Lill-lördag! ;)

Hallå blöggen!

Allt flyter på i Madrido! Igår  var jag i skolan och det var en rolig lektion igen! :) Det blir faktiskt bara roligare och roligare, jag tror det är för att jag trivs så bra med min grupp! Efter lektionen tog jag och Moa en kaffe och satt ute och solade på Plaza de Colon och iaktog en krock! Inget allvarligt, bara stadsskador men dom två stackars kostymnissarna såg inte så glada ut! :p..dom var nog sena till något möte! ;) När det blev för varmt gick vi upp till Goya och kikade lite i affärer. Jag provade typ 12 par skor ..men alla satt konstigt..min lilltå hamnade liksom utanför xD..haha kanske tur det eftesom jag bör spara min pengar! :p...

Solen lyser fortfarande och jag försöker få så mycket sol som möjligt men just nu e jag bara röd! xD..Idag kom Isabelle hit för ett kaffrep. Iofs utan både kaffe och rep, men med promenad i solen, smörgåsar, och farmorns hemmagjorda flan! Nu sitter jag och tittar på en film som Moas granne spelar med i och Kenu Reeves! :-) Än  så länge är den riktigt bra faktiskt! :)

Tänkte ta några bilder idag men det glömde jag helt av så text får duga! ;)

Vi höres! Besos!

Drama & glädje!

Igår var en riktigt omtumlade dag kan jag säga! x) Den började bra med besök i Retiro parken med Isabelle & Moa. Det är ju så fint väder att vi alla ville vara utomhus. Redan klockan tio var det 20 grader och vid två var det över 30. Gött!

På eftermiddagen hämtade jag flickan som inte alls var på särskilt trevligt humör men när vi gick till parken blev det bättre! :p Efter cirka en timme kom mamman och vi gick för att köpa lite frukt och grejer i en kinesaffär. Men helt plötsligt kommer en av kineserna inspringande i affären helt panikslagen och okontaktbar och griper tag efter en sån här stång man använder till markiser och springer ut. Vi förstår ingenting men tänker att det kanske skett någon olycka. När vi kommer ut så pratar vi med en annan mamma och mannen själv och det visar sig att det kommit ett gäng killar och slagit honom med skärp och basebollträn och snott grejer ur affären. Detta hade hänt förut också men eftersom dom är under 18 och han inte kan så bra spanska så finns det inte så mycket polisen kan göra. För några dagar sedan hade dom kommit med pistol och hotat honom och hans familj. Dock rör det sig inte om rasism för den spanska mammans 14åriga son hade också blivit hotad av dessa killarna när han hade gått ner klockan 8 på en onsdag kväll för att köpa en cola på grund av att han bar en spansk flagga (vilket är förknippat med högerextremist). Polisen kom iallafall och pratade med många av killarna men det är ganska mycket folk i parken så det är svårt och veta vilka som var skyldiga och inte. Jag såg en av dom iallafall. En liten skit på typ 16 år med piercing och rakat huvud och rökte något som definitivt inte var en vanlig ciggarett. Dom bor inte i vårt område men dom åker hit för att mucka gräl och det känns ju inte jättebra att dom åker hit till parken där jag och flickan är ofta och även vägen jag går från bussen själv på kvällarna...  Men det värsta av allt från igår var att se desperationen och rädslan i ansiktet på den här stackars mannen, det kommer jag inte glömma i första taget.


Till något roligare! Föräldrarna valde att berätta för flickan igår att hon ska få en lillebror! Hon sa nämligen till mamman när vi var i affären att hon MÅSTE vara gravid för hon är jättetjock!! :P..så på kvällen när jag satt på toaletten hörde jag ett skrik och sedan ett - ISAABEEEELLLEE!!! Jag tänkte gode gud, nu brinner det! Men hon kom nerfarande som en pil och skrek att hon skulle få en bror  och tjollahopp vilken glädje!! :D Vi tog foton med ultraljudskorten och ringde till morföräldrar och kusiner och gode gud vilken lycka! :) Så härligt att se!!

Nu måste jag skynda mig till skolan! Shortsen, sandalerna och linnet är på så nu äre bara solglasögonen som saknas! ;D pussar

(Vecka) 17 vad fort det går!

fyndigt va? ;)..ja nu är det redan vecka 17. Veckorna bara springer iväg. Allt är bra i Madrido iallfall. Ny vecka och nya aktiviterer. Även denna vecka är rätt välfylld och redan planerad o klar :P. Så här ser det ut just nu:

Måndag: hämta flickan, handla, få gjort alla veckans läxor, gå till parken
Tisdag: skola, storhandla, hämta flickan, balletten med flickan
Onsdag: nada på dagen, kanske isabelle & moa kommer på kaffe?, flickan har ridning på eftermiddagen
Torsdag: skola igen, och ballett på eftermiddagen, bjuden på konstutställning men vi får se vad som hinns med!
Fredag: kort dag för flickan men sportdag på eftermiddagen så hela familjen far till skolan!
Lördag: Dagsutflykt till Aranjuez på dagen och utgång på kvällen! :D
Söndag: Om fint väder picknick i Retiro med klassen! :)




nämen nu ska jag visst träffa Moa! :D...härlig start på veckan!

glass & solande!

Tjoho! Solen är tillbaka i Madrid igen! :D..Idag har det varit varmt. Jäkligt varmt! xD sisådär 35 grader i solen. Vi låg och stekte i Retiro men även då vi endast va iklädda shorts + bh blev det för varmt efter cirka en halvtimme och vi fick flytta in till skuggan. En glass  var iallafall på sin plats och gött vare! Så härligt att värmen är tillbaka...även om det blir för varmt ibland så föredrar jag det än regn & rusk! Det var förresten ett maraton i Madrid idag med 12000 deltagare, jisses va folk det var alltså! :P

Igår var jag & tjejerna och shoppade lite, blev en liten klänning och Lady Gagas cd för min del! Sen blev det ätande för hela slanten. Vi gick nämligen till en buffé och där dom båda hade massa sallad, varm mat och mjukglass & frukt till efterrätt! Mumsigt! :)

Familjen har börjat leta ny aupair nu och har redan fått ett par svar..känns väldigt konstigt. Det är ju MIN familj..men aja det är ju det som måste ske! Flickan var så söt idag förresten, hon sa att hon önskade att jag var hennes syster och då sa jag att det är jag ju nästan och hon ba - aaah! :) Gull!! <3

Imorgon äre ny vecka som gäller! Puss & kram

Jag vill ha fredag idag!!

Vilken tur att det är det då! :p...Denna veckan gick galet fort! Nu vare helg igen. :D..dock är jag typ sjuk. Kliar i både hals & öron och yr i bollen. Hitills har jag inte orkat kliva ur sängen förutom imorse då jag gjorde frukost åt familjen och gick med flickan till bussen. Så idag blir det inte mer än filmtittande & datatjötande. Eller okej i eftermiddag ska flickan på ridningen också men det ska jag väl klara av.

Har just sett på The Holiday för 30000000:e gången! :p..men den e så mysig. Planen för helgen var att gå ut imorgon men nu vet jag inte om jag orkar det. :(...Dessutom tar jag någon spansk medicin för att bli av med förkylningen som man blir gör trött av..

En kul grej är iallafall att jag & Isabelle har bokat en liten resa till Granada! :) En lördag till söndag susar vi ner till Granada med buss (5 timmar !!) och stannar på ett 4 stjärningt hotell, yeyy! =D ...Dessutom blir det Alicante veckan efter det! :P...härliga tider!

Nu ska jag återgå till mitt hostande! Ajöken!

godnatt!

Jag är så sjukt trött. Redan klockan 19.30 så satt jag här i sängen, redo för at sova. men så har jag pratat med mamma o lite så att nu har klockan slagit 20.00 och jag tänker faktiskt släcka ner för idag. Haha, sorgligt men sant! har varit helt slö hela dagen. Det kanske är gårdagens stress som tar ut sig? Jag satt vid datorn hela morgonen, på fb, och kollade sedan desperate housewifes.

Drog mig ut på en promis efter lunch iallafall. Tog på mig både tjocktröja och vindtätjacka ifall det skulle vara kallt. Går förbi en termometer som står på 29 grader...behåller fortfarande tröja & jacka på! haha, jag börjar bli spansk! ;P Har för övrigt smidit lite planer idag, jobbat på budgeten men precis insett att jag nog räknat fel på veckorna så jag måste göra om den! xD

Flickan hade ont i huvudet så hon gick inte på ridningen idag utan stannade uppe med mamma och vilade istället. Jag spelade memory med dom men jag var så oerhört trött att jag tror jag fick 3 par, mamman 15 och flickan typ 25..x) fail.

Imorgon blire skola, fika med Moa, hem och sedan med flickan till balletten! :-)

Besos para todos!

Vilken daag!

PUH! Äntligen en ledig sekund. Körde flickan till kalaset, det gick bra, vi hittade osv. Men jag fick ju en sådan fruktansvärt bra parkering att jag tänkte att den där ger jag inte upp! Men samtidigt kunde jag ju inte vänta i 2 timmar i bilen!? så jag började gå mot Ikea som låg en bit bort. Det tog cirka 30 minuter att gå dit och det fanns en gångväg nääästan hela vägen dit. I slutet fick jag slussa mig fram lite mellan diken, vägar och staket. Lite roligt att det finns gångvägar som helt plötsligt bara tar slut och man hamnar mit på vägen!? x) spanjorer alltså :p..Iallafall så gick jag in i himmelriket aka Ikea! Fantastiskt. Jag köpte gravad lax, knäckebröd, fullkornsskorpor, gravlaxsås, ost och två stycken norrlandsguld. så detta fick bli dagens middag. Den bästa middagen hitills! Mamman gillade allt utom såsen! Den var för stark tyckte hon! :p..

Nu har jag iallafall gjort middagen, diskad, gått upp med middag på en bricka till mamman + tagit ner och diskat, badat flickan, tagit hand om tvätten m.m.

Jag e TRÖTT, god natt!

Martes

Test avklarat! När vi kom in i klassrummet sa läraren att maxpoäng var 60, då tänkte genast Ib-Isabelle som är mkt resultatinriktad att minst 50 poäng annars är vi missnöjda. Som tur är fick jag exakt 50 poäng så det var ju bra! =) Vi är förresten rätt många nationaliteter i gruppen nu vilket jag tycker är kul! Hade gärna haft någon politisk diskution med dom men det går nog inte! :P.. Vi är nämligen Sverige, Portugal, Holland, Frankrike, Italien, USA, Irak och Kina! De ni-! :P.. haha

Efter skolan drack jag kaffe med Moa och sedan åkte jag hem för att snabbt vidare till mataffären. idag när jag bestämt att jag skulle ge min 1 euro från kundvagnen till någon av de som alltid tigger av en då hittade jag såklart ingen, snap!

Flickan sa förresten till mig igår att jag får komma på hennes "sport dag" i skolan nästa fredag men då får jag inte ha på mig läppsyl, armband eller nagellack för det är så där "ha, jag är äldre än dig" och det fanns tydligen äldre folk än mig där! xD

adios!

från noll till hundra

Jag som trodde att denna veckan skulle vara lugn, helt utan något speciellt har nu på ungefär en halvdag fått hela veckan fullbokad! xD

  • Tisdag: skola med prov, storhandla, hämta flickan, köra henne till ett kalas, hitta till ikea för att spendera två timmar innan jag ska hämta på kalaset.
  • Onsdag: flickan har ridningen, åker direkt efter skolan till ridklassen.
  • Torsdag: skola på morgonen, ballett lektionen också denna direkt efter skolan.
  • Fredag: hämta flickan, köra henne till balletten vid halv 5 eftersom denna lektionen flyttats från tisdag till fredag.
.....puh! + att mamman ska göra en röntgen vilket gör att hon absolut inte kommer lämna sängen på 3 dagar så jag kommer behöva ta upp både frukost, lunch till henne och sköta om allt annat. Haha, full fart frammåt!

Just nu har jag precis varit i parken eller först i leksaksaffären med flickan som cyklade, jag "gick" efter och mamman åkte bil. Sedan till parken och jag passade ensam 3 barn medans mammorna var inne i huset och provade mamma-kläder. När dom väl kom (efter en timme, dom sa 20 minuter) så fick jag gå hem om jag ville och jag kände att lite vila var behövligt! :P..............och nu dog internet så jag kan inte publicera detta för ens det kommit tillbaka. Surt.

God morgon Måndag!

En ny vecka och denna morgon har paserat smidigt. Just nu pysslar jag lite här hemma, gör en ny budget ;), pluggar, städar om vart annat. Åh, jo juste, mitt hår ÄR SVART. Buhu. Först när jag gick upp imorse och in i badrummet så tyckte jag att nädå det är bara väldigt mörk brunt men så går jag ut till flickan som utropar DITT HÅR, DET ÄR SVART! ..Jahapp..mamman tycker iallafall att det är tyyyp brunt! x) ..aja med lite sol på detta så blir det la änna bra!

Idag väntar endast plugg och sedan hämta flickan vid 4!

Tankeprocess!!!

Under denna star wars fight med Isabelle i Lissabon började jag inse
att det nog var dags att ta tag i mitt oranga hår och färga't!





-wooops, det blev svart!



skeptisk..det ser ju grönt ut uppetill..hmm..men kanske
inte är så svart ändå?



Jodå! men man have to make it work anyway! ;)

Ciao! :-)


Söndagsmys

Hallå eller!

Barnvaktningen var riktigt chill igår. Pappan hade satt igång Master & comander till oss och flickan var livrädd efter 20 minuter o valde att gå o sova istället. Så jag hade filmkväll ensam helt enkelt. Imorse fick jag ett sms av min vän att hon inte kunde idag så jag sov ett tag till. Sedan hjälpte jag mamman med profilen för att söka ny aupair..känns mycket konstigt..det är MIN familj. :p...

Iallafall så mötte jag upp Isabelle sedan och vi åkte in till stan och pluggade i cirka 15 minuter sedan orkade vi inte mer. xD.. Vi gick runt och provade massa kläder istället! :P..Jag ska ju på en comunion, då man tar den första nattvarden och det är lika högtidligt som konfirmationen i Sverige så jag behöver definitivt ny klänning! :P.. Sedan åt vi middag på en All you can eat - salad buffé! MUMS och jag fick äta potatis för första gången sedan jag kom hit. LYCkA! Kom förresten på att jag inte kollat på tv en enda gång sedan jag var i Sverige (om man bortser från sporadiska avsnitt på disney channel med flickan), snacka om helomvänding. Jag älskar ju tv!

Iallafall så köpte jag en hårfärg idag. Här i Spanien finns det inte färger som heter "brunt" eftersom alla typ är det här utan det heter istället kastanj.. Jag köpte därför mörk kastanj för enligt mig är kastanj rött och det ville jag inte ha. Men jag kom hem och la i färg och grejer och just nu är det SVART som natten...LYCKAT! Ett riktigt emo är jag XD..hoppas på att färgen blir lite ljusare när håret torkat och JA den är permanent! :p..Aja bättre svart än oranget som innan! :p Jag har iallafall haft en nice helg nu börjar snart ny vecka igen. Hoppas denna går fortfarande än förra veckan xD den va riktigt seg!



NYA TOFFLOR! :P..från El corte ingles! Nu är jag spansk på riktigt.


...så här märker man att ett barn varit i ens rum xD


...och så här ser det ut nu när det är blött xD

Helg!

Tjolahopp!

Jag är precis hemkommen från stan och sitter nu o kollar på film. Soft! Hade en riktig härlig sovmorgon och sedan frukost och lite chill framför datorn ( innan internet dog). Drog in till stan, skulle möta tjejerna men eftersom jag var lite tidigt (läs: nästan en timme) så gick jag in på H&m och där hade dom myyycket fina grejor! Bland annat en klänning som var fab! Kanske köper den nästa vecka ;). Sedan när tjejerna kom gick vi o åt lunch på Rodilla och sedan blev det lite mer tittande i affärerna. Jag ska ju på kusinens comunion om några veckor och måste ha något passande till det..det ska ju va uppklätt och passa för kyrkan och allt vad det är. Vid 4 skulle tjejerna på bio ( Alice i underlandet) men eftersom jag såg den på internet för några veckor sedan ville jag inte lägga pengar på det.

Ikväll ska jag vara barnvakt åt flickan för föräldrarna ska på middag. Men dom ska inte gå för ens vid 9 tiden så det blir nog bara en film och så sängdags. Hoppas på att hon e snäll ikväll. :P.. Igår var en lång dag. Flickan slutade 2 och hade ingen ridning så det blev till att underhålla henne fram tills 8. Tvtittande, hopprepshoppande, dansande, sjungande, parkbesök och en tripp till leksaksaffären hanns med. Efter det köpte jag thaimat och drog hem till Moa! Vi såg film o käka, mycket tevligt! sedan tog jag en taxi hem! Imorgon blire marknad med min spanska kompis som bor här i närheten.

Ciao!

En bra dag....NOT

Hej. Idag är ingen bra dag. Jag är sur. Här är mina orsaker:

1. En läskig gubbe satt och råstirra på mig hela bussresan imorse.
2. Jag var cirkus 1 cm från att bli mördad av en taxi som körde fast jag hade grönt för att gå.
3. Jag har prov i spanskan på tisdag.
4. Jag skulle köpa hårfärg men hade inga kontanter och mitt kort nekades.
5. Jag har gått upp i vikt trots 10 dagars uppehåll av godis & dyligt.
6. Flickan sa att omeletten jag gjort till henne var "horrible".
7. Mitt internet fungerar cirka 1 minuter per timme.
8. Det har regnat varje sekund sedan i måndags.


KUL! Igår var iallafall betydligt bättre. Hade en härlig lunch hos Moa som bjöd mig och I1 på vegetariskpaj, mums! Sedan var jag med flickan hela dagen och hon var GÖR snäll igår! Trodde nästan hon hade något i kikarn :p..och aa allmänt mysig dag. Hoppas på en bättre dag imorgon. Det kanske är sån där "varannan dag effekt".

TRÖTT

Fan va trött jag är. Igår var en lång och rätt intensiv dag. Först storhandlade jag, sedan åkte jag och hämta flickan, gjorde läxor, bad m.m. Sedan agerade jag chaufför för både mamman & flickan! Först skulle mamman till ett sjukhus på ena sidan stan för att hämta några resultat sedan skulle flickan (som klagat på magont) till ett sjukhus på andra sidan stan. Så det blev enormt mycket stadskörning igår! x) Jag har nu kört på exakt alla vägar som jag sa att jag definitivt ALDRIG skulle köra på här. Bra.

Det var en ganska underhållande eftermiddag ialalfall. Det absolut bästa var när vi skulle gå ner från sjukhuset. Vi var 8:e våningen och jag och mamman tog hissen medans flickan ville springa i trapporna. Sjävlklart kom vi ner först och vi hör henne komma. Mamman vinkar till mig att vi ska gömma oss och det gör vi...så hör vi att hon kommer och 1,2.3.. BUUU!!! -ropar mamman och hoppar fram..men bakom hörnet är inte flickan utan en man i 40års åldern i kostym som hoppar till och skriker - qué susto me has dado!!  ( gu vad du skräms! ) lite halvargt- Mamman skäms ju såklart och ber om ursäkt tusen gånger. Själv så började jag gråta av skratt. Gode gud, det var det roligaste jag sett.

Senare i bilen så hade jag parkerat och helt plötsligt kommer det en ENORM spindel ner från taket..typ 10 cm i diametern. Jag, som aldrig varit rädd för spindlar  ( vad jag vetat) drabbas av halvpanik och börjar skrika som en liten tjej..men denna spindeln var ju ENORM! Mamman & flickan börjar istället garva åt mig medans dom tar bort spindeln! x) Kul dag igår alltså! :P

Just nu sitter jag och försöker vakna med hjälp av kaffe + Lady Gaga. Ska precis iväg och köpa tonfisk åt mamman xD ( hon ska ha en viktig middag ikväll) och sedan ska jag till skolan! Såå smell yaa läteh!

 


Vecka 15!

Tjollahopp-! :) Då var det måndag och ny vecka, gött.  Vädret är fortfarande toppen så hela gårdagen spenderades i Retiro parken (med resten av jordens befolkning eller a okej Madrids befolkning men det kändes fan som fler) där det solades och vi hade med oss picnick! Jag skulle ju gå till mataffären här på morgonen men upptäckte att den var stängd...så jag fick gå till Mesena ( cafét där mamma&pappa o jag åt frukost) och köpte med mig en empanadilla! Vädret är rätt roligt här, det är hyffsat kallt på morgonen men vid 14.00 tiden då börjar det bli varmt och sedan håller det i sig länge! Igår när jag åkte hem vid 19.00 var det fortfarande 30 grader i solen! Trots detta blev jag inte en gnutta brun..inte ens RÖD!! Why god why!? Jag börjar misstänka att solkrämen jag fick av mamman är boven...den är nämligen 50 och för barn så den är väl hyper stark! Jag smörjde in mig vid 11 och inget mer på hela dagen...hmm....jag vill ju blir brun!!

Iallafall så var pappan, flickan + en av kusinerna i Barcelona igår! Dom var bjudna på en välgörenhetsgrej som var i en äventyrspark så dom tog planet på morgonen och kom tillbaka på kvällen, avis är jag! Flickan har förresten gnällt om magont i typ 3 dagar. Jag tror iofs inte att det är så farligt med tanke på att hon har bra apptit och så fort det kommer fram choklad så trycker hon i sig (kanske därför hon har ont ) och dessutom så går hon och har ont på vänster sida..sedan frågar hon mig vart jag hade ont när jag hade blindtarmen och då sa jag höger och då ändrar hon sig snabbt som attan till att hon har ont på höger sida! x) Men hon ska iallafall till doktorn ieftermiddag.

Planerna för den här veckan är iallafall (än så länge) idag storhandla & sola ;), imorgon skola, onsdag ska flickan har ridlektion, torsdag skola, fredag har flickan en sportdag i skolan då dom tävlar och vi får komma och kolla så då ska jag dit, lördag är det picknick med spanska gruppen och söndag ska jag träffa en spansk kompis till mig, tror vi ska gå på en marknad! Och någonstans där emellan ska jag försöka få Moa att bjuda mig på pannkakslunch! :P

Ha en bra vecka! =D


eftermiddagssol! :-)


utanför en restaurang där vi (läs: jag) går in och köper vatten i utbyte mot
att få låna deras toa.


sooool, då åker de enorma solbrillerna på ;D


Mola! ;)


;D

Sommaren är här! - iallafall för utlänningarna! ;)

Nu har äntligen sommaren kommit!! =D igår var det cirkus 30 grader i solen och underbart var det! Dock lite för varmt för min smak runt 16.00 tiden, jag hade bara en tunn klänning men dog typ ändå sen är det ju kul att man möter spanjorer med halsdukar, mössa och pälskappor xD haha..men det ska tydligen bli kallare nästa vecka.. Igår träffade jag iallafall Moa & Isabelle i Retiro och satt på en uteservering och svettades och drack sangria! Vi hyrde en sån där båt i Retiro också..och när vi klev ur var vi alla dyngsura! xD haha. Som tur är så torkade vi snabbt i värmen! ;D..Idag blire pciknick i Retiro!! :D..

Juste! Jag träffade en gör trevlig tjej från Finland igår och hennes kompis från lissabon. Dom satt och väntade på sina vänner i Retiro och jag väntade på mina. Vi bytte nummer o ska ses för en kaffe! Det är socialisering på hög nivå här vettni, haha! ;D


Isabelle i Retiro med en liiten sangria! ;)


roooooo!!! ;D....


I fredagskväll mötte jag förresten upp Moa och käkade middag! Det fina vädret började redan då och flickan var på kalas så jag var ledig! Mycket trevligt! Dock så var vi på ett svindyrt ställe..eller maten i sig var billig men 1 liter sangria kostade 14 EURO!!! (om man jämför fick vi betala 8 euro för 1 liter igår...) GALET!


Have a nice söndag! ;)

Liten update!

Här kommer en liten update till! I onsdags träffade jag I1, och Moa med pojkvän i Retiro, mycket trevligt! :) Jag och I1 tog först en liten shoppingtur. Igår var jag i skolan för första gången på typ 3 veckor..ligger lite efter men jag kommer ikapp och det var kul att se dom igen! :)..vi planerar en picknick, ska bli naajs! Jag och en annan svenska fick i uppgift att bilda en "klubb" och vi gjorde "klubben för att vara svensk" som inkluderade bland annat, blont hår, blåa ögon, Ikea, "det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder" och fredagsmys! :P

Idag ska jag hämta flickan vid 14, just de..måste gå o handla lite först. Sedan ska jag nog köra henne till ett födelsedagskalas..dom ska på bio i något shoppingcenter så jag kanske stannar där och kikar lite! ;)

Trevlig helg!


Retiro!- vi väntar på Moa & Crille


Jag var fortfarande i extas efter konserten! ^^


Isabelle var inte lika imponerad..


min NYA, OTROLIGT fräcka tuschpenna som är franskmanikyr
nagellack - i TUSCHPENNEFORM!!  Revolutionerande.





Hoppsan

Det där med att börja med bra uppdatering gick ju inte så bra! xD..Dagarna har varit busy busy! Men jag tänke ändå att jag skulle försöka vara lite mer utförlig i det vi gjorde när mamma & pappa var här på besök! :-)

Torsdag
Vi hade gäster fram tills 10 minuter EFTER att vi skulle åkt. Jag skulle egentligen tagit metron men eftersom pappan erbjudit sig att köra mig och hämta päronen så gjorde vi det, vi kom lite sent men tillslut kom vi dit! :)..Vi åkte till hotellet, chillade, åt på restaurangen på hotellet och sedan visade jag mitt område lite granna.

Fredag
Schemat drar igång på allvar! :P..Vi träffas klockan 9.30 för frukost på Mesena som är ett fik här i närheten! Där åt vi mackor, kaffe och goda pasteller! Sedan tog vi bussen in till stan och började med att kika på Retiro parken, sedan gick vi ner till museumet Reina Sofia via plaza de cibeles och paseo del prado ( gatan där alla musuem ligger). Vi var inne på Reina Sofia rätt länge och såg tavlor som Guernica! Där efter promenixade vi upp till Plaza Santa Ana där vi käkade tapas på Lateral! Sedan blev det shopping och lite uppvisning av centrumet. Drinkar på Plaza mayor och sedan köpte vi middag på saluhallen San miguel som vi tog med hem till hotellet!

Lördag
Jag gick och köpte frukost som vi åt på hotellet eftersom mina latis föräldrar ville sova lite längre! ;) Vi åkte in till stan och åkte till Colon där vi såg vart jag går i skolan och sedan gick vi på gatan Serrano som är en exklusiv shoppinggata och senare på Velasquez! Dessvärre var  mycket stängt :(.. Sedan åkte vi till centrum igen och skulle kolla på Katedralen och Palacio real, dock var vädret som sämst denna dag och katedralen var stängd och Palacio Real hade en kö på cirka 1 miljon människor så vi tog bussen hem. På kvällen gick vi på en restaurang som heter Taberna - los huevos de lucio som mamman sa var en av de bästa här i Madrid! Vi kom när dom öppnade halv 9 och kvart i var det fullt + kö! God mat var det iallafall! Oxsvans, gambas och huevos classicos blev det!

Söndag
Mamma & jag gick tillbaka till Mesena och åt frukost medans pappa fick extra sovis! Vi åkte till Prado (till pappas stora glädje xD) och var där länge (läs: för länge ;)) och efter det besökte vi även den botaniska trädgården! Det var strålande fint väder så det var gött! Sedan åt vi lunch på VIPS! Sedan var det dags för lite shopping så då åkte pappa hem i förväg och jag och mamma tog en shoppingsväng uppe vid Gran via!  På kvällen var vi bjudna hem på middag hos min värdfamilj och det var väldigt trevligt! :) Dom hade gjort en supergod paella! Det var min värdfamilj + pappans syster och hennes dotter som var där.

Måndag
Dags för utflykt! Vi fick låna familjens bil och vi körde till Toledo som ligger cirka 8 mil utanför Madrid! Jag körde dit & pappa tillbaka! Det var fint men jag tycker att de flesta städer som man "bör besöka" runt Madrid ser likadana ut! :P..På kvällen blev det en restaurang som ligger precis bredvid hotellet. Peppitos heter den, och den var helt okej förutom att mamma & jag som beställde fisk fick in varsin HEL fisk med huvud, skin och allt...

Tisdag
Jag gick med flickan till busshållplatsen och gick för att äta frukost med mamam & pappa runt halv 9! Sedan körde jag dom till flygplatsen vid 11 tiden, det gick bra och jag hittade tillbaka (tack vare min gps xD)..sedan storhandlade jag, hämtade flickan, var på balletten, susade hem, SPRANG till en taxi, zoooom var jag framme och efter det - TOKIO HOTEL.



välkomna tillbaka! ;)

Nu är jag tillbaks! Mycket har hänt denna veckan vill jag lova men nu är det back to reality! Mamma & pappa kom hit i torsdags och åkte hem igår. Vi har hunnit med vääldigt mycket (tack vare mitt genomarbetade schema ;D) t.e.x. så var vi på Prado, Reina Sofia, shoppade så klart, åkte till Toledo, besökte el jardin botanico, hade middag med min värdfamilj m.m. Det var riktigt härliga dagar! =) Jag ska skriva lite mer utförligt senare!;) Som sagt så körde jag dom till flyget igårmorse och efter det hade jag en rätt stressig dag.

På förmiddagen åkte jag och storhandla, men eftersom jag inte kan bära tunga saker så fick vi be om hemleverans. Det kändes väldigt konstigt att åka dit, handla, betala och sedan åka hem utan någonting med mig xD. Efter det så skulle jag hämta flickan och åka till balletten. Dock var hon tvungen att sluta 15 minuter innan för att jag skulle hinna till insläppet på Tokio hotel - Welcome to Humanoid City! När jag kom hem fick jag springa och ta en taxi (som föräldrarna betalade eftersom de egentligen sagt att jag skulle få ledigt på eftermiddagen) men jag gjorde misstaget att säga till chauffören att jag hade bråttom. ...Jag har aldrig vart så rädd xD haha...han körde helt galet, men jag kom fram iallafall! ;) Väl där skulle jag träffat två svenska tjejer men vi hittade inte varandra och vi hade hamnat i olika köer. Dock så hörde jag helt plötsligt ett svenskt "herre gud" och det visade sig vara två andra svenska tjejer som var där. Dom var astrevliga så dom var jag med innan konserten, köpte en t-shirt och lite sådant! =)

Sedan var det dags att hitta sin plats...det var lättare sagt än gjort! Jag gick fram till ett par i min ålder och frågade dom och då visade det sig att jag satt bredvid dom! haha, dom var jättesnälla och vi umgicks hela konserten! Vi hade ju sittplatser men det var nära en gång så vi stod upp hela konserten och dansa, skrek och sjöng om vartannat! :D UNDERBART var det. TH kom på scen exakt klockan 21.00 och spelade fram tills 22.30 med alla underbara låtar från Humanoid och några gamla godingar med! Favoriterna var Humanoid i akustisk version, Dogs unleashed ( som jag inte gillade så mkt innan men den var grym på scen, Bill hade en motorcyckel som han kom in på då, så coolt), Zoom into me, phantomrider och sedan Ready,set, go och monsoon såklart för då var verkligen HELA publiken med! Det var cirka 7000-8000 i publiken och jag hade skitbra plats! Precis bakom ståplatserna fast det var upphöjt så man såg jättebra! Tjejerna som stod längst fram på ståplatserna hade köat i 14 dagar.... xD...DET är galet. När konserten var slut bytte jag nummer med tjejen som jag träffat på konserten och skulle leta efter de svenska två tjejerna som jag skulle träffat innan. Vi ringde och letade och letade och letade men vi hittade fan inte varandra. Det var så sjukt mycket folk och rätt som det var kom en vit limousin med händer som vinkade ut, det var killarna såklart och alla fans bara sprang RAKT ut i vägen..xD..helt galet... Iallafall gav vi upp och sa att vi nog inte skulle hitta varandra..men då när jag var påväg till metron, då hörde jag en svensk röst och så visade det sig att det var dom! :D haha, knasigt va. Så tjötade jag med dom en stund och sedan tog jag metron + taxi hem till mig. Åh idag har flickan vart på mig hela morgonen för jag har min t-shirt på mig såklart och hon tycker inte den är fin! x) haha. Det var iallafall en sjukt bra konsert!! Jag fick cirka noll bilder som är bra eftersom jag bara hade mobilen som kamera men jag har några skrikiga videos. ;)


Ready!!


jag kan säga att det här är den bästa bilden jag har xD..så förstår ni kvaliten!
Tom & Georg äre ni ser iallafall


Nya t-shirten!! ^^

Eftersom jag inte fick några bilder så är bilderna här lånade från www.mtv.se/mirre och www.mtv.se/tokiohoteltour eftersom dom har samma scenkläder på alla konserter! Så ni får se hur de va klädda ;).







Jag har lagt upp videos på youtube men jag har glömt hur man lägger upp dom här..jag gör det sen :p xD




IDAG

..eller IKVÄLL rättare sagt!! Då kommer mamma & pappa hit!! :D..iiih! Det ska bli gör skoj att få visa dom runt här i mitt hood! ;D Jag är också lite nervös inför att mina föräldrar ska träffa mina "föräldrar"..det är ganska udda situation! xD..

Iallafall, idag ska jag promenera ner till metron och köpa ett nytt månadskort! Kändes ju lite surt att jag missade nästan två veckor på mars kortet eftersom jag inte kunnat åkt någonstans. Men iallafall, sedan ska jag hem, kanske se en liten film, städa lite i mitt rum (jag städar fan varje dag men det är fortfarande lika skitigt) och sedan vid 19.00 ska jag åka till flygplatsen!

Uppdateringen kanske inte blir så bra dom kommande dagarna, vi får se! ;)

pussokraaam

RSS 2.0