Pop ate my heart.

Jag sitter har o youtubar som vanligt! =) Harlight som humlor, lite kaffe blrie med! An sa lange har dagen varit bra. Gick ner mot bussen men forst in i en kinesaffar som hade massor av fina grejer sa dit ska jag tillbaka! =D Sedan akte jag till Colon  for att ta en sistafika dar med Moa. Det var hennes sista skoldag idag sa nu lar vi inte vara dar mer, hehe later sorgligt. x)

Sedan lekte vi en kul lek pa h&m, haha! :D Vi valde ett plagg som vi tyckte var snyggt, ett plagg vi tyckte var fult och seda nett plagg vi trodde den andra skulle vara snyggt och sa bytte vi sen da. Ha ha sager jag bara x). Moa valde en hemsk klannig at mig som fult, en ratt sot kjol pa nagot jag skulle gilla och en ratt konstig troja pa nagot hon gillade ;). Sjalv valde jag bara snygga klader at henne saklart. Till exempel en byxdress och en skin (hjarnslapp hur fan stavas det? skinn? skin? ) kjol.

Imorgon formidddag drar vi iallafall till alicante och det ska bli sa JAVLA NICE for att uttrycka mig simpelt. ;)

Sa vi hors pa monday, Besos para todos!

hit music only?

Halla sverige! Jag sitter o lyssnar pa nrj´s webradio...det kanns jatte konstigt med svensk radio xD..svensk reklam o allt. Desutom det dar med "hit music only"..Spanien e ju lite efter sa jag kanner ju inte igen sa manga latar. :p.. Jag ater lunch ocksa, stekt korv indrankt i senap o ketchup sa den blir atbar xD.

Isabelle var iallafall har pa formiddagen, det var trevligt! Vi drack formiddagskaffe oc hsedan  gick vi till Al campo dar hon kopte nya skor och en nagelfil, sjalv kopte jag absolut ingenting for jag ar luspank. Surprised anyone?

Mamman slappte en liten bomb pa mig igar. Flickan kommer att sluta klockan 14.00 hela juni...detta inbar att min arbetstid kommer utokas med 10 timmari veckan. Tycker faktiskt det ar lite frackt att saga detta 5 dagar innan :S...da hon vet att jag slutade skolan en manad innan for att ha lite ledig tid o gara sadant jag vill se i Madrid innan jag aker hem...nu kommer jag ju inte komma lamna huset alls pa vardagarna eftersom jag behover en timme for att ta mig in till stan och en  timme for att ta mig tillbaka...  och hon har aldrig nagonsin namnt innan att flickan skulle sluta tidigare i juni... SURT.

Naval, jag ska ialalfall pa semester om tva dagar. SADESA!! REgnar det sa vet jag inte vad jag tar mig till. Antagligen far jag psykbryt.

Aja, nu ska jag sjunga lite mera karaoke har, haha grannarna ar nog inte glada pa mig men det skiter jag i!! :D


the sound is back

Tjeeena!

Jag e glad for jag har lyckats koppla in mina horlurar till datorn sa det finns ljud, youtube - klipp har kommer jag liksom!! ;) haha.

Iallafall halelr jag pa o packar ltie infor Alicante, rensar o stadar garderoben o snart ska jag ivag o traffa Moa! :)...det ser tyvarr ut som att vadret e kasst, det blir nog regn..men det ar ialalfall varmt ute :p...Doch arjag last att det ska regna i alicante i helgen.......hoppas verkligen inte det.

pusss


Granadaaa!! =)

Halloj bloggen! =D Nu ar jag hemkommen fran Granada! Jag och Isabelle hart haft en harlig resa! :D Jag tankte jag skulle beratta lite!

Fredagskvall elelr typ natt..kom Isabelle hit for att sova over eftersom vi skulle till bussen sa tidigt. Vi gick o la oss cirka 1 och alaramet ringde vid 06.20, great. x) Vi tog oss iallafall till bussstationen dar bussen avgick klockan 8.00. Jag hade fixat grejt platser ;) precis bakom chaufforn sa vi hade bra utsikt! x) Det var en ganska kul buss, dom visade filmer och hade sakerhetsgenomgang pa tvn framfor precis som pa ett flygplan! :D haha. Bussen tog iallafall 5.5 timmar...men vi hade iallafall en halvtimmes pause i en by mitt ute i ingenstans. Det var ratt komiskt! :p..Det fanns namligen en stor byggnad med mangder av toaletter, en restaurang, butik m.m. enbart for byggd for bussresenarer..ute i ingenstans! =D ...Omgivningarna var iallafall fina med mssor av berg! :D Lite laskigt dock..nar man akte pa serpentinvagar och busschaffuoren korde aldelels for snabbt.

Klockan 15.30 var vi iallafall framme och med lite hjalp sa lyckades vi ta oss till hotellet (som jag glomt kolla upp hur man skulle ta sig till) som var 4 stjarnigt. Vi kande oss ratt malplacerade nar vi kom in, svettiga och trotta efter  den langa bussresan och mottes av massa finkladda manniskor, det var tydligen brollop eller nagot sadant. Vi fick iallafall nyckeln och gick upp till rummet o slog pa tvn for o vila lite. Det roliga var att vi bara hade tysk tv och det som motte oss var en gala pa tvn. Och jag sag ju direkt att det var KOMET galan fran Oberhausen!!!!!!!! :D....jag som forsokt se den pa youtube flera ar i rad! xD Efter en liten stunds vantande kom det som vi alla vantat pa TOKIO HOTEL!!!! :D...Snacka om bra borjan pa resan ;). Vid 4 tiden var vi iallafall redo for att soka oss in mot centrum. Vi gick och gick o gick, och provade lite klader och chillade. Centrum var jatte fint! Vi sag ocksa det stora slottet La alhambra uppe pa ett berg. Isabelel sa men titta dar ar en trappa som man kan ga upp dit!. Jag sa - no way. Det var ju helt sjuuukt jvla langt och 35 grader varmt. Men hon overtalade mig saklart och vi paborjade vandringen. Det var typ det jobbigaste jag gjort i mitt liv! xD..men nar vi kom upp ville jag fortsatta for att fa bra utsikt! :D..det fanns ju massa fantastiska berg. Sa vi gick i sisadar 4 timmar uppat tills vi kom till en olivplantering. Men jag sag en stig sa jag overtala Isabelle att vi skulle ta oss upp dar. Nar vi borajde ga  upp mot stigen kom 3 kilar ut i fran skogen med ett gevar! dock synted det var ett soft air gun men anda, dessutom skot dom mot oss en gang, idioter. Vi fortsatte iallafall men det var for brant och jag hade daliga skor saklart sa Isabelle fick fortsatta sjalv medans jag typ forsokte ta mig upp genom att klattra pa alla 4a.
:p..sedan gick vi annu hogre upp fast pa en vag, tills det tog stop da vande vi. Vi var tillbaka pa hotellet vid 9 tiden och satte oss o kikade pa fotbollen som spelades i Madrid. Sedan gjorde vi oss i ordning for att ga ut.

Vid halv 11 drog vi oss ner till stan igen och kikade runt. Det var mer uteliv an i lissabon men mkt mindre an i Madrid. Vi tog iallafall lite drinkar och vid 1 var vi tillbaka pa hotellet. Vi holl inte pa att komma in forst for dorrna var lasta til lhotellet men som du var kom en kvinna o oppnade men hon sa att vi var sena. Sena till vada? xD.

Pa sondagen ringde klockan 06.45...vi var inte glada. Vi kakade iallafall lite inkopt frukost och sedan borjade vi vandringen upp for berget IGEN eftersom vi hade biljetter till La Alhambra fran 08.30 till 14.00. Det var fint inne pa La Alhambra, manga trappor att ga i for att komma till utkiksplatser och fina tradgardar! :).Dock hade vi det mest speciella slottet klockan 13.00 sa vi fick vanta ett tag och eftersom bussen gick 15.00 hade vi ratt brattom. Vi sprang igenom palatset pa 7 minuter xD (det skulle ta en halvtimme) och sedan sprang-gick vi tillbaka till hotellet for att hamta ut vaskorna. Vi hann iallafall med lite sangria pa en utservering for att svalka av oss ^^..det var ju fortfarande saaaa himla varmt. Val pa buss stationen blev det hamburgare till lunch o sedan bar det av. Vi hade samma platser som innan och vi var ju sjukt trotta i benen sa det var skont att sitta ner. Jag har frotfarande ont i fotterna..  x) Men efter 3 timmar blev mana anna lite rastlos.. x) Isabelle hade glomt sin vaska med mp3 nere i bagageutrymmet sa det blev till att lyssna pa min musik i flera timmar, mohahah! ;).  Vi underholl oss aven med den mkt roande leken "vad tanker du pa"..men eftersom omgivningarna var ratt lika sa fanns det typ bara vag, berg, gras och himmel att tanka pa! :p..

Klockan 21.00 var jag iallafall hemma o helt slut! x) Jag har fortfarande ont i fotterna o e lite radd efter min naraa-doden upplevelse nar jag skulle ta mig ner fran branten i olivplanteringen.. xD (o precis da ringde in spanska mobil, men det var ingen dar utan spelades bara musik (?)) xD..Tack for en trevlig resa iallafall Isabelle oc hfor hjalpen att ta mig ner igen! xD haha ;)

Nu ska jag iallafall till Retiro o traffa Moa! :)


pussss


Next up, movie and Granada!

Hejsan hoppsan!

Dags for ltie mer bloggande! =) Nu pa morgonen har jag pysslat med lite smasaker, stadat och sprungit runt. Gjorde intrades testet till skolan igen for o se om jag forbattrats och det hade jag! ;) tur det :P. Nar jg borjade hade jag 50% ratt och nu hade jag 74 % ratt! =) Med tanke pa att jag bara ar i niva 3 utav 6 sa tycker jag det var ett ratt bra resultat! ;)

alldelles snart ska jag dra o handla mat pa Al campo (hoppas grinden till parkeringen oppnas denna gangen, det ar inte kul att behova trycka pa hjalp knappen o forsoka forklara pa spanska varfor man inte kan oppna den javla grinden samtiigt som det ar en ko pa 5 bilar bakom en) for att sedan  rusa hem, mumsa i mig nogon lunch, saker grot xD och sedan ta bilen o hamta flickan. I eftermiddag ska vi pa bio!!! :D Jag tror att jag e mer excited an vad hon e! :P.. Vi ska se Alice i underlandet i 3D!!! :D Coolt va? ajg har aldrig sett en film i 3D :p. Iallafall sa efter det ska vi hem o sa far vi se vad det blir. Sedan nagon gang mitt i natten ;P kommer isabelle hit o ska sova over for vi aker ju redan 06.50 har ifran imorgon o sa tidigt gar det inga bussar fran henne :p.. Foraldrarna ar iallafall jatte snalla som later henne sova har tycker jag! Det kommer alltsa inte bli nagot bloggande i helgen men jag kommer tillbaka sondagskvall sa det blir bloggande as usual pa mandag igen! :)

Ni far iallafall ha en niiiice helg! :D hoppas  att ni forstatt vad jag skrivit och att ni har en fortsatt varm helg! ;D

puss o kram skumbanan!


buuhuuu

Goddag i stugan!

Idag var det lite sorgligt. Det var namligen min sista spanska lektion idag :(. Redan? -tanker ni. Japp, sager jag, haha. Ne men jag betalade for att fa ga till den 27 maj men eftersom att jag tydligen (!) betalat en vecka for sent sa drog dom bort en vecka sa idag var helt plotsligt sista dagen fick jag reda pa nar jag kom dit. Vi var bara 4 pers men det var sorgligt att saga hejda anda!  Om 6 dagar hade jag gatt dar i 7 mander. :p..Fick diplom/intyg med mig sa det ar ju bra! :) Men jag tror & hoppas att jag kommer traffa nagra av dom igen innan jag aker!

Sa fragan ar ju vad jag ska gora om dagarna nu? Utan dator och utan skola xD. Det kommer nog bli mkt solande ;) hihi. 

Om en timme ska jag aka o hamta flickan o sedan ska vi till balletten. Imorgon slutar flickan tidigt o mamman & pappan ska pa brollop sa jag o flickan hade tankt ga pa bio for o hitta pa nagot! :) Sedan pa lordag aker jag och Isabelle till Granada!!!! :D...jag borjade packa lite imorse kommer ju inte ha sa mkt tid varken imorgon och definitivt inte pa lordag eftersom jag maste lamna huset klockan 06.50! xD Gode gud.

Aja vi hores! :D puss

Det blir nog lite bloggning anda!

jaa jag har ju en liten stund pa dagen sa har da jag kan blogga. Blir lite trist kanske for med det spanska tangentbordet blir det jobbigt o lasa och dessutom kan jag inte lagga upp nagra bilder men lite uppdatering kanske ar battre an ingen alls? ;)

Har iallafall haft en mysig dag so far. Efter jag lamnat flickan vid bussen imorse gick jag hem for att ha min vanliga morgon-dator stund men kom sedan pa att det inte gick..sa jag fick lasa en bok istallet...bah. om mina 5 dagliga timmar vid datorn ska bytas ut till lasning lar det bli manga bocker som blir genomplojda. Iallafall sa drog jag till Mysan vid 11 o hade grotlunch och solade pa deras fantastiska takterras!! LYCKA. Det ar sa varmt o gott har nu! :)

Kom hem for en liten stund sedan. Hittade en liiiten kattunge som satt o jamade som tusan pa gatan :(...forsokte ga fram  till honom men da forsokte han attackera mig sa det gick ju inte..Sag att han sjalv blivit attackerad eftersom han bara hade ett oga..stackars plutten :(

Nu ska jag iallafall dra o hamta flickan! :) ..bilen kommer vara vaaaaaarm x(

Rip my dear computer!

Ja idag den 18 maj 2010 tog min dator sitt sista facebook besok klockan 15.19 sedan slutade den att surra for gott. (ni marker att jag sitter vid ett spanskt tangentbord) Jag misstankte igar nar den la av 4 grrr pa en halvtimme att stunde nsnart var kommen dock visste jag inte att det skulle ske genom att delen langst ut pa laddaren skulle dras ur sladden vilket leder till att datorn inte gar att ladda och eftersom batteriet ar ickefungerande hade jag cirka 1 minut pa mig att  kasta fram usb minnet och spara allt som inte var sparat men som tur ar hann ajg! Typ en minut senare dog den. Och nej det gar inte att kopa en ny laddare eftersom det fortfarande sitter fast en del av den i datorn som jag inte far ut.

Sa, vad ska jag nu gora med min fritid!? hur ska jag kunna koppla av!? hur ska jag kunna blogga!? hur ska jag kunna prata med mamma o pappa och viktigast av allt hur ska jag kunna logga in pa FACEBOOK!????? Jag far ju anvanda denna datorn men har kan jag ju inte sitta lika ofta som vid min egna och dessutom sa brukar foraldrarna ha den pa kvallen o pa dagen e staderskan har o da vill jag inte vara i vagen.

Ni far alltsa forvanta er mkt mindre uppdateringar framover..naval, jag kommer ju tillbaka om 5 veckor ;) sa vi hors! :) (kanske) ;)

 

puss


I'm your biggest fan I follow you until you love me

Åhh härliga morgon! Gick in en stund på Annas blogg igår o hon hade lagt upp ett klipp från youtube där en 12 årig kille gör en cover på Gagas papparrazzi och den e så gryyyym!! Man blir så glad av att höra honom sjunga! Har säkerligen hört den cirka 10 gånger redan. Så fort mamman dragit till jobbet ska jag nog själv sätta igång och joina honom i lite youtube karaoke ;D. Ni måste titta!! Lova.

http://www.youtube.com/watch?v=bxDlC7YV5is&feature=related


Iallafall så var gårdagen typ najs, haha. Jag e lite trött (kanske märks ;) Jag gjorde allt jag skulle göra o på eftermiddagen var jag och flickan i parken. Värmen ÄR tillbaka <3 och enligt experts är den här för att stanna! *hoppas* 

Idag ska jag iallafall till skolan om typ 35 minutes. Ha en fett bra tisdag! :D

Adios!


på gång!

städningen börjar bli klar nu! Har även nagellackat mina silversmycken som börjat rosta x) sad. Ska nu dra o handla. Sedan är det bara tvätten kvar, badrumsstädningen och mina egna naglar som också måste lackas om xD.


före!  en salig blandning som ni ser :P.




under


EFTER!!!! Amazing, eller hur!?


nylackade smycken! Heidi fick agera underlägg. Tackar för det.


Nu ska jag dra o handla!! hasta luego ;D

7 månader!

Hej kära vänner!

Idag har jag varit här i exakt 7 månader! Ja vad är det man säger, tiden går fort när man har roligt? För tiden har verkligen gått fort. Dagens schema ser dock inte lika roligt ut :P..men jag får väl göra mitt sedervanliga veckoschema! ;) Så här ser det ut!

Måndag: storhandla (hoppas pengarna räcker denna gången:P), städa rummet ( det ser ut som skit), städa o rensa badrummet ( jag har sett att någon typ försökt organisera mina krämer o grejer under helgen, jag tar det som en pik att det ska städas), handtvätta kläder..blö, sy ihop en trasig tröja haha xD, rensa lådan. "Lådan" till min garderob eller byrålåda är full av allt viktigt och oviktigt. Såsom knäckebröd, pass, veckorevyn, böcker, betalningar, sykit, godis, plastpåsar, mynt men den är typ överfylld nu. Så som ni ser, en kul dag.

Tisdag: skola, tror att det är nästsista veckan för mig i skolan nu, jisses säger jag bara. Därefter typ fika och förhoppningsvis promis eller/och sol-chill med Moa om vädret håller i sig! :D..Solen lyser just nu!

Onsdag: Här ska det hittas på något men jag vet inte vad än. Några förslag? Känns som att onsdag är den kulturella dagen så kanske ett museum? Men gratis isåfall ;)

Torsdag: Skola igen, den obligatoriska kaffen med Moa och sedan måste jag ju börja fundera på vad jag ska packa inför helgen!?

Fredag: Min kortkort fredag, blir nog packning & promis där alltså! :P

lördag & söndag: GRANADA! =D med Isabelita! Bussen går 8.00 (suck!!) på lördagmorgon och tillbaka till Madrid på söndagen klockan 15.00...den tar 5 timmar... xD I Granada ska vi bland annat se Alhambra som är ett slott som var med på den gamla listan över världens 7 underverk och finalist till den nya listan!

Förresten så lyckades jag med mitt godisuppehåll i 1 månad och 10 dagar...sedan blev chokladsuget för stort.

Nu är det väl bäst att jag sätter igång med allt som ska göras! :P

Sunday night

Go kväll!

Här sitter man igen och snart är det dags för ytterligare en måndag... Jag tror att oavsett var man är och vad man gör så gillar man inte måndagar! xD Helgen var iallafall great! Igår blev det en sväng på stan och sedan utgång på kvällen, riktigt kul kväll! =D  Det var också San Isidro dagen i Madrid. Det är alltså Madrids beskyddares dag och detta firades i samband med Gran via 100 år (en typ huvudväg som avenyn) så all trafik var avstängd och en enorm blå matta var utrullad så där satt vi i 3 timmar o tjöta. Lite kul att kunna sitta på en normalt sätt väldigt trafikerad väg! :P. Vi fick även träffa föräldrarna till I1, mycket trevligt! Idag så gick jag på marknaden här i närheten med min spanska vän och efter det käkade vi lunch hos henne. På eftermiddagen o kvällen bled det häng i Retiro med Mosan och lite glassätande. Vi tog även en kaffe men när vi skulle betala så sa hon i kasan att man inte fick betala med kort o vi hade inte pengar så det räckte, men då fick vi kaffet på krita! Det var väl snällt! =)

Dåligt med bloggande..

Tjollahopp!

Har blivit dåligt med bloggande denna  veckan men den har varit rätt intensiv! jag drar en snabb resume från tisdag tills idag! Tisdag: skola + hejdå-lunch med Abby & hennes vänner. Bestämde mig för att prata med flickan om hennes uppförande som försämrats avsevärt. Onsdag: Palacio Real med , vilket var trevligt men jag kom ihåg nästan allt sedan jag var här på skolresa för 4 år sedan. Därefter en mycket billig och enkel lunch och sedan ridningen med flickan. Pratade med föräldrarna om flickan o lite sånt.

Torsdag:
Idag alltså, var i skolan, hade en rolig lektion men vi var rätt få. Jag, Moa, Italienskan och en ny tjej från Norge. Men det var en himla rolig lektion! Vi har humor alltså. Efteråt blev det chill & tjöt med Moa på ett café och därefter lite strosande på El Corte ingles eftersom att det regnar konstant. När fan kommer värmen tillbaka!?

Om en halvtimme ska jag dra & hämta flickan och sedan åka till dansen med henne. Vi hörs imorgon!
Puss


Moa och Isabelle utanför Palacio real! :) <3


haha väldigt charmig bild..jag ser verkligen pigg ut..  Vi är iallafall vid palacio real med
utsikt över Casa del campo, en park. Typ.



fin utsikt! :)



Mooondaaaay

Buenos diaz!

Hur e läget då? Jag är trött som vanligt på måndagsmornarna och som alla andra mornar också! x) Här kommer iallafalll det obligatoriska veckoschemat som egentligen ingen bryr sig om men det hjälper mig att få lite översikt! x)

Måndag: Storhandla! Inga aktiviterer på eftermiddagen så det blir läxor, leka och underhålla flickan.
Tisdag: Skola, MOA is back!! :D, bjuden på en avskedslunch men vet inte om ekonomin räcker x), ballett med flickan.
Onsdag: Isabelle dagen! :), I1 kommer hit, eventuellt åker vi till Palacio real för mer kultur 8), ridning på eftermiddagen för flickan.
Torsdag: Skola igen, fika med mosan como siempre ;), och balletten på eftermiddagen igen.
Fredag: Lååång dag! Flickan slutar redan klockan 14.00 o ska underhållas fram tills kvällningen.

Lördag :& söndag En ovanligt icke planerad helg! :P...I1's föräldrar är här så det blir jag & mosan, kanske teleferico? No sé! luego veremos!

här kommer en trevlig bild för att kicka igång veckan! ;D


Sunny sunday NOT

Idag har det regnat, regnat och åter regnat. Underbart väder alltså... Jag hoppas mycket på en finare & varmare framtid men enligt smhi ser denna veckan inte heller så ljus ut..

Idag träffade jag iallafall min vapendragare Isabelle den första och vi begav oss till museo de traje som var nice! Det var ganska litet eller aa väldigt litet men dom hade många tjusiga kläder som sträckte sig från marie antouniette (stavning?) tiden enda fram till nutidens balenciaga och Chanel! :) Lovely! Därefter gick vi på jakt efter Isabelles föräldrars hotell, dom kommer o hälsar på till veckan. Det blev även en del fika och skoshopping, me like! ;) Vi hade klädtema idag som sagt, Pink + Lady Gaga. Jag lyckades inte så bra...vi kom fram till att jag var Alice i underlandet som åkt till Japan och blivit emo. Men det är rätt avancerat det också ;).



rosett på hövet, rött linne med bak&framvänd t-shirt från ZARA med svartspets, Jennies gamla rutiga kjol kommer alltid till användning ;)..och en kofta jag lånade av mamman eftersom jag glömde min jacka igår på comunionen, lyckat! XD


en suddig seriös Isabelle med jordgubbstårta och cafe con leche! ;)


jag slänger mig på kaffet efter en hemsk kaffeabstinens!


spex xD.


middag.


Mina nya faaaaaaaaaab skor! :-)


lite fler bilder från gårdagen!


två ringar jag köpte igår! Jag har suktat efter dom här läänge! Nu låter det som dom är jättedyra ju men
4 euro styck kan faktiskt kännas i en aupairs plånbok! x)


En happy meal!! :D..haha nej jag bara skoja. Sån här fick alla barnen på comunionen inklusive jag. xD Den innehöll alltså godis och även lite annat smått o gott. Ibland lönar det sig att betraktas typ som barn ;) Jag kallades ju också för "den unga" hela dagen. Kyparn! Den unga där borta vill ha något o dricka xD..kan ju iofs vart för att jag mest satt mest morföräldrarna.

inte så välfylld kanske, men det var många barn xD.


till exempel så fick man en kompass. Denna ska aldrig lämna min väska! XD



Detta söta kort är inte en inbjudning utan ett recuerda (minne) som alla fick under mottagningen. Det står namn, datum och vilken kyrka som comunionen var i, för att man ska minnas detta! :) Gulligt tycker jag! ..och tummen är där med flit ;D haha.

Idag ska jag & Isabelle till klädmuseumet. Vårt tema för hur vi skulle klä oss är "Lady gaga" för mig och "Pink" för henne. Byxor är alltså uteslutet för mig. xD



Comunion! :)

Lång dag!! Imorse gick jag upp 08.45 för vi skulle åka redan 10.15. Jag gjorde mig i ordning och redan klockan 09.50 var jag redo för avfärd.........dock glömde jag av att jag numera bor med Spanjorer. Klockan 10.20 gick pappan in i duschen, haha och vi åkte alltså därför inte för ens 10.50, cermonin i kyrkan började 11. Lyckat. Iallafall kom vi dit, smög in och tittade på comunionen som är väldigt lik våran konfirmation! Det var fint och den blev lagom lång cirka 45 minuter eftesom vi var sena :p. Efter detta åkte vi hem till familjen där mottagningen höll hus och där ÅT vi hela dagen. Det som serverades var typ tapas  eller förättsgrejer ni vet, sånna där på tandpetare. Min tanke var att gu -är det här allt!? jag kommer aldrig bli mätt. Dock så visste jag inte då att det var över 20 olika sorter..........Jag blev så nedrans mätt nästan värre på jul! Men gu va gott det var och kul att prova olika spanska grejer. Det var en catering firma som dom hyrt och en man som gick runt och serverade alla, tyckte dock att han cirkulerade bra ofta runt mig med dom där brickorna. Såg jag så hungrig ut!? ;D 

Det blev mycket övning på spanskan också, jag satt mest med mor & farföräldrarna haha, diskuterade mat, väder, krämpor, sjukhus, cigaretter och Kina! Vid halv 5 så sa mamman att om jag ville kunde jag ju bli körd till tåget om jag vill träffa någon vän eftersom dom skulle stanna hela dagen. Jag ringde till Isabelle som kom till Madrid och jag kunde ta bussen in till stan som gick precis vid huset! Toppen! =) Isabelle & jag gjorde världens snabbvisit till Prado (eftersom jag vart där 4 grr vet jag vart alla kända tavlor är nu:P)...jag var något överklädd eftersom jag kom direkt från comunionen men jag hade som tur var ballerina skor i väskan, jag hade inte klarat hela dagen i mina killer heels! :P

Det var iallafall en mycket trevlig dag och jag är glad att jag blev bjuden! :).Mamman till kusinen var så gullig och sa när jag gick att deras hus är mitt hus och att jag alltid är välkommen! :) Men jag är glad att jag åkte vid 5 (efter 6 timmar där) eftesom dom fortfarande inte har kommit hem och klockan är 22.15..haha

Glömde dock helt av att ta kort... men men ni får nöja er med några bilder jag tog på mig innan.:P






min klassiska badrumsbild! ;)


mina faaaab skor!! ;D


flickan va så rolig för hon sa innan att hon inte gillade mitt hår, inte min klänning, inte mina skor eller någonting. Men sedan när mamman sa att hon vet inte vem som hon tycker är mest "guapa" jag eller flickan då sa flickan att -jag tycker Isabelle är mest guapa! haha gulligt!

Friday <3

Goo morron! :-)

Jag har haft en trevlig dock sömnig morgon. Flickan var väldigt morgon-butter vid frukosten medans jag mest skrattade och föräldrarna försökte få flickan på bättre humör. x)

Igår firade vi iallafall Clooney på lektionen, haha! Läraren hade skrivit "Grattis George" på tavlan och så gjorde vi en skrivövning där vi skulle göra en lista med "hur man når 50år och ser ut som George" typ :p..samtidigt som jag bjöd på marabou och lakritsfiskar från Ikea. Men dom där lakritsfiskarna...dom ni XD..haha läraren, tjejen från Brasilien och killen från Irak var tvugna att spotta ut dom! Läraren sa att det var det äckligaste han provat i sitt liv och killen från Irak sa att hans hjärta började rusa och han mådde dåligt! Det var dock väldigt rolgit för mig, den andra svenskan och holländskan (som tydligen också har detta godiset) och vi var mycket underhållda! ;D

Efter lektion gick jag och Elsa (holland) till Starran och tog en kaffe! Efter det blev det lite fönstershopping och sedan åkte jag hem för jag skulle handla lite grejer åt familjen. Sedan åkte jag för att hämta flickan, vidare till balletten, sedan hem, gjorde middag och iväg och handlade igen (frukt affären var stängd på dagen) och sedan pustade jag uuuut! :p...Bra dag iallafall!

Idag äre en kort dag för mig. Flickan slutar redan klockan 14.00 men jag ska inte göra något speciellt nu på dagen, kanske se en film eller så. Hade tänkt ta en riktig powerwalk men vädret ser inte lovande ut... Jag har lovat flickan att vi ska leka skola sedan så det blir ju en trevlig eftermiddag, haha! =) Jag tror också att dom ska göra en visit hos grannflickan när mamman kommer från jobbet så då får jag lite vila. Imorgon är det ju alltså Comunionen som gäller, en hel dag tillsammans med en spansk släkt! Spännande :p Ska försöka ta lite bilder där med! =)

puss


Happy b-day Mr Clooney!

Tjjaaa!

Torsdagen är här! Igår hade jag en mycket trevlig dag med Isabelle på Ikea. Det blev först en sväng in för att köpa diverse saker åt familjen och kika runt lite. Skratta åt namnen, som brickan bärbar, och favoriter som bokhyllan Billy. Stackars spanjorer som inte förstår namnen..det blir ju inte samma upplevelse att gå på Ikea då! Sedan tänkte vi ta en tidig lunch vid 11.30 men då öppnade inte restaurangen för ens 13.00!! Va tusan liksom!? Så vi fick gå över till Plaza norte för lite shopping. Jag köpte ett alldelles utmärkt usb-minne till min halvdöda dator, så nu känenr jag mig lite säkrare.

Sedan gick vi iallafall tillbaka till Ikea och åt en härlig köttbullelunch, sedan blev det en sväng till la tienda sueca. Jag köpte godis som jag ska ta med idagh till lektionen för att fira George clooneys 49onde födelsedag!! :D GRATTIS.

Iallafall så va flickan snäll & go hela dagen igår och idag äre ballett som gäller...kanske lite *trösta-mig-moa-är-inte-här-shopping* också ;).

Vi vallfärdar!

Hallåj! Onsdag är här och jag & fröken Ring ska vallfärda till vårat mecka, Ikea. Nu kanske ni tycker att jag är där hela tiden, men det är faktiskt bara 3:e gången jag är där och sist var jag ju faktiskt aldrig inne i själva Ikea utan bara la tienda sueca. Idag blir det iallafall både lunch innuti Ikea (KÖTTBULLAR), lite inhandling av ljus, lampor etc till familjen och sedan en lång sväng i la tienda sueca. Vi ska nämligen fira George clooneys födelsedag imorgon på spanska lektionen (fråga inte xD) så jag lovade att ta med lite svenskt godis för att fira! :P

Så det är alltså det som gäller för idag! Just nu dricker jag kaffe och tittar jag på Debatt från igårkväll, Blondinbella sköter sig ganska bra än så länge! ;) Ska snart hoppa in i duschen och sedan kommer Isabelle. Finns det usb-minnen på Ikea förresten?

Oh juste! Flickan var så rolig igår. I bilen påvägen hem frågade hon mig om jag varit i Dsineyland Paris. Nej svarade jag men jag har varit i Disneyland i USA. Hon tänker lite och så frågar hon -ligger USA i Frankrike? haha, sötnöt!

F*** OFF

Jag är på ett härligt humör idag. NOT. Fan alltså, när jag alarmet ringde imorse trodde jag att jag skulle dö. Jag var helt otroligt trött och det var kallt som tusan. Vädret är helt sjukt här. Först hade vi en vecka med 30 gradigt underbart väder, därefter regnade det konstant i en vecka men temperaturen var ändå okej. Sedan var det 10 dagar med sagolikt, fantastiskt väder då alla vinterkläder åkte bort och solkrämen och shortsen togs fram och sedan... NU..5 grader, JA 5 GRADER !!..det hade vi ju i december..så imorse var det bara att leta fram halsduk, vantar och vinterskor....Igår fick jag tilochmed ha jeans på mig. Jag har inte haft jean på mig på en MÅNAD. Gode gud.


Måndagsmorgon

Tjabba Tjabba!

Fy tusan vad trött jag är..bah. Gick och la mig vid halv 11 igår men när larmet ringde imorse vid 6.45 så kändes det inte så himla roligt.:p Förresten så var föräldrarna gör gulliga igår. Precis innan jag skulle gå o lägga mig så ropa dom på mig från vardagsrummet. Dom satt där med en hel hög med papper. De sa att dom nu var i den svåra processen att hitta en ny aupair och att det var väldigt svårt och att dom hitills inte hittat och dom tror inte dom kommer hitta någon hälften så bra som jag! Dessutom sa dom att de vill att jag ska hitta någon musikal/opra/vad jag vill som dom tänker bjuda mig på + middag och så ska vi gå ut på det innan jag åker! :) Så himla gulligt! Dom verkar förresten väldigt petiga med valet av ny aupair, dom satt och kollade igenom säkert 12 olika som jag tycker verkade bra men njaa dom var inte så säkra! :p Dom vill helst ha en svenskt igen ;). Nåväl, nu ska jag gå och duscha, här har ni iallafall veckoplaneringen för Vecka 18 so far. :)

  • Måndag: Idag ska jag städa lite här, gå och handla rätt mycket, hämta flickan o få med henne till frisören i tid!! :P så det börjar rätt bra med en soft dag.
  • Tisdag: Iväg till skolan, träffa Moa efteråt som tar en lång weekend till Sverige på onsdagen. Hem, iväg till balletten med flickan.
  • Onsdag: Till Ikea med den andra Isabelle. Vi ska ju ha picknick med klassen på söndag så det behövs inhandlas något svenskt att ta med! :P Flickan har ridning på eftermiddagen.
  • Torsdag: Till skolan igen på morgonen, därefter tror jag att jag ska träffa Iselin i Retiro parken, beroende på väder o sånt.
  • Fredag: Nada! säkert lite promenixande! Flickan slutar tidigt så det blir lång dag med henne.
  • Lördag: Kusinen har sin comunion så det blir kyrkan först och sedan hem på bjudning hos hennes familj med hela släkten! :p..Eventuellt Prado med Isabelle på kvällen.
  • Söndag: Picknick med klassen i Retiro om vädret tillåter, om jag inte hann Prado på lördagen så blir det idag! :P
Ganska välplanerat för att bara vara måndag måste jag säga! Eller hur?

Los sports! =) + helgen

Jag är sååååååååååå trött. Idag har varit en mycket rolig men lång dag! Flickan hade nämligen "los sports" på skolan vilket är typ som olympiska spelen fast på skolnivå. Dock var det rätt seriöst och det märktes att dom övat mycket och domarna gjorde olika mönster med flaggorna beroende på vem som vunnit de olika deltävlingarna m.m. Min flickas lag vann iallafall! :p..så det var ju gött! Detta började iallafall klockan 15.30 och höll på till 21.00 Förutom sporttävlingarna fanns det också en "tombola" som alltså är lotter med priser. (Jag vann 5 gratis tandläkarundersökningar XD haha men lite andra grejer med ;D). Det fanns också en tårttävling där man ställde upp med bidrag på bästa tårtorna ( den jag prova var sjukt äcklig! Det var typ en sockerkaka som smakade salt och sedan choklad på). Nu har vi bara hunnit komma hem och börjat varva ner. Imogon bär det av till Aranjuez och sedan utgång på kvällen och Isabelle ska sova över! Muy bien. god natt!

(detta skrev jag i fredags men det kom aldrig upp - dum dator)

Nu är det iallafall söndagkväll och jag är för trött för mitt eget bästa. Aranjuez var nice men det var inte ba men så där wow, det var ju som med alla städet omrking Madrid tycker jag dom är lite överdrivna. Alltså man åker typ 10 mil för att se ett slott eller en byggnad som visserligen är fina men det är lite mycket besvär! :p...Vi åkte iallafall tillbaka till Madrid vid 6 tiden och jag &  Isabelle drog till Retiro och mötte upp Iselin en stund. Vi var lite stressade så det blev inte länge men det var trevligt ändå! Sedan drog vi o köpte thaimat som vi kastade i oss och därefter gjorde vi oss iordning för utgång! :D..Det blev en kul natt och vi träffade fler trevliga engelsmän! Det är ju massa fotbollsmatcher här så det är många som kommer hit. Dom var faktiskt ett fotbollslag själva! Men en fråga. What's up med engelsmän och limbo!? varför denna obsession? xD haha. Iallafall så sov Isabelle hos mig och imorse åt vi frukost och chillade.

På eftermiddagen blev det grötlunch hos Moa och sedan kaffe och promenerande i Retiro, lite skoprovande och mer kaffe. Nu är jag exremt trött och ska krypa till kojs! Veckan blir intensiv som vanligt :P..ni får se veckosvhema imorgon ;).






åka tåg!




Aranjuez

tjejerna i en park


slottet i aranjuez


Hasta mañana! :) Besos y buenas noches





RSS 2.0