mig och att jag är helt själv här i Spanien, borta från min familj och vänner och om hon inte är snäll mot mig så gör hon det så mycket svåare. Då bad hon om ursäkt på riktigt och sa att jag är del av familjen och att jag är som hennes syster, och förlåt igen och sedan var hon snäll resten av tiden. Jag var dessutom skitstressad för det var så j*vla mycket trafik så den vägen hem som vanligtvis tar 20 minuter tog 1 timme. Dessutom så hade jag typ ingen bensin kvar...STRESS.

Nu har iallafall mamman tagit henne till ridningen! Jag behövde inte följa med för dom skulle till några vänner efteråt, så jag kunde få va ledig ett tag tyckte mamman! skönt :P Jag ska gå till Estancon och lämna in min beställning av mitt månadskort till metron! Ciao!


så här parkerar man i Spanien, man kör upp på kanten av vägen,
akta stenarna, träden och staketet bara!


så här nära träden måste man vara och då var jag ändå långt ut,
och nej jag körde inte in i trädet ;)



men jag var ju änna glad ändå! och som ni ser i mitt ansiktre
så var det mycket soligt! xD


FridaaaY

yees då vare dags igen! Igår var en väldigt busy och rätt dålig dag om vi sammanställer det. Fikan med Moa, skolan och gymmet var ju trevligt! Om man bortser från att jag tog fel buss påvägen hem vilket försenade mig en halvtimme i min tidsplan. Dessutom glömde jag min plånbok hemma när jag skulle till gymmet så jag fick gå dit och tillbaka, menmen mer motion åt mig helt enkelt.

Iallafall var flickan inte alls på särskilt bra humör igår, nog det värsta hitills faktiskt, vilket resulterade i bråk på morgon, eftermiddag och ett dunderbråk på kvällen. Dessutom så är det första jag hörde imorse när dom vaknat att flickan skrek-klaga-grät som vanligt och jag kände bara att - jag orkar inte. Men sen när man precis inte klarar mer då vänder det och hon var ovanligt snäll när vi gjorde i ordning oss och när vi gick till bussen. Idag ska jag till gymmet, beställa mitt metrokort, mejla till hotellet i Lissabon för att kolla lite saker med dom. Flickan går bara i skolan till klockan 14.00 så det blir en kort dag men sen är det ju också ridlektion senare idag. Hoppas på en soft dag! Trevlig helg! =)

Graaaattiiiiss

Idag fyller Jennie 20 år. Grattis!! Jag firar med två fina bilder!




Hoppas du får en mkt angenäm dag!

p.s jag e jättestressad, hoppad fel buss o det gick åt skogen. (fast inte bokstavligt talat för den gick in till centrum) nu ska jag till gymmet.

p.s.s jag spall olja på min nytvättade tröja. FAN.

I'm alive!

Ja jag överlevde faktiskt körningen. Dock med nöd och näppe. Det var nämligen så att jag kom farande i ryslig fart (cirka 70km) på en huvudled som har en korsning där dom från höger har STOP-plikt. Jag kommer och ser att en bil kör ut, men han hinner gott och väl. Dessvärre så är det en bil bakom som OCKSÅ kör trots att det är stop-plikt vilket resulterar i att han nästan kör rakt in i sidan på min bil. Men tack gode gud så hann jag bromsa! Resten gick iallfall bra. ;)...Nu på eftermiddagen och kvällen har vi spelat spel, kollat på film, badat och ätit middag. Fast föräldrarna har över grannparet på middag nu ( ja nu klockan 21.50, nej hon har inte börjat med maten än). Själv ska jag chilla med mina cola light, Elle och mitt fungerande internet. <3

Imorgon blir en stressig dag! Först ska jag övertala Moa att dricka kaffe med mig på Starbucks innan skolan. Sedan spanska lektion, därefter direkt hem för att hämta träningskläder och vidare till gymmet (min tränare tvingar mig att komma varje dag måndag-fredag, hon vill att jag ska gå ner 6 kg på två veckor, plz kill me), därefter hem för lunch och sedan iväg och hämta flickan, köra till balletten, göra läxor medans hon dansar, köra hem, bada flickan, göra middag, lägga flickan och sen VILA. Puh! Blir trött bara av att skriva allt, haha.

Hasta mañana! <3

Go morrron Go morron!

Efter lite knep & knåp så fungerar min dator även idag, shoflöjt! Morgonen har flytit på som vanligt och föräldrarna ska strax åka till jobbet. Själv så ska jag först gå till Carrefour och inhandla lite smått för grannarna ska bjuda på middag ikväll fast i vårt hus! x) Sedan ska jag faktiskt släpa mig till gymmet...även om det lockar mer att stanna vid min dator, läsa Elle, titta på en film och dricka kaffe. <3 Det regnar fortfarande och är väldigt grått och tråkigt ute, precis som hemma! ;)

Jag kom och tänka på två saker igår! 1. Det mesta här har en öppen politisk åsikt. Till exempel så visades igår på tv en reklam med en tidning som heter El pais och så stod det "stolt över att vara vänster" och därefter en annan tidning som det stod "stolt över att vara höger, vi ger dig dom rätta nyheterna". Så har vi väl ändå inte i Sverige? Dels så har dom väl inte en politisk åsikt och dessutom så visar dom ju aldrig en specifik produkt att jämföra med, det är ju alltid "bättre än andra produkter" men inte bättre en en specifik produkt. Vidare så har jag märkt att det visas väldigt många politiska program och debatter för jämnan. Till exempel så såg vi igår ett program som heter El gato - en agua där olika personer och politiker debatter de viktigaste frågorna just nu. Då märkte jag att istället för att ha ett glas vatten bredvid sig som det brukar vara så hade dom självklart ett glas rött vin istället. Tänk vilket liv det skulle bli om t.e.x. Reinfeltd stod och debatterade för att plötsligt stanna upp och ta några klunkar rött vin och för att sedan fortsätta med att börja sitt nästa argument med "ursäkta men du är en idiot" ...som det ganska ofta kan låta här.

Nåväl nu ska jag ta kaffe & en frukt och sedan ska jag påbörja dagens ärenden! (= ...hjääälp nu kom mamman in och frågade om jag kunde köra och hämta flickan själv idag!!! oooooohh....önska mig lycka till, haha! :D


Nu så!!

Nu sitter jag vid min dator, finaaallly!!!! :) Jag har ingen aning om varför den började fungera eller hur länge det kommer hålla men iallafall så precis när jag ringde pappa för att säga att den inte fungerade DÅ började denna fungera. Typiskt va :p.  Jag ska iallafall sätta mig framför tvn nu och chilla lite och sedan gå o lägga mig tidigt för jag var sjukt trött idag. Imorgon ska jag till gymmet (om jag hittar dig det vill säga) och eftersom det är onsdag så antar jag att flickans kompisar kommer att komma hit. Men det är rött skönt faktiskt för då slipper jag underhålla dom ( om dom inte vill leka kurragömma för då är jag screwed och får gladeligen stå o räkna gång på gång). 

Som jag skrev förut så var jag hemma hos Moa idag, hon bor i ett jättefint (läs: modernt) hus med 5 hela våningar, amazing! Förresten så pratade vi med en mamma på balletten idag som hade bott två år i Sverige och studerat i någon stad som jag knappt hört talas om! Tidaholm eller något sådant...ingen universitetsstad iallafall. Jag har träffat en tjej innan som också hade pluggat där så det måste vara något utbytesställe. IAllafall så var hon helt fascinerad över hur bra engelska vi har. -oh vet ni vad!? Tillochmed på Mcdonalds kunde personalen engelska!! :utbrast hon, som om det var helt enastående! Då skrattade jag lite inombords* ^^

Ses imorgon (om datorn vill) <3


dagens outfit med min nya kofta <3


Iselin i söndags! Glaaad över snön!...det var MINUS två grader! Fy pyttsan!

hejha!

Har ar jag igen! ...fast som ni kanske marker ar jag vid familjens dator, min fungerar fortfarande inte..SURT! Iallafall sa har jag haft en bra dag med spanska lektion och efterat gick jag med Moa hem o vi bokade en resa till.......PORTUGAL..eller narmare bestamt Lissabon! Ska bli sjukt kul! Jag, Isabelle och Moa aker den 4e mars oc har borta torsdag - sondag! :)

 Igar gjorde vi churros till middag. Det var ratt latt faktiskt & gott! :D Men nu maste jag springa igen for jag ska o handla lite mat innan mamman kommer hem o sedan bar det av till balletten. Forresten, vet ni att har sprutar dom vatten for attt ta bort snon...men dom tanker inte pa att temperaturen ligger pa noll och ibland under sa det fryser ju till is. Korkat va? x)  Sorry att det inte blir nog bilder men alla ar pa andra datorn..hmrpf! Ska fraga pappan om han vet vad man kan gora! :(

hasta luego <3

Update

Massor av sno (typ 5-10 cm) darfor ar skolorna stangda. Therefore I have been home today with the girl but it has been nice. Although my computer doesn´t work so im using the family´s computer and they don´t have the last letters so I´m writing in english. Talk to you later! Hopefully my computer will start working again (it´s the internet conection).

TTYL


Mer snöööööööööö

Heeej!

Jag är precis hemkommen från en sen bio, såg Avatar med Iselin. Den var okej men vääääldigt lång. Jag var hemma först på morgonen o umgicks o sånt där. Föräldrarna har haft 3 eller 4 olika par på besök idag, haha, dom är über sociala! Jag begav mig till kören vid 3 men det var bara jag och Iselin där så vi gick efter drygt en timme. Vi blev ju inte mycket till kör med bara två personer! Jag överlämnade också min underbara gåva från Sverige -mesost! haha hon blev jätteglad! Iselin stannade nämligen här över julen och jag vet att hon saknat denna osten väldigt mycket så jag tänkte hon skulle få något norskt iallafall!

Vi gick iallafall och tog en kaffe efteråt och därefter hade vi tänkt gå till Prado (museumet) men det var stängt så det fick bli bio istället. Men vi ska gå till Prado nästa helg! :)...På kvällningen började det snöa IGEN och när jag var påväg hem så ringde pappan och sa att han skulle hämta mig vid metron vilket var gör snällt och när jag kom hem frågade mamman om jag inte var rädd för det var ju så mycket snö.  - Men jag är ju från Sverige! sa jag, det här är ju inget! Vi har typ en halv dm snö och flickan ska inte gå till skolan imorgon för det blir så kaos med trafiken så det lär bli omöjligt. Detta är tredje gången vi har snö sedan jag kom hit. Enligt mamman så har det nog aldrig hänt förut, dessa klimat förändringar alltså.. Juste! Jag & Iselin råkade skulle gå ner i en metro men hamnade bara i tunneln med dom olika uppgångarna och där nere var typ 10-15 hemlösa människor som satt o gömdes sig för snön, tyckte verkligen synd om dom.

Jag har en busy week som man säger frmför mig.Ska försöka träffa Moa imorgon om inte snön stoppar mina planer och så är det skola, dessutom ska jag försöka gymma och sånt där viktigt imellan. Nåväl, nu måste jag sova också! ;) Hasta luego!

p.s  Jag ska försöka höra av mig mamma & pappa men mitt internet är typ halv dött , det har inte fungerat på hela dagen, men vi kanske kan skypea imorgon om ni är i sthlm? :) typ runt 21.30?

Lördag o allt e lugnt

Hola!

Idag har vart på stan med Vanessa! Det var kul o träffa henne igen efter att vi båda firat jul hemma. Jag som inte skulle köpa något drogs snabbt med av den massiva rea vansinnet som är här. xD...galet. Iallafall så köpte jag lite grejer men mest sådant jag behöver typ leggings. Vad är det för mening att ha typ 15 klänningar o kjolar om man inte har några leggings till så man inte kan ha dom. Lunch åt vi på en jättemysig spansk restaurang/tapas bar. Vi var dom första lunchgästerna för dagen när vi kom dit kvart i två, haha. Jag käka kyckling med pommes, faktiskt ganska spanskt. ;P

Vi åkte hem vid 5 för Vanessa skulle va barnvakt ikväll så nu sitter jag här o chillar. Jag är helt sjukt trött och sur., helt utan anledning... men troligtvis för att jag o mamman var uppe sent igår o såg på skräckfilmen "barnhemmet" som var helt sjukt läskigt. Därför var jag tvungen o va uppe ett tag till o lugna ner mig xD..så jag kom i säng vid 2 o vaknade klockan 9.00. Flickan är nu iväg på bio med en kompis o hennes mamma så vi är själva här. Vet inte vad dom har för planer för kvällen, men det är sånt som märks! ;)


göör snygga leggings för bara 60 spänn! :D från Stravarius


halsband, 29kr, Stradivarius!


två par tunna leggings 79kr och ett par tjockare för 99kr från H&m


dålig bild på en jättefin lång kofta från Lefties som kostade 120kr! :)

Hela kalset gick alltså på: 388kr :) .(..fast sen blev det ju lunch o kaffe också)

museumsbesök & stadskörning!

Hallå eller!

Ytligare en lång dag har passerat. Imorse när jag vaknade (eller blev väckt rättare sagt) berättade flickan att vi skulle besöka ett museum, kul! Föräldrarna jobbade ju så vi skulle själva ta bussen, gå, vara på museet och sedan ta bussen till kontoret och åka bil med mamman hem. Det gick rätt bra, flickan var gööör snäll hela tiden och höll hårt  i min hand dock så ville hon inte stanna på museet så länge utan hon ville hellre leka café på kontoret (såklart). Påvägen dit så lyckades hon dra in mig i en leksaksaffär (big mistake) men jag lyckades faktiskt få ut henne ur affären utan att köpa något och inte jätte sura miner, yes!  Efter lite trubbel med bussarna och byten o grejer så kom vi iallafall till museet och såg många Picasso tavlor inkluderat den mycket kända tavlan Guernica!

Sedan efter lite mer bussbekymmer kom vi till kontoret där vi lekte café medans vi väntade på föräldrarna och sedan gick vi och åt lunch på en spansk bar, mycket trevligt! jag fick något som hette i stil med "revuelto" till förätt vilket var typ ägg, sparris och skinka i en röra, mums! till varmrätt blev det calamares med sallad, I like it. Sedan kom pappan på att detta då var ett ypperligt tillfälle för mig att öva på bilkörningen. Det lät ungefär så här -Har du lust o köra hem? det är bra övning! Vill du ha lite vin? Vilket jag nog hade behövt haha. Jag har inte kunnat köra så mkt pga. snön, dom har ju som sagt inte vinterdäck så det är lite klurigt. Jag tog iallafall mod till mig (utan vinet) och körde enda från Puerta alcala och hem! Jag gillade speciellt den 4 filiga rondellen med stoppljus mitt i. Oh, justde!! Jag skulle ju köra ut från parkeringshuset också där bilen stod och jag har aldrig kört i en sådan men det gick bra enda tills att jag skulle trycka in det där kortet för att grinden ska öppnas. För då fastnar såklart det jävla kortet och vi var tvungna till att ringa efter personalen! xD Vi var hemma i cirka 15 minuter för sedan skulle vi ju till ridningen, även då körde jag! Jag är ett proffs nu bara så ni vet. Vi körde direkt från ridningen till flickans kompis där vi stannade och tog en öl (jag höll mig till fanta, dom tycker nog jag e lite töntig ;D). Nu har föräldrarna gått över till grannarna för middag så jag e själv, rätt gött faktiskt. Imorgon ska jag träffa Vanessa! :) för lite Barajas shopping, men bara lite. ;)

Försöker lägga in lite bilder! Besitos <3


nu är mina lådor lite mer välfyllda efter att jag tagit hit ytterligare 20kg
kläder! ;)


fint nattlinne jag fick av familjen i julklapp!


en pjamas, väldigt dålig bild dock! x)


strumpisar!


denna vackre snögubbe lyckades vi göra igår! :-)


Here I am, baby!

Hejhejhallå!

Ja då var man tillbaka i madrid igen. Har precis spenderat 45 minuter med att enbart starta min dator och logga in på blogg.se så jag är lite irriterad. Iallafall så kom jag hit igårkväll och möttes av glada miner! flygresan var dock hemsk, 1 timme försenat i Bryssel för vi väntade på en annan passagerare..som aldrig kom......... och dessutom så när vi landat i Madrid så hittade jag inte till rullbandet där min väska var. Helt plötsligt var alla passagerare borta och bara jag stod där i en lounge. xD..så jag hoppade fram till två flygvärdinner som sa att jag var i fel sal. Lyckat. Jag fick iallafall min väska till slut. När vi kom hem så överlämnade jag julklapparna jag hade med mig och dom blev jätteglada, jag fick också massa fina julklappar. Strumpor, pjamas, nattline och 2 veckors gratis gymmande! Halleluja. Ni får se imorgon, orkar inte ladda upp bilder nu.

Jag är helt sjukt trött eftersom mamman & pappan jobbar idag och imorgon så är jag själv hela dagarna med flickan som inte börjar skkolan förens på måndag. Så idag har jag lekt, gjort läxor, kollart på film, gjort en snögubbe (ja snön har kommit hit med), spelat spel, läst, varit på balett och sedan åkte vi till pappans kontor för att hämta honom och därefter hem, badat flickan, lagat mt och nu sitter jag här *puh*. Lång arbetsdag 9.00-22.0.. menmen flickan är iallafall heöt plötsligt mycket trevligare mot mig vilket e väldigt skönt. hoppas det håller i sig! :)

nu ska jag duscha, socialisera och sedan sova <3


RSS 2.0