Here I am!

Det blev en väldigt oplanerad och spontan utgång igår. Tjejerna skulle ut så jag bestämde mig efter mycket velande att hänka på. Det blev en mycket händelserik kväll och vi gick till några klubbar med några engelsmän vi träffade på. Vi tror dom var här på semester men dom svarade aldrig riktig på den frågan så vi är inte helt säkra. x) Iallafal hade vi väldigt trevligt. Just ja! Innan utgången var vi ju även på en konstutställning som hette "om jag var en docka" som en tjej i vår spanska grupp hade organiserat. Vi skulle egentligen gått till ett annat museum men vi hittade inte dit xD...det var lite mitt fel, skulle kollat upp vägbeskrivningen lite bättre innan.

Idag drog vi in till stan och bara gick runt och njöt av det underbara vädret!! Vi hade mellan 15-18 grader och strålande sol, halleluja. Vi käkade lunch på en uteservering och det var gött förutom att det var en man som stod och "sjöng" ashögt hela j*vla lunchen..något störande. :p...Iallafall, sedan vid 4 tiden drog vi oss hemmåt. Har haft en riktigt härlig helg, jag hoppas vädret håller i sig och längtar efter Portugalresan som är om 4 dagar! ;)

Puss & kram - ses på stan.

Bilder kommer senare ;P

låång fredag!

idag har varit en väldigt lång dag med mycket besök och flängande hit och dit. Det avslutades iallafall med att vi såg på Hanna Montana - the movie. Den var jättebra, haha xD..jag satt där tårögd ( fler än en gång kan jag säga) och kunde redan alla låtar som var med i filmen utantill (pinsamt, jag vet x))...Dessutom fick jag idag ta del av en 6årings stora problem i livet, hennes kusin hade ju sagt till dom på skolan att hon hade en pojkvän, fast att hon inte hade det!! Liksom ring polis, ambulans, brandbil allt, be & fasa. Detta var helt klart ett problem stort nog att gråta för i en halvtimme. ;)

hitta några gamla bilder. Gu va mkt olika hårfärger jag haft x).


18 års dagen! 2009


llänge sen x) ...hos Anna så klart ;) 2008


Stockholm med tjejerna...blond eller aa gulhårig ;) 2007

Berlin 2008 (?)


också 2008 fast lite tidigare ;)


well god natt! <3



Ich biiiin daaaaaaa! ;P


Ikväll känner jag mig glaaad som en bit choklaaa (världens sämsta rim, I know). Jo men det är exakt en vecka kvar tills jag åker till LISBOA, exakt 5 veckor tills mamma & pappa kommer och hälsar på <3. Dessutom, sist men inte minst, 5 veckor och 5 dagar kvar tills  TOKIO HOTEL KONSERTEN. Living the dreaaaaaam! ;P

Idag var en lång men en bra dag (Förutom att jag gick vilse i det ¤%%¤&¤%& regnet), men bra bra och imorgon är det friday. Då äre bara flickans ridlektion som står på schemat efter skolan, annars äre fredags chill som gäller. Kanske en liten film? höhö. Mysigt.

Well, well, helgens planer är för tillfället: museumsbesök på lördagen, antingen Museo de traje eller museo del ciudad..vi får se och därefter så har en klasskamrat bjudit in oss till en konstutställning. Hon har alltså organiserat denna utställning som tydligen innehåller erotiska foton och heter "om man var en docka", haha, spännande, spännande. Söndagen e rätt oplanerad. Jag ska försöka göra den till en "el día de gastar lo menos posible", men vi får se hur det går:P ..

Bilder från Madrid Fashion week!

Glömde av att jag har fått (läs: snott) bilder som Moa tog när vi var på Madrid fashion week, här kommer dom! ;)


Goa & glada som vanligt


The car from my dreams, haha ;)

Moa & flarrorna ;)


Klääääääääder <3


Vi hann med en sväng på stan också! ;P


Be kind to nature!! ;D

Just nu sitter jag och kikar på Mamma mia sen ska jag duscha. Det blir en bra bloggdag så här när jag bara slappar i mitt rum ;)...jag har dessutom lagt undan det mesta av dom kläderna jag vill att mamma & pappa ska ta med hem. Jag tänkte att det var smart att göra det innan för då hinner jag ju känna efter om jag behöver något eller ej. Jag är mycket planerad som ni kanske märker. ;p. Dessvärre har det blivit en hel kläder, jag tror att jag hade med mig typ 14 tjocktröjor.. ONÖDIGT dessutom är det två par skor och två kappor/jackor...jisses. x)



Halvtid!

Igår bokade jag min resa tillbaka till Sverige. Det blir den 24 juni klockan 13.20..känns väldigt underligt. x) Dessutom såg jag ju att det är den 24:e februari idag vilket betyder att det är exakt 4 månader kvar och förra veckan var det ju exakt 4 månader sedan jag kom hit, halvtid alltså. Dom två första månaderna bara flög förbi och detsamma med dom andra två efter jul men ändå känns det som att jag har varit här längre än så..Underligt va?

Igår var en rätt lång dag med mycket jobb och dessutom kände jag mig lite krasslig på kvällen. Det är antagligen allt regn som gör mig sjuk x)..känner mig bättre idag men fortfarande lite sisådär.

Planerna för dagen är endast att vila och ladda batterier ( eventuellt åka och handla också), och sedan det vanliga. Hämta flickan, läxor, bad m.m....förhoppningsvis en liten film också. ;)

see you later! besitos.

På 24 timmar kan det hända mycket...

Ja på mindre än ett dygn har:

  • mamman blivit lagt på bed rest, dvs hon får endast ligga i sängen alternativt soffan i två veckor, hon får inte ens gå ner o göra lunch till sig själv.
  • En bil backade in i mig när jag stod vid flickans skola och väntade. ( hon satte upp handen och vinkade som typ "förlåt" och sedan var det bra)
  • Flickan tappade sin tand...jesus amalia vilken uppståndelse det blev och självklart kom Ratoncito Perez på besök i natt ( typ tandfen).
  • Vi kom försent imorse så flickan missade bussen. Jag erbjöd mig att köra henne i bilen men pappan gjorde det)
...det är nog allt x)..well nu har jag inte mycket tid på mig. Ska åka och hämta flickan strax.

pöss

Lunes

God morgon!

Dagen började bra med en mysig frukost där vi alla var rätt pigga & glada trots att det är måndag. Blev lite strul för vi vi var lite sena men men annars var det en bra morgon! =) Vädret är däremot allt annat än upplyftande, det regnar och är grått. Jag tror att det är snön som gör allt för att försöka ta sig hit men icke, det blir bara reeegn. Tack gode gud för det, ska jag säga. x)

Igår var en trevlig dag! Jag & Moa åkte först till Madrid fashion week, tyvärr fick vi inte komma in på någon visning för man behövde ha special invitation för  det men vi hade mycket trevligt ändå. Gick runt och kikade på kläder, smycken och grejer! Jag köpte ett halsband från en designer, märket hette Anillarte. Dessutom träffade vi en spanjorska (som var designer) som var gift med en svensk och letade svensk barnvakt så hon fick våra mailadresser och så får vi se vem, hur och när hon är intresserad av! ;P Vi fick också massor av tidningar gratis, även lite kalendrar och choklad, mycket trevligt. Jag fick en Cosmopolitan, Hola, Woman, och en annan spansk tidning vars namn jag inte kommer ihåg. Så nu ska jag avnjuta lite ny modeläsning efter att ha läst Elles november nummer typ 8 grr.

Förutom läsning blir det gymmet idag (fast egentligen vill jag inte gå utanför dörren men måste man så måste man), mamman kommer säkert be mig att handla lite också för det ser ut som vi behöver det!

Förresten så har jag planerat mer grejer att göra i Madrid. Förutom att besöka El museo de traje ( typ mode musem) och El museo de la ciudad, som handlar om Madrids historia så vill jag även bergsvandra! haha, jag har kollat upp lite olika rutter så det ska jag lura med tjejerna på så fort det blivit lite varmare! ;)

Trevlig vecka! Snöa inte bort! ;)
Här kommer lite bilder, blir mer sen när Moa lagt upp sina och jag kan sno dom! ;P

försökte ta kort på temperaturen för att göra er lite avis med
våran supervärme på 10 grader! ;) haha


sool


dom här svarta stövlarna har jag provat typ 6 grr och dom är äckligt snygga!
Dock väldigt opraktiska då dom är varma men har öppen tå...hur tänkte dom!?
Tjejerna har övertalat mig att inte köpa dom.... buhu.


och jag skulle inte ta kort på bilen här utan mer på typ omgivningen
eller egentligen hade jag bara tråkigt när jag väntade på bussen.



Härliga söndag!

Än så länge har ingen söndagsångest kommit. Den brukar faktiskt uttrycka sig lite då och då även fast att jag inte har någon skola, men att gå upp kvart i 7 är inte alltid lika lockande. Jag var precis inne på Aftonbladets hemsida och såg att det är kaos i Sverige. Ett tåg som skulle till Sthlm från Gbg var fast i tio timmar igår !! Mamma & pappa ni får nog stanna hemma imorgon! Här kom det lite snö på morgonen men det övergick snabbt i regn.

Idag väntar en kul dag. Imorse när jag satt och läste min Elle tidning (som är från november och jag har läst den typ 8 grr) så fick jag ett sms från Moas om undrade om jag ville gå på Madrid fashion week med henne idag. Hallåå!? JAAA!! Jag satt och kollade på det igår men man måste ha inbjudan för att få komma dit och nu råkade Moas "mamma" ha biljetter. GAH. Mamman är där nu på förmiddagen och sedan får vi överta biljetterna. Lycka. Dock fick jag panik över vad jag skulle ha på mig. Det ska ju va snyggt, stylish, genomtänkt men ändå avslappnat och vara effortless. Det fick bli Jennies rutiga kjol från gina tricot, min body, svarta boleron, svart nagellack och mitt rosettdiadem. Om moa har sitt rosettdiadem så har jag ett backup halsband (det från Pilgrim) att ta på mig istället ;P. Min lilla clutch från Ullared ( det är skönt att ingen känner till de svenska märkena här ;P) och mina stövlar från Blanco. Hade velat ha klackskor men jag har inga här tyvärr, buhu.

LÖÖÖV! puss.

vissa är bra på att teckna och vissa....är inte det x)

Efter all inspiration från igår tog jag mitt vatten över huvudet och försökte måla ett porträtt. Jag gav upp efter en halvtimme och gick till gymmet istället. Jag "sprang" 50 minuter på crosstrainern och brände 580 kalorier, det kändes bättre.



ajöken!

Kungligt konstmöte - VIP ;)

Hallåj!

I onsdagskväll fick jag ett sms av Moa, där hon frågade om jag hade lust att gå på en konstutställning. Javisst! svarade jag och fick även reda på att det var formellklädsel som gäller och att prinsen kanske skulle komma, jisses. Så det blev till att rota fram "formell klädsel" och det var inte det lättaste ska jag säga. Iallafall så slängde jag ihop något och efter torsdagens spanskalektion åkte vi till Feria de Madrid, där utställningen var. Moa visade biljetterna som var VIP och kostade 66 euro (!!!!) men vi fick dom gratis av Moas au-pair mamma! :) Iallafall så var det enormt stort med massor av modern konst, vilket jag har kommit underfund med att jag gillar mycket mer än klassisk konst. När vi hade gått en liten stund så såg vi en folksamling och en fotografsamling och strax efter det kom prinsen och prinsessan in i rummet. Prinsen var väldigt lång och prinsessan väldigt kort, haha, men ett stiligt par! Jag tyckte lite synd om dom bara som hade blixtar upp i ansiktet konstant...kan inte vara så kul. Det var iallafall kul att få se dem och att få gå på konstutställningen som enligt mamman är den största i hela Spanien! Tack så mycket för det Moa & inéz!

På eftermiddagen hämtade jag flickan och berättade att jag hade sett prinsen. Hennes första fråga var om han hade krona på huvudet, haha, gulligt va. Vi åkte till balletten och kvällen avslutades med att jag och mamman kollade på en film. Vi har blivit riktiga filmfreaks. Iförgår såg vi Jane Eyre och igår såg vi Lady Halcon. Jag gillar båda men dom är oftast klara vid halv 12 så på mornarna är vi ju så sjukt trötta.

Idag blir slappdag med ett litet gymbesök! :)  Buen fin de semana!


en förvånad Isabelle ser det ut som, och en toalett! x)..klänningen är
finare egentligen men kameran är dålig.



Här kommer några av mina favoriter från utställningen!


Barn fast i nät eller internet som jag kallar det, höhö.


Blåamannen, en favorit!











Tea anyone?




Prinsen är den långa typen och frugan-prinsessan är den korta beiga typen! ;)




så här kände jag mig förut.


suck.

Idag är jag arg. Jag är sjukt trött på alla spanska seder och vaner. Jag skulle vilja säga det här till dom:

1. När jag går till gymmet vill jag inte prata med någon. Jag vill inte ha råd om viktnedgång, höra en livshistoria eller veta hur mycket vikter dom använder. JAG BRYR MIG INTE.

2. När ni kör bil, håll er på er sida, DET ÄR DÄRFÖR DET FINNS LINJER, PUCKON.

3. Bara för att man använder varningsblinkers betyder inte det att man får parkera i vare sig rondell eller enfiligväg.

4. Använd inte våran parkering. Det är en aning frustrerande att behöva parkera 5 hus längre bort och sedan gå med 13 matkassar till mitt hus.

5. Gör större matkassar. Hur jävla bra är det när man får plats med typ 3 grejer i varje kasse och dessutom är vagnen för liten så alla kassar får ej plats.

6. Gör inte kassorna så jävla smala. Hur fan ska man kunna packa upp varorna om det är så smalt så att man endast kan stå bakom eller framför vagnen för att packa upp. JAG NÅR INTE.

7. Hjälp era hemlösa, jag orkar inte ha dom springande efter img VARJE gång jag handlat.

8. NEJ BETYDER NEJ.



P.s jag hatar mitt hår.

Nu är det klippt!

höhö, ja nu har jag tagit det stora steget och klippt av allt hår. Dock gjorde jag ingen Britney men jag var modig och tog bort 15 cm. Jag gillar't inte. Han gjorde det så himla platt...förhoppningsvis blir det mer vågigt när jag duschat. :p.. Det bästa på hela besöket var helt klart när man skulle tvätta håret. För ni vet dom där hemska stolarna man sitter på och får asont i nacken, dom fanns inte här. Utan dom hade stolar som gick att fälla ut som en tandläkarstol typ, så man låg raklång och så var det inbyggd MASSAGE!! Det var ren & skär lycka.


statyyy o jag, muy parecido, no? ;)


frisyr

Vecka 7!

Ja nu är det sportlov hemma i götet men sådant trams verkar inte finnas här och det ska jag vara glad över! ;P. Helgen har varit mycket angenäm men sprang fram aldelles för fort.  På lördagen hade vi lite upptäcksfärd och var i ett område som jag aldrig varit i förut iallafall. Sedan blev det lite shopping och avslutades med lite drinkar på kvällen. Igår, söndag, ringde alarmet klockan 8.00 O_o...det var plågsamt att gå upp så tidigt men vi skulle till en stor marknad som heter El Rastro. Moa den latmasken ;), orkade inte dra sig upp utan stannade kvar hemma men vi tappara Isabelle:er tog oss upp och ut i kylan. Och kyla kan jag tala om att det verkligen var!! Minus 5 grader!!! Jag trodde jag skulle dö. Därför blev vi inte kvar där så länge men jag köpte iallafall en söt väska för 5 euro, fynd. Därefter promenixade vi in mot centrum och jag hittade ett antal grejer att sätta upp på min köpa-innan-jag-åker-hem lista.Money should cerculate like rain-water! ;)

Vid 18.00 åkte vi till Plaza de Castilla där vi skulle skilts åt men Isabelle hade ju kollat fel på busstidstabellen så henens buss gick inte för ens två timmar senare (ibland undrar man ju om vi alla är blonda egentligen ;D), men dessa två timmar hade vi en riktigt trevlig turistig och flummig stund! Jag fick se både Los torres de la puerta del Europa och 4 torres business. Vi avslutade med en fantastisk middag på Mcdonalds, en upplyftande happy meal. ;) Efter 8 timmars gående på stan var jag heeelt slut kan jag tala om.

Just nu sitter jag i min säng och kikar på en musikal som heter "Hello Dolly" med Barbara Streisand, dricker kaffe och äter en macka, måndagsmys kallas det! ;) Dock ska jag gå till gymmet sen, buhu, kallt & jobbigt. Vi var inne på El Corte ingles igår och här i Spanien finns det mycket mer klassiska filmer, hela sektioner med bara gamla härliga filmer. Jag är ju lite sugen på att köpa någon med Marilyn Monroe, fast priset är liiite för högt tyvärr.


Utsikten från lägenheten där jag var barnvakt, fabulous!


Det underbara fiket där vi fikade!

Söta ljus!


haha, dom hade lite svårt o sitta stilla ;)


Mina snygga cuadernos jag köpte för att ha till spanskan!


..mer bilder kommer ;)





Lördag!

Hejhej!

Igår hände det saker ska ni veta. Först var jag och handlade mat åt mamman som skulle ha middag. Det var rätt krångligt för allt var så specifikt, exakta märken, sorter m.m. Därefter skulle jag ta en sväng till gymmet.

När jag kom dit var ingen i receptionen så jag stod där och väntade (det är som en grind man måste gå igenom), eftersom ingen kom försökte jag få kontakt med någon inne på gymmet. Det stod två män och tjötade så jag ropade -perdon, perdon! Ena mannen kollade upp, tittade på mig, höjde på ögonbrynet och fortsatte prata. Jag testade att ropa perdon ännu en gång men fick samma reaktion. Lite senare hittade jag en dörrklocka som jag ringde på och en av de som jobbar där kom och öppnade. Sedan gick jag för att springa på rullbandet. Den dryge mannen som ignorerat mig sprang bredvid och jag märkte hur han stirrade på mig......Efter en stund kom han över, och jag tänkte great nu gör jag väl något fel ( han såg ut som en sån där som tror han vet allt) så jag tryckte på pause knappen. Nej,nej sa han fortsätt och la handen i svanken på mig :S..ehh..okej jag började gå och han typ tjötade om att jag skulle springa 30 minuter och jag ba - nej det kan jag inte..då sa han men jag kan ju, jag sprang 35 minuter och titta jag har ju mage, det har ju du med och så pekade han på min mage... Okeeeeeeeej....tänkte jag. Han hade nu tagit bort sin hand men när jag började springa på rullbandet så sa han typ "inte så fort, det är för fort" och la handen IGEN på min svank och jag visste ju inte vad jag skulle säga ( detta var allltså en konversation helt på spanska) och tillslut fick jag iallafall fram ett argt POR FAVOR...och då gick han. Riktigt obehaglig typ, cirka 35 år och han typ stammade och hade jättekonstiga ögon, nästan så att jag tänkte att han var hög på något x)..men grejen är att jag ser honom där jätteofta och han verkar känna typ alla som gymmar där... Jag berättade för mamman och hon blev skitförbannad och tyckte jag skulle säga till personalen (vilket jag kommer göra om det upprepas). Nu har jag iallafall lärt mig att jag kan säga NO ME TOCAS iallfall..vilket betyder rör mig inte! haha, men nu ska jag inte slösa fler ord eller energi på den nollan!

På kvällen så frågade mamman mig om jag kunde tänka mig vara barnvakt åt ett av parens barn ( dom som skulle komma på middag alltså) och jag svarade javisst! Åh det var lättförtjänta pengar kan jag tala om. Dom kom och hämtade mig, jag kom dit och då sov barnen, jag kollade på två filmer, sedan kom föräldrarna tillbaka och körde hem mig igen, och för detta fick jag 30 euro, alltså halva min veckolön. :P..Finemang, eller hur!


Nu ska jag göra mig iordning och sedan vid 14 ska jag möta upp mina favoriter! byebye

onsdag

Buenos diaz!

Onsdagen har anlänt. En rätt soft dag tycker jag. För mig är tisdagar och torsdagar superstress medans måndag, onsdag och fredag är rätt chill. Igår träffade jag först upp Moa för en fika och lite trevligt tjöt därefter hade vi lektion. Vi började med en ny grammatik grej nämligen futuro perfecto. Skönt att få en break från det nedrans imperfektet. Nu har vi iallafall gått igenom alla olika grammatiska former som finns, utom isådall would, should, could, vet inte vad det heter för något, men ni fattar! :P.. Förresten så gjorde jag om testet som jag gjorde innan jag började skolan här, för att se om jag förbättrats något. Och det hade jag! 12 % bättre fick jag i resultat, det är ju alltid något ;).

Efter lektionen drog jag hem och åt lunch (pitabröd) och efter typ 45 minuter var jag tvungen att ta bilen till mataffären. Det gick definitivgt bättre den här gången men det är ändå jobbigt xD.. Fast jag ser ju helt klart fördelar med att det är jag som handlar, t.e.x. så köpte jag fullkornsbröd!! Eller a.."fullkorns"bröd...annars äter vi ju bara vita rostisbröd UTAN kant, mättar inte särskilt mycket :p. Annars flyter livet på. Jag tycker det börjar bli lite för inrutat dock. Det är väldigt mycket som går på rutin när man är au-pair, jag gör typ exakt samma sak varje dag. Idag har jag än så länge lagat ett par jeans + vantar (allt går sönder här, jag förstår't inte), druckit kaffe, mejlat till universitet för det är ju på gång snart så jag måste bestämma mig för vad, var, när och hur. Sedan Jag har också kollat lite på flyg, känns ju tidigt men om man vill ha billigt flyg så måste jag boka snart. Jag försökte hitta information om extra baggage och tydligen kan man inte köpa en extra väska utan man måste betala övervikt.......så en extra väska på 10kg skulle bli 1000 spänn, nej tack! Så min idé är att mamma och pappa får ta med en TOM väska till mig som jag kan fylla och så får dom ta med den tillbaka. Jag får väl skicka ett paket med saker via posten om det skulle behövas också, det blir billigare än att betala övervikt...Så till mamma och pappa: Ta inte med något extra till mig (som jag sa från början), allt jag vill ha är en tom resväska att fylla XD

Flickan frågade imorse när vi gick till bussen när jag skulle åka hem. I juni sa jag. Då tänkte hon lite och sedan så sa hon -jaha, men då får du komma tillbaka i Juli. Jasså? varför det? undrade jag. -Jo, men det är ju min födelsedag den 7:e. Du kan komma den 5:e så du har tid att köpa present och sådant, ta med dina föräldrar också. Jag kan sova hos mamma & pappa så kan dina föräldrar ta min säng ( som är en 90cm bred barnsäng). Va snällt sa jag! Men då får du komma till min födelsedag den 12:e då, men det var hon inte lika på, hon tyckte isåfall att jag kunde stanna längre. Hon var väldigt cariñosa denna morgon, gullungen! :) <3

Förresten så är det ju såklart så att mamman är gravid, men flickan vet inget än så shh! ;)

nu; gymmet!

Buenas!

Jag är gör duktig idag! Jag var på gymmet och kämpade. 20 minuter på crosstrainern, 20 minuters joggande och 10 minuters promenerande, sen fick det vara nog. x) Jag sitter och överför dom bästa/viktigaste blogginläggen i worddokument för jag tänkte göra en scrapbook när jag kommer hem. Först tänkte jag skicka in det genom någon hemsida och göra en bok men det kostar nästan 1000 spänn :s...så nej tack. Det svåra är att få med allt som jag vill ha utan att den blir överdrivet lång. Just nu ligger den på 117 sidor...hehe men det är faktiskt med bilder ;). Blir kul att skriva ut sedan, haha!

jag har iallafall precis ätit lunch; lax, tonfisk och sallad. Både nyttigt och gott! ;) Ska åka och hämta flickan om cirka 1.5 timme. Så det blir lite relaxing nu. :-)

Här e mina nya tavlor! :-)


den ena tavlan, med Gran vía + Alcala, från länge sen x)


kristallhuset och björnen (ska dock klippa bort madrid texten, blir snyggare så).



helgen som varit är förbi

haha, ja så är det! En mysig helg har det varit iallafall! Igår åkte jag och gick runt på stan med Moa. Jag köpte en CD med år 2009s bästa musik, 1 cd med internationell och en cd med spansk musik. Jag tycker att den internationella var okej men jag är lite trött på dom låtarna dock så ääälskar jag den spanska och det kommer vara kul att ha senare! :) Sedan köpte jag 3 stycken jättefina svart/vita foton med motiv från olika ställen här i Madrid, I love them. Ett på björnen & träder som är Madrid symbol, ett på kristallhuset i Retiro parken och ett från Gran via (storshopping gata) som var från typ 50-talet, riktigt najs.

Senare åkte vi hem till Moa och Isabelle joinade. Moa skulle vara barnvakt så flickan hon tar hand om var med. Vi såg på en tecknad film, kan inte komma ihåg vilken men jag vvet att jag gillade den XD. Senare såg vi på en annan film vars titel jag inte kommer ihåg men det var med George Cloney! Idag fortsatte vi med filmtittandet! En shopoholics bekännelser, Patrick 1.5 och den 6:e Harry Potter. Där imellan hann vi även med att käka lunch på en spanska bar/resturant.  Jag har varit hemma i ungefär en timme, varmvattnet i min dusch funkar inte så jag får låna flickans dusch. Jag försöker passa på nu när dom inte är hemma (dom är på lunch/middag/what ever/ hemma hos mammans bror) så nu sitter jag här och relaxar!  Juste! Jag och Moa gick in i Madrids katedral igår, riktigt riktigt fin! Vatekanstaten kan slänga sig i väggen ;).


Moa i Puerta del angeles (ja vi åkte dit enbart för det fina namnet ;P)


baksidan av katedralen (och en enkelriktatskylt ;p)


jag vid en av dörrarna på katedralen



fredag

jisses vilken dag, och den är inte över än! x) haha jag har sprungit och gömt mig i mitt rum! Flickans bästa vän med familj är här och dom har tjoat och hållt igång hela tiden. Nu är det ju rätt sent vilket alltid slutar med tårar och bråk men för stunden låter det som det är relativt lugnt. Föräldrarna sitter och har en supé/middag och jag visste inte riktigt var jag skulle gå. Jag vet inte om jag är ledig på fredagskvällen eller inte, men mamman sa att jag fick göra som jag ville ikväll. Jag kan vara med barnen, med föräldrarna eller vad jag kände för så lite tedrickande + bloggande på rummet fick det bli!

Imorse åkte jag in till stan och mötte först upp Moa och sedan kom Isabelle. Vi fikade lite och jag hittade ett antal grejer jag var tvungen att sätta upp på min "att köpa innan jag åker hem lista". Jag åkte hem rätt tidigt för jag skulle hämta flickan i skolan klockan 14.00. När vi kom hem åt vi mellanmål och sedan pysslade vi. Vi gjorde en ram av aluminiumfolie och kartong och satte ett foto på flickan & pappan i, han fyller nämligen år snart. Där efter så åkte vi till ridningen. En av männen som jobbar där, inte lärare utan hästskötare började tjöta med mig. Han frågade om flickan och jag var systrar, sedan vart jag var från, vad jag hette och varför jag inte ville bo i Spanien i resten av mitt liv. Han själv var från Ecuador, lite kul, flickan frågade "if I like this boy" jag ba ..öh han e typ 40, knappast en pojk men han frågade för mkt för att jag skulle känna mig bekväm så jag gick därifrån när lektionen började, haha.

Men då träffade jag världens trevligaste kvinna! Hennes dotter skulle rida i samma grupp som flickan och det var första gången. Först småpratade vi lite på spanska (hon frågae om flickan var min dotter) sedan märkte jag att hon pratade på ett annat språk med sin son, då visade det sig att dom var från Holland. Det var rätt kallt ute så jag föreslog att vi skulle gå in inomhus och sätta oss, så det gjorde vi. Det visade sig att hon ursprungligen var ifrån Kenya, men uppväxt i Holland och nu bodde hon i Spanien sedan två år tillbaka. Hon kunde inte mer än 5 språk! Holländska, engelska, spanska, swahili och ytterligare ett regionalt kenyanskt språk. As coolt! Hon hade sin familj i Kenya så dom åkte dit en till två gåner om året. Hon var jättetrevlig och köpte till och med te till mig.

Väl hemma kom bästa kompisen med familj rätt snabbt och sedan föräldrarna med världen nyhet!! Fast nu kom jag på att jag kanske inte ska skriva det här. Det är nämligen en hemlighet än så länge. Men jag kan ju säga att det handlar om storleken på deras familj. ;)

Egentligen skulle vi åkt till sommarhuset imorgon men planer ändras och jag blir kvar i Madrid. Illa, för då kommer pengar spenderas, I can feel it.

God morgon torsdag!

Jisses vad veckorna springer fram! Tänka sig snart är det helg igen. Jag har träningsvärk i armarna idag vilket är konstigt med tanke på att jag bara gjorde konditionsträning igår..hmm.. Förresten tycker jag det är kul att 10 minuter på en crosstrainer (ni vet en sån där som är typ samma rörelse som när man åker skidor) bränner 169 kalorier medans 10 minuter på en träningscyckel bara bränner 65 kalorier och då hade jag ändå tagit mig  cirka 3.5km på varje.

Jag ska strax bege mig till skolan, idag ska vi bara tjöta hela lektionen för att försöka lära oss spanskan mycket irriterande preterito perfecto, preterito indefinido och preterito imperfecto..ska ju bli spännande. x) Jag har förresten lite önskemål inför mammas & pappas kommande besök här i Madrid ( drygt 2 månader kvar). Jag skulle vilja ha:
1. mannagryn + havregryn
2. Live to win - Andreas Carlsson (på svenska, pocket funkar)
3. Förbannade fred - (ingen aning, pocket går bra här med)
4. Sommarkläder, alltså från min garderob då, shorts, linnen m.m. Inte hur mycket som helst men ett par iallfall.

..ja det är så långt jag kommit just nu, listan lär säkerligen fyllas på. ;p Nu ska jag dra!

puss&kram

p.s Idag är det exakt en månad tills jag åker till Lissabon! (=

p.s2 flickan köpte en jättesöt nyckelring med eiffeltornet på till mig när dom var i Paris, för sina egna pengar! Sött!

Aldrig mera handla mat här.

Fan alltså. Jag skulle storhandla och först körde jag vilse eller alltså man måste åka till en rondell och vända för att komma rätt men grejen var att jag såg inte rondellen för det går en väg igenom den också, jävligt förvirrande. Iallafall kom jag fram men det är bommar för att komma in. Självklart hamnade jag för långt ifrån apparaten och var tvungen att öppna dörren och sträcka mig efter biljetten. Sedan när jag skulle handla så var ju den jävla kundvagnen så liten så den var ju helt överfull med varor.

Påsarna var dessutom små och kassa dom med, 13 påsar blev min mat...Därefter skulle jag gå till bilen men då blev jag stalkad av en jävla uteliggare som var typ hög och ville ha av min mat och jag ba - NEEEEj. Sedan när jag lastat in allting och skulle gå bort med vagnen så kom nästa och ropa - Hola, guapa, rubia!! Jag hade verkligen lust att säga till den färgblinda männskan att fara åt skogen för jag hade arbetat upp stress aggressioner rätt rejält..men han fick bara en arg blick och det räckte för han sa typ "que mala humor chica"..haha. När jag sedaan skulle köra ut från parkeringen var det bommar igen. Då stod det något om "tarjeta" och jag tänkte att man kanske måste betala med kredit kort som heter tarjeta, men då var det tydligen kvittot man fick påvägen in :s...jag öppnade dörren (för jag stod för långt ifrån igen*) och viftade med kvittot och pekade på appareten mot bilen bakom och dom nickade och skrattade. Sedan körde jag hem. Suck.

Tjolahopp!

Tjaaa!! Händelserik dag, men jag tar det kort för jag har inte mycket tid. Började dagen med fika på Starbucks med Moa, härlig rutin! Sedan skola, jag var jätte arg på min lärare ...nu kom jag av mig! Flickan kom in o ville säga godnatt, hon har varit väldigt go på sistone! Iallafall min lärare var dum. Sedan tog jag en billig & snabb lunch med Moa för jag hade lovat att handla mat åt mamman men när jag kom hem så visade det sig att hon inte lämnat några pengar. När jag ringde sa hon att hon inte hunnit så det får bli imorgon. Iallafall så bestämde jag mig för att gå till det nya gymmet istället. Det var minst sagt annorlunda från det andra, lite sämre och mindre glamour-hemma-fru känsla över det hela, men det duger. Dock så kan dom absolut nada engelska så det blir verkligen till att öva spanskan. Det kan ju vara lite krångligt när det kommer till maskiner och instruktioner men det ska nog gå bra.

haha, saken är att jag skrev stycken över igår (tisdag) men hann aldrig skriva klart för att vi skulle se på film (Stolthet & fördom) så nu fortsätter jag här på onsdagsmorgonen. Idag ska jag åka och storhandla åt oss, fick en trevlig summa pengar till det så jag funderar på att ta en solsemester istället ;). Därefter ska jag till gymmet igen..baah, jag har riktiga skoskav på båda fötterna så det kommer bli smärtsamt, ingen träningsverk än dock.  Jag har ägnat morgonen åt att rensa min garderob (igen) medans jag försökte få internet att fungera. Jag har kommit fram till att jag har mycket kläder som jag kan slänga när jag åker hem. Saker med hål i, fläckar som inte går bort m.m. Dessutom består typ 90% av hela garderoben av tjocktröjor och dom kommer jag ju inte kunna ha länge till så det får mamma och pappa ta med sig hem när dom kommer! :P Så nog finns det plats i resväskan för shopping, höhö.

Förresten så har ju nu påbörjat min 4:e månad här i Spanien. Det känns jättekonstigt..å ena sidan känns det som att jag varit här jätte länge men å andra sidan känns det som att jag kom igår! :P..Nu är det ju för tusan bara runt 4 månader kvar innan jag ska hem igen "för gott" så att säga. Känns riktigt konstigt, jag som precis slutat räknat veckorna jag varit här...jag är ju så bekväm här nu! Nåväl, iallafall så har Moa nu laddat upp sina bilder så jag ska bjussa på lite fler sånna! Här kommer dom! :)


Vägen där vi körde och det fantastisk slottet! =)


murbestigning stod på schemat. Jag lyckades inte.

..blondinen klara't såklart.


El escorial -sloott


otra vez!


tillhörande trädgård


Happy swedes


Kvällsaktivitet! Maat in my house. Dock fick jag hjälp att tillaga den:P


I väntan på Isabelle2 öppnade vi lite vin, Jag gilla't! ..det gjorde inte moa ;p


På söndan blev det pannkakor! Vi svenskor verkar ha samma cravings när det kommer
till svensk mat! ;P


Jag älskar dom här tornen! För det första är dom väldigt coola, för det andra är dom skitbra vägriktning, man ser dom ifrån överallt och jag bor väldigt nära. För det 3e så ger dom mig en konstig hemma känsla, så fort jag ser dom tänker jag att va skönt att va hemma! x)

Så, det var allt för den här morgonen! See you later!






Lunes

Måndag igen, familjen skulle kommit med tåget klockan 9.00 men pappan ringde precis och sa att tåget är försenat 3 timmar (!!!), stackarna :(. Jag hade precis gjort i ordning frukost och grejer men det var bara att sätta tillbaka. Jaja, jag ska inte klaga, det blir en lugn morgon. =) När de kommer ska jag köra flickan till skolan med. Här kommer veckans planering! :)

Måndag: Köra flickan till skolan, gå till det nya gymmet, plugga, antagligen handla lite mat och hämta flickan, fixa läxor, mat, bad m.m.

Tisdag: Skola, ta en kaffe med Moa!, hämta flickan och köra till balletten, sedan det vanliga.

Onsdag: Gymmmaaa (ska försöka 3 grr i veckan), läxor och det vanliga.

Torsdag: skola och resten av förmiddagen oplanerad, på eftermiddag/kväll: ballett.

Fredag: Gym för sista gången denna veckan, förhoppningsvis lite fredagsmys!

Helgens planer smids ortfarande men kanske blir det en liten utgång och utflykt! ;)

Puss

RSS 2.0